first aid pbl.

Idag började vår andra PBL (project based learning) vecka här på RCN, och för alla oss första-åringar är det obligatoriskt med första hjälpen. Jag har varit sugen på att bli en first aider sen jag kom till skolan och hade det inte varit för att det tar upp hela tisdags eftermiddagarna hade jag definitivt velat bli en. Vi började klockan 9.30 i morse och slutade för en halvtimme sen så nu sitter jag och ett gäng i vårt day room och är trötta. När det handlar om första hjälpen känns det som att vi har gjort det så mycket i Sverige och att man redan kan det mesta, men när man väl sätter igång inser man hur mycket man har glömt bort. Vi gick igenom många olika grejer och sen skapades det olika scenarior där vi fick agera offer och first aiders. När det väl var dags att agera, tror ni inte att jag hade glömt bort allt då? Såklart.

Annars har helgen gått väldigt fort som vanligt, och i fredags gick jag och Stella till Flekke för att handla 12 pizzor till en middag som jag och några andra första-åringar har arrangerat för Youth Leadership EAC. På kvällen gick jag, Stella och Fredrik till poolen och vips var vi 8 år igen och lekte i vattenrutshkanan (har nog aldrig skrivit det ordet förut) för att sen avsluta i bastun. Kvällen avslutades på bästa sätt med häng i rummer och mys med min chokladbit.

Nu håller jag på att hungra ihjäl, men middagen är om en halvtimme och matsedeln sa att det skulle bli "exotisk fisk och ris", så troligtvis blir det någon salt torsk med torrt ris. Mums! Sen ska jag och Benjamin starta på våran gigant presentation i geografi och havsresurser och när vi är klara ska jag plugga, plugga och träna. Och mysa lite med min favvis, såklart.

cultural sharing.

Chat med Katherine om att jag ska hjälpa henne med house cleaning:


Me:  Yeah sure

Katherine:  coolio, thanks lovy

Me:  everything for you mí amor

Katherine:  awww

jag gillar du a looottt!!!!

älskar  jag älskar dig

Me:  te quiero tambien, mí estrella!

"jag gillar dig"

Katherine:  ja!!

Me:  vamos a tsk por la noche?

Katherine:  jag är prakticing min svenska  och jag think its a jettabra idea to TSK tonight

 

(TSK är gymmet vi har på skolan) 

Det är det här som kallas cultural sharing, hon övar sin svenska och jag min spanska.


bloggning i punktform.

TODAY:
- simmning
- skola
- plugg
- fira Dubie's födelsedag
- lekt flygplan med Katherine
- skype med bästa Nicoline!





Här får ni också en bild från singing competition på mig och Katherine och vår übersnygga skylt.


Fummel mummel drummel.

Det har redan gått en vecka sen jag kom tillbaka till RCN och allt är precis som vanligt, om inte ännu bättre. Faktum är att jag saknar er där hemma mer än vad jag gjort förut, men samtidigt trivs jag här bättre än någonsin. Känslokrock. Det har varit fullspäckat sen vi började skolan igen och läxorna rullar in fortare än förra terminen, men jag har strukturerat upp mig så än så länge är det lugnt.

I lördag var det "nyårs-prom" i Dale och majoriteten från skolan var där tillsammans med många lokala ungdomar. Det blev en lyckad kväll med mina tre dejter; Olof, Stella och Fredrik. Förutom att dansa gammeldans (norsk folkdans), dansa till DJ Seeeeeeeerban (haha) så blev jag antastad av en tjock och ful grej i grå klänning. Hon stod alldeles för nära och tog på mig, äckel.

När jag väl sitter i labbet där internet fungerar, vilket det knappt gör i mitt rum, så kommer jag inte på någonting att skriva! Det har hänt en massa saker, men vafan... Just det! Haha, norska motsvarigheten till Lilla Melodifestivalen var här i fredags och min halv-rummis Dubie var med och gick vidare till nästa omgång. Måste ha varit för min och Katherines sjukt snygga skylt.

