krig.

Waaaah, stress stress stress. Igår packade jag ihop typ hälften av alla mina saker, både det som ska vara kvar här och det som ska med hem. Vårt rum ser ut som kriget själv, och har gjort det senaste veckan. Precis innan jag skulle lägga mig vid 00.30 öppnar jag min mail och ser att vi tydligen ska ha geografi kl. 7 på morgonen. Roooooligt, men jag pallrade mig upp i morse och sen åt vi alla frukost ihop och sen åkte vi till Dale för att titta på en flod. Det låter kanske inte så spännande, men eftersom vi har jobbat massor med floder så var det faktiskt intressant att jobba med det och inte bara läsa om det. Fast jag är sjukt trött idag, så när vi kom hem ville jga bara sova, men icke, jag hade spanska. Jag brukar aldrig sova på lektionerna oavsett hur trött jag är, för det är så himla respektlöst, men idag gick det knappt. Jag nickade till några gånger, men jag var i alla fall inte ensam.

Nu ska jag om en halvtimme åka på ToK boattrip (Theory of Knowledge) och vi ska filosofera i 18 timmar. En del av mig tycker att det ska bli skönt att bara komma bort och få tänka ett tag, en annan del av mig fasar för att jag kommer frysa ihjäl. Jag har redan frusit i flera dagar! Men jag är i alla fall lite mer positiv idag än jag var igår, moahaha.

Annars har jag insett att det är en hel del som ska hinnas med innan vi åker hem, men ah, jag får väl börja lösa det när jag kommer hem i morgon. Nu, på med alla kläder jag äger och gummistövlar. Mysigt.



Rummet.



Mitt hörn.

Mysigt va? Jag längtar sååå mycket tills jag får vara hemma i ett rent hus, utan fyra andra i rummet.

lösenord.

Okej, jag bör skaffa lösenord på min blogg. Jag har blivit alldeles för känslosam för att min blogg ska vara offentligt för hela världen. Nu ska jag bara ta reda på hur man gör...

saknad.

Jag sitter i labbet och försöker skriva på min labbrapport, men det går väldigt trögt. Jag sitter vid ett fönster och ser ut över fjorden som är grå och ser iskall ut, samtidigt som vinden aldrig verkar tröttna. Jag har iTunes på shuffle för att jag inte vill lyssna på en massa musik som jag förknippar med den här platsen och alla andraåringar, men självklart kommer låten "Any Other World - Mika" som ett gäng andraåringar dansade modern dans till på graduation ceremony... Jag saknar dom så otroligt mycket. Det är några få personer som verkligen ligger mig varmt om hjärtat, men det är också så många som förgyllde dagen men som jag aldrig trodde skulle ha haft så stort inverkan på mig.

Ibland tänker jag på hur mycket det är jag vill göra i livet och så många platser jag vill uppleva, men jag inser bara mer och mer att jag kommer att få offra saker också. Att komma hit till RCN kommer jag aldrig att ångra, men fyfan vad jobbigt det är ibland. Mina vänner från Kunskapsgymnasiet var vackrare än någonsin igår på deras bal och jag hade så gärna velat vara en del utav det. Om några veckor kommer nästan alla mina vänner ta på sig sin studentmössa och sjunga tillsammans och livets lyckliga dagar, och jag kommer att stå bredvid. Jag vet att jag har fått tusen andra ovärdeliga upplevelser och vänner genom att vara här, men just nu känns det bara jobbigt.

Just nu vill jag bara att tiden ska vridas tillbaka till förra sommaren eller till tiden innan exams (låter knäppt jag vet) men då var mina fina vänner fortfarande här, jag kände motivation och det var sol.

Hela skolan för årets yearbook.


Foto: Matthew Enger


foooooootboll.

Igår kom vi hem från Svanoy, efter att ha varit på en hjortfarm i två dagar. Vårt aim med att åka dit var för att samla data till en labrapport vi ska göra, men efter att det hade varit uppehåll i 1 ½ dag och det var dags för oss att börja jobba, så började det självklart att ösregna... Men trots det var det faktiskt ganska roligt att göra det, men i övrigt var dagarna inte särskillt roliga. Förutom att vi fick tid att bara hänga med varandra, så var det ganska långdraget och sömnigt. Han som ägde stället frågade oss, efter att vi vid varje ledigt tillfälle gått upp på övervåningen och lagt oss i stora högar och sovit, varför vi hela tiden sover? Svaret han fick var att vi inte har sovit ordentligt sen i augusti förra året, förutom med en längre nap under vinterlovet. Nu är det gjort och nu ska jag bara ta tag i labrapporten som ska göras, och som kommer att bli massor med arbete.

Direkt efter att vi kom tillbaka med båten tog jag en dusch och andades i två minuter innan jag gick och hämtade Samuel och sen mötte upp Per för att gå till en av lärarnas hus och titta på Champions League Finalen. Jag hade klätt mig i rött för Man. Uniteds skulle (läs Kunals skull), men fick lida hela vägen hem med hån från de andra som höll på Barcelona.

