kånken.

Dagens lärdom: Fjällrävens "Kånken" är high fashion i Singapore just nu. Jag fick en blå Kånken när jag fyllde fem och Axel fick en grön.

sahara maraton.

Jag har ju glömt att tala om att jag har signat upp för ett möte med döden på söndag. Jag ska springa ett halvmaraton på 21 km. Ni hörde rätt. Jag har sprungit 10 km i sträck som längst i mitt 19-åriga liv och det var jobbigt, mycket jobbigt. Det är tom så jag tror att jag överdriver för jag har nog bara sprungit 7 eller 8 km i sträck förut. Mitt mål är att springa milen innan jag börjar gå, men helst lite längre än så. Anledningen till detta dumma påhitt är för att det är en "international sport event to demonstrate solidarity with the Saharawi people". Det är tolfte året i rad som loppet går av stapeln och i år är en vän, min norska andraåring Eivind, i Västsahara och volontärarbetar och han ska springa loppet på plats i Västsahara.

http://www.saharamarathon.org/ - här kan ni läsa mer om loppet! Jag ska hålla en uppdaterade om slutresultatet.

en surare ebba får ni leta efter.

Idag har varit en hemsk dag. Jag kunde inte sova igår natt och jag vaknade tusen gånger, vilket resulterade i att jag var väldigt trött i morse när det var dags för mitt andra exam för veckan - environmental systems and societies (typ naturkunskap). Som jag sa när min Melody, min rummis, frågade hur det hade gått: antingen helt okej, eller lite bättre än okej, men det kan också ha gått helt åt helvete. Med andra ord så ve jag inte. Jag svarade på allt, men det var mycket ordbajsande och rotande längst bak i minnet.

Efter det hängde jag länge med Fredrik och pratade kärleksproblem för att sen ta mig uppför kullen för att intensivplugga matte inför i morgon. Fick jag något gjort? Nae. Pratade jag skit med mina rummisar och försökte förgäves beställa en ny laddare till min dator? Ja. Här började dagen bli hemsk. Jag blev supertrött, hungrig och tappade koncentrationsförmågan totalt. Efter att paniken började smyga sig på för att jag insåg att matten kändes som ett alldeles för stort projekt och att jag helt ärligt inte kan ett dugg i human rights, ville jag bara slå någon och gråta en liten skvätt. Jag gjorde inget utav det utan gick och la mig för att sova en timme i hopp om att jag skulle hitta lite energi. Det hjälpte inte utan jag blev bara ner stressad och ännu gnälligare för att jag nu också var trött och seg. Fortfarande i sängen kollar jag min mail på telefonen eftersom jag inte kan använda datorn (ett fruktansvärt stressmoment i sig) och ser att jag har fått ett mail från min house mentor Ashok där det står "can you and your room mates come to my house at 7 pm? I have an important message to convey and I want to do it in person." Såklart tänker jag det värsta, att vi ska få flytta igen, och blir på om möjligt ännu sämre humör.

Jag går till matsalen för att äta. Regnet öser ner och jag blir blöt på vägen. Väl i matsalen skriker folk och är allmänt jobbiga och sen börjat folk dalta med mig och vara söta och rara för att det ser att jag är på fett dåligt humör. Jag ber dem snällt att låta mig vara ifred, men självklart kan vissa inte riktigt förstå det utan ska hålla på med "du kan alltid prata med mig om det är något, bla bla bla. Snällt tänker ni, det tänker jag också nu, men då var jag sur som en våt gammal disktrasa. Ang Ashoks mail så behövde vi inte flytta utan bara städa ur vårt rum, vilket tog typ 1 1/2 timme, tid som borde ha lagts på plugg. Det var länge sen jag var på så dåligt humör som förut, men det måste man väl vara ibland också, I guess...

Till sist tog jag en lång löprunda och nu sitter jag här med Melodys iPad, som jag för övrigt älskar, och skrattar åt mig själv. Det blir inget plugg i kväll och det kommer gå åt helvete i morgon, i alla fall på human rights, men det är okej. Vi får ju som sagt inga betyg och jag har redan planerat att skriva "sorry, I'll promise to do better in thermal exam" i slutet av mitt prov. Kanske rita en liten blomma också.

Om ni orkar läsa det här förtjänar ni fan en guldstjärna.

mmmarabou.

En sak till. Min kära vän Fredrik var hemma i sverige förra veckan och tog med sig lite svenskt guld till mig. Det gjorde min dag.

Bonusinfo: Deg gör ont i mig när jag inser att det egentligen inte är "svenskt guld" utan norskt. Marabou ägs av ett norskt företag som heter Freja och som är den norska motsvarigheten till Marabou. Freja är inte lika gott som Marabou, punkt. Och Marabou har mycket större variation på smaker än Freja. Vi har bråkat mycket om det här och jag kommer aldrig gå med på de att svenskarna inte har lagt till någon ingrediens för att det ska bli lite vassare än Freja. Heja Sverige!


husdjur.