Det blir inte bättre än såhär, jag ska verkligen försöka bättra mig men mitt internet är sjukt segt i rummet så det blir bara inte av.



Svenska dubbeldejten.


lofsdalen och RCN.

Till slut kom jag och pappa i alla fall iväg till Axel och Lofsdalen, men självklart inte problemfritt. Det var skitväder och dåligt sikt, men som om inte det vore nog gick våra vindrutetorkare sönder och vi såg inte ett dugg och körde i blindo för att hitta en mack. När vi väl gjorde de hade de slut på vindrutetorkare och alla andra butiker var stängda eftersom det var trettondagsafton... Efter mycket om och men, och lite tjaffs, lyckades vi hitta en kille som kunde hjälpa oss och vi kunde fortsätta. Väl framme hade vi en mysig stuga och det var jätteroligt att få träffa Axel igen och se hur han det. Nästa dag åkte vi skidor hela dagen och hade askul, åkte puder och åkte pist tills mina ben skakade. Nästa dag åkte vi skidor på förmiddagen och sen bytte jag till bräda. Nervös och beredd på att komma hem till stugan blå och öm, men överraskande nog åkte jag hela eftermiddagen och ramlade bara en endaste gång! Jag blir hög på att  åka skidor och snowboard, det är galet. Det är det bästa som, no doubt.

I söndags hade vi en lång bilresa till Arlanda innan jag äntligen var påväg tillbaka till skolan igen. Jag landade i Bergen 20.45 och sen skulle bussen tillbaka till skolan gå 23.00 och med en halvtimmes försening var vi på gång mot skolan, men pga dåligt väglag och att vi fick vänta på en färja i en timme var vi inte på skolan förran 4.30. Trött som fan, men med en bra avslutning på resan.

Men en timmes sömns var det dags att gå till skolan, vilket gick helt okej ändå. Jag har inte riktigt sovit i kapp än, men det blir bättre. Idag var jag på en föreläsning om volontärarbete och jag är så taggad inför Honduras i sommar! Okej, nu ska jag läsa lite E-systems och sen käka pasta och pesto och soooooooooova.

See ya lovers!






Gnällis.

Tanken var att jag och pappa skulle ha åkt till Orsa idag för att sen i morgon åka vidare till Axel i Lofsdalen, men icke. Jag kände redan igår att jag började få ont i halsen och bli förkyld, men jag valde helt enkelt att ignorera det. I natt kunde jag inte sova för att jag hade frossa och taggtråd i halsen, och när jag vaknade hade jag feber. Självklart att jag ska bli sjuk när jag först ska åka skidor och sen tillbaka till Norge. I morgon kommer jag, oavsett vad termometern säger, att vara frisk och åka upp!

Annars har jag packat, tittat på film och slappat hela dagen. Det var skönt fram tills mitt på dagen någonstans då jag blev fruktansvärt rastlös och träningssugen, men det var ju ingen mening med det. Jag har några få nyårslöften, och ett av det är att komma tillbaka till mina gamla träningsrutiner. Jag verkligen hatar att vara otränad! Ni vet när man inte brukar träna och så helt plötligt springer man eller gör något fysiskt krävande och bröstkorgen håller på att sprängas, det svider i halsen och mjölksyran kommer innan man ens börjat träna. Jag älskar ju att träna så jag fattar inte varför jag inte prioriterar det? 

Nog med depp. Det ska bli riktigt roligt att träffa Axel igen och få se hur han har det i fjällen, och jag kan inte beskriva hur underbart det ska bli att åka skidor igen! Gaaaaah, jag vill åka nu nu nu!
Men det kan jag ju inte, så istället ska jag titta på Fredriksdals teatern med mamma och pappa. Senaste föreställningarna kan jag utantill och jag hoppas att den här är lika bra.



Mina underbara och bästa tjejer på nyår!

RSS 2.0