Tillbaka på campus var jag trött och kände inte för att göra så mycket, men det slutade med att jag hängde med Helene och åt vitlöksbröd, nice! Idag måste jag skriva på labrapporten, kanske skriva klart min world lit. uppsats och sen träna. Egentligen vill jag bara ligga och mysa i min säng, för det är regn här idag också.


svanoy.

I morgon ska alla vi som läser E-systems (naturkunskap) och de som läser biologi åka till Svanoy, en ö en timmes båtfärd härifrån och för att sen kunna göra en lab. Vi ska mäta biologisk mångfald för att ha förstahands data till vår labbrapport. När vi fick se vilka grupper vi hade blivit indelade i, såg jag först att jag ska vara gruppledare för Oam Weed (haha, ingen jävla aning vad det betyder, men det kanske är någon tuff växt) och i min grupp har jag två personer som stark ogillar varandra, jag skulle till och med kunna använda ordet hata. Så det ska bli spännande och se hur lång tid det tar innan de börjar ha ihjäl varandra. Annars är jag inte jättetaggad på att åka, men vi åker i morgonbitti och kommer hem lördagkväll så det ska nog bli bra ändå.

Annars hade jag leirskule idag (när det kommer norska barn som vi har aktiviteter för) och jag har ju snorkling som vanligt, vilket allt som oftast är roligt. Men idag hade vi en kille med Aspergers och som spranf runt i sin egen värld, en tjock kille som sjönk och inte fattade vad jag sa och sen en tjej som var väldigt dyster och inte ville försöka sig på något. Alla dessa barn var i min grupp, men som tur var så hjälpte Stella mig. Sen när vi skulle klä på oss efter att ha hängt i bastun ett tag så insåg vi att barnen hade fått med sig Stella kläder, haha. Stackars Stella, men Hero och jag såg det som ett tillfälle att skratta åt saken. + att de hade tagit mina strumpor, som egentligen var Kunals och därmed ett par stora manssockor.

Efter att ha suttit i två timmar med en kille från Argentina och missat min efterlängtade skypedejt med Nicoline, som pratar way more än han borde, för att lösa mitt problem med att Skype inte funkade, så insåg vi att det var väldigt många som hade problem med Skype. Till slut fik jag låna Heros dator så att jag kunde prata med min älskling och det känns fortfarande lika konstigt att prata på skype istället för att gå till hans rum, men det är väl bara att vänja sig.

Nu ska jag sova för jag ska upp tidigt i morgon.



IFK Norrköping är med ända till Flekke.

flummis.

Tro det eller ej, men kvällen igår blev väldigt mysig och jag njöt av att umgås med människor som jag tycker väldigt mycket om. Jag skulle ha spelat fotboll i Dale med de handikappade killarna, men de kom inte så vi fick snällt åka hem igen - vilket jag faktiskt var ganska glad för. Istället bakade jag brownie med Stella och Mende + att Mende städade mitt hörn, tack. Haha, hon är för go, jag bad inte ens om det. Sen satt vi ett gäng i mitt rum och snackade skit i några timmar och därefter gick jag för att säga hejdå till min extra rummis Matti (Kunals rummis) som åker hem till Finland idag och sen skulle jag ta en sista titt på Kunals hörn, men det var redan tömt av en annan... Sen flummande jag runt lite och gick och la mig alldeles för sent, men det var det värt.

Med för några timmar av sömn var jag väldigt trött i morse och stängde av mitt alarm i sömnen, men som tur är har jag en snäll rummis, Marie, som väckte mig 7.55 för vi båda hade försovit oss. Matteprov på det och nu Human Rights där vi disskuterar World Systems Theory och Liberalism (och skriver blogginlägg, hehe)

11 dagar kvar tills jag äntligen är hemma!



Jag och Mende på graduation.

deppigt.

Igår var hemsk, idag är det bara jättedåligt så i morgon kommer det förhoppningsvis bara att vara en dålig dag. Jag pratade precis med Lovisa och vi båda var överens om att det nog alltid kommer vara så att man inser hur bra någonting är efter att det är borta. Det var flera personen som jag upptäckte var underbara människor nu på slutet och jag kom till den punkten då jag insåg det, men inte hann umgås tillräckligt med dom. I guess that's life.
På ett sätt känner jag inte för att göra någonting, men samtidigt vill jag inte spendera sista tiden här med att deppa över de som har lämnat istället för att umgås med dom som faktiskt är kvar. Därför ska jag nu gå och mysa med Alma och Stella, och sen innan middagen ska jag skypa med min älskling. Det är nästan töntigt hur mycket jag saknar honom.



deppis nr. 1

p.s alla ser ut som kineser idag.


24th of May.