Sen sist har mitt rum hunnit få vägglöss och behövt flytta till ett hus där våra lärare bor. Kuuul. Allt började med att jag fick bett över hela kroppen och till slut blev det för mycket och jag stod inte ut längre så jag fick flytta till ett litet rum hos skolläkaren. Yes, lite som att sitta i karantän. Det var bara jag i rummet som blev biten, men jag fick senare veta att många inte reagerar på deras bitande, men de är fortfarande inte hälsosamt. När vi fick beskedet att viskulle flytta kändes allt skit och jag ville bara gråta, men tack vare mina underbara rummisar som peppade och var positiva så gick allting ganska bra. Nu har vi ett helt hus för oss själva med egna rum och två badrum, helt okej.

Annars har vi "practise exams" hela den här veckan i alla våra ämnen så att vi ska få träna inför IB exams i maj. Jag har geografi om en halvtimme och det är helt klart mitt favoritämne och jag gillar verkligen att plugga det, men vår kursplan tar aldrig slut! Ae, nu ska jag lyssna på bra musik ett tag och sen gå dit och skriva, skriva, skriva.

Juste, min laddare till datorn har gått sönder och det känns förjävla irriterande måste jag säga. Lite panik, lite stressande men mest bara asjobbigt.

Den första bilden är på mitt nya rum och den sista på den vackra utsikten från mitt skrivbord.


yesterday was good, today's even better.

Mina spanska orals gick över förväntan och det var en stor lättnad, men också motivation till att fortsätta prata med latinosarna som jag gjort senaste tiden. Annars är jag på otroligt bra humör idag. Jag blev så förvånad när jag vaknade för jag insåg att jag knappt kom ihåg känslan av att vara på bra humör. Det har jag firat med att ge mig själv pluggförbud, lyssna på bra musik, skriva till vänner som jag saknat och bara varit.
Jag tittade igenom gamla bilder förut och hittade den här svartvita bilden på ett gammalt par. Jag har ett svagt minne att den kan komma från Annas blogg (???) men oavsett så gick det ett litet lyckorus genom mig när jag såg den. Jag tycker att den är så otroligt fin och utstrålar så mycket kärlek. En livslång kärlek mellan två människor.


bajsnervositet.

Mitt hörn är en dump och har varit det senaste månaden känns det som. Jag som alltid har varit en ordningsam människa har tappat det totalt... Dock tänkte jag städa idag, mest för att fokusera på något annat än mitt muntliga prov jag har i spanska i kväll. Jag har varit nervös för detta i månader, men senaste dagarna har jag gått runt med en klump i magen pga detta. Är det inte löjligt? Jag vet ju att jag faktiskt kan prata någorlunda, men jag blir bara så fruktansvärt nervös. Jag ska prata om drogkriget i Mexico, men det viktiga är inte vad jag presenterar utan hur väl jag kan ha en konversation generellt på spanska.

Förut kom Scott, en amerikansk förstaåring, glad som ett litet barn och frågade om jag ville hänga med ut och åka snowboard eftersom det har snöat lite under dagen. Mitt förnuft stoppade mig och nu sitter jag istället i min säng och är nervös. Jag har sagt att jag ska plugga hela eftermiddagen, men det lär ju inte hända. Vart kommer all den här osäkerheten ifrån?!!?! Det kan ju inte bli mer än dåligt, och blir det dåligt så får jag göra bättre ifrån mig på de andra delarna inför mitt slutbetyg.

Töntigt. Nu ska jag ta mig samman och träna lite och sen stääääda. Kul fredag.


a brief recap.

Oj, det var hundra år sen sist jag var här.
Senaste tiden har varit väldigt roligt här på skolan och jag har roat mig mer under den här månaden sen vi kom tillbaka än vad jag gjorde under hela förra terminen tror jag. För att det inte ska bli en mindre bibel så ska jag vara väldigt kortfattad. Så kortfattad att ni tom får det i punktform.

Detta är vad jag har pysslad med under senaste tiden:
- sett ett fantastiskt norrsken
- mitt i natten vandrat upp på ett närliggande berg och spenderat timmar på att vänta på vad som skulle bli ett av de mäktigaste norrskenen på decennier, men som aldrig kom. Dock låg jag och mina fina vänner och tittade på stjärnorna hela natten istället.
- varit på två skidturer med telemarkskidor upp på ett berg kallat Norddal. Vi gick med skinn på skidorna uppför och sen åkte telemark ner i 30 cm pudersnö. Underbart.
- åkt pulka och snowboard i en liten backe bakom skolan
- haft det årliga snöbollskriget mellan latinos och nordiska, och resten av världen fick helt enkelt välja sida
- organiserat en första hjälpen kurs för alla förstaåringar
- tränat med Serbiens landslag i första hjälpen och ska senare idag sätta upp scenarion (rollspel) för dom att få träna

Utöver det har jag pluggat, och pluggat lite till, sovit alldeles för lite och skrattat precis lagom mycket med mina vänner, gömt mig lite för mycket bakom mina gardiner till min säng och redan tagit på mig lite för mycket projekt, men samtidigt för en gångs skull sagt nej till folk.

Tiden går bara så himla fort och jag vill verkligen inte att den här terminen ska ta slut... Men men, inte så mycket jag kan göra åt det förutom att njuta av tiden som är kvar, så det ska jag göra nu.

RSS 2.0