Den här dagen har varit en av de värsta i mitt liv, andraåringarna har lämnat oss. Igårkväll var det graduation party för dom och jag var där och hjälpte till med att stå i baren och städa, vilket var en riktigt rolig kväll. Däremot idag när det var själva cermonin, och de åkte till Oslo eller Bergen för att sedan flyga hem till deras hörn av världen, var det hemskt. Jag hade förberett mig en del inför idag, men jag trodde aldrig att det skulle göra såhär ont. Det känns som att någon har slitit ut mitt hjärta och står och hoppar på det. Jag saknar några av dem så otroligt mycket och jag kan inte fatta att jag kanske aldrig kommer att få se dom igen... Naina, min rummis från Pakistan, åkte förut och jag höll på att inte släppa taget om henne. Det går inte att beskriva känslan när vi alla stod där och kramades och sa hejdå. Vi grät och grät och grät, fyfan vad det är jobbigt. Jag var också tvungen att säga hejdå till Kunal och det känns hemskt, även fast jag vet att jag kommer träffa honom mycket under sommaren vet jag att vi aldrig kommer att sova tillsammans i hans lilla bås i room 203 i Sweden House och äta vitlöksbröd och somna till en film. Och att inte ha Naina i rummet känns hemsk, framför allt efter Katherine har tagit över hennes hörn. Förut var jag nära på att säga åt Katherine att hon ska fan inte få förstöra det sista vi har kvar av Naina.

Allt känns bara så konstigt... Igårkväll gick jag, Kunal, Oda, Mohamed och Andreas tillsammans hem ifrån deras party och allt kändes så himla bra. De fyra är alla underbara människor, och jag vet bara inte hur det här stället ska bli detsamma utan dom.

Just nu vill jag bara härifrån och bara vara ifred.



Jag och mina två favoritkillar.

panncakes.

Igår hade vi en sista svenskträff med alla förstaåringar och andraåringar där vi körde 5-kamp och mys. 5-kamp är alltid lika roligt, speciellt norsk fylla. Jag har en video som jag ska försöka få upp här i morgon, men just nu sitter jag i Kunals säng och håller på att somna. Efter det var det sista festen här på skolan innan andraåringarna åker på tisdag och ibland blir jag lite nervös vid tanken på hur jag kommer dansa ute hemma, haha det är inte okej så som vi dansar här i alla fall... Får helt enkelt lita på att det sitter i ryggmärgen hur man skakar rumpa osv. på rätt sätt.

Idag skulle jag och Kunal ha en mysig sovmorgon, första och sista, men icke sa nicke. Självklart ska vi inte kunna få ha det. Stölder har varit ett stort problem under hela året här på skolan, och nu börjar alla elever bli väldigt frustrerade för att de åker snart hem och därmed försvinner troligtvis alla stulna saker också. Så igår på elevrådsmötet togs det här problemet upp igen och vissa blev alldeles för känslosamma och kom på den brillianta (läs svindåliga, enligt mig) idén att kalla till student body meeting, där alla elever måste vara närvarande utan lärare, för att rösta om vi ska kalla hit polis eller göra någon annan slags genomsökning av hela campus. Så det var vad jag gjorde hela förmiddagen idag. Det slutade med att majoriteten ville kalla hit polis eller låta lärare genomsöka alla saker. Roligt såhär sista dagarna på terminen.
Däremot blev det en rolig kväll när jag och ett gäng killar gav oss ut i ösregnet för att paddla, sen gå till poolen och nu till sist gjorde vi våra pannkakor. Nu ska vi kolla på film, men jag kommer somna på direkten, och i morgon har jag skola och sen ska jag stå i baren på andraåringarnas graduation party, yeeeeeah - de kommer vara dyngfulla hela bunten.
.

tiden börjar rinna ut.

Jag lever, tro det eller ej. Det har bara varit så sjukt mycket att göra senaste tiden så jag har inte riktigt hittat tiden och lusten att sätta mig ner och skriva. Veckorna sen sist har bestått av plugg, plugg och plugg inför exams och sen hade vi våra exams och därefter har jag bara försökt landa och hitta andan igen. Jag vet att vi inte har sommarlov än, men det känns som det eftersom vi inte pluggar inför våra exams längre. Men det är fortfarande en massa uppsatser som ska skrivas och labrapporter som ska göras, men jag tänker inte plugga förrän andraåringarna har åkt på tisdagkväll. Tills dess vill jag bara umgås med dem, speciellt Kunal, och få vila lite. Igår fick jag tillbaka min pojkvän från IB och det är underbart. För första gången sen månader tillbaka, och framför allt senaste 1 ½ månaden, har det inte varit en dag, inte ens en kväll eller eftermiddag som han inte har pluggat.

Annars är det mycket blandade känslor just nu. Senaste månaden, kanske mer, har jag haft väldigt mycket hemlängtan och önskar att jag var hemma nu! Samtidigt vill jag inte att andraåringarna ska åka och jag vill inte lämna alla här. Jag vet inte riktigt vad jag ska känna... Och att jag börjat titta mer seriöst på universitet och college inför nästa år. Gaaaah, det är spännande men lite läskigt också för det finns oändligt många valmöjligheter.

Just nu är min plan att njuta av sista tiden här och börja förbereda inför nästa år. Sen är min plan att komma hem och ha världens underbaraste sommar med mina kära.



Okej, det ösregnar nu och har gjort det senaste dagarna, men när vi alla pluggade som galningar inför exams då var det såhär ärligt ute. Jag och Stella-plutt.


RSS 2.0