jag vill ha snööö.

I torsdags kom första snön är i Flekke. Pga min migrän kunde jag inte ta del av firandet, ja firandet, med alla andra eftersom jag låg och gömde mig i sängen, men alla andra stod precis utanför mitt fönster och skrek och min rummis från Singapore såg snö för första gången. Det är verkligen något speciellt med snö, trots att jag har sett det ett antal gånger innan. Snö ger mig en lugn känsla inombords och det börjar krypa i kroppen på mig för att jag bara vill åka skidor! Sen har jag börjat längta efter julen också...
Jag hittade de här blderna förut och förstår ni vad jag menar eller?!?! Jag kan knappt sitta still och ännu mindre fokusera på mitt skolarbete. Sen började jag titta på klipp från "Every day is a Saturday", en skidfilm med ett gäng galna killar som åker skidor. Jag tror att jag ska be min kristna rummis från Ghana att be en snöbön åt mig, det är ju trots allt söndag.


rainbow week.

Idag har varit en fruktansvärt in(o?)effektiv dag. Straxt efter mitt förra inlägg la jag mina ToK papper fint åt sidan och fortsatte skriva på mitt personal statement som jag måste ha för att söka till USA. Det ska vara en personlig upplevelse som har präglat mig och haft stort inflytande på den person jag är idag och sen ska det kopplas till något aktuellt tema, osv. Det är ganska roligt att sitta och tänka och skriva, men jag verkligen avskyr att skriva om mig själv. Jag kan tänka mig att alla amerikaner älskar att skriva om sig själva och jag fattar ju att det måste handla om mig eftersom det är min ansökan, men ändå. Det skulle vara så mycket lättare att skriva i tredjeperson, vilket jag har försökt med, men när jag sen ändrar "hon" till "jag" känner jag mig så obekväm att jag måste ändra innehållet. Töntigt, I know, men vafan, låt mig vara svensk och inte prata om mig själv.
Nu är det i alla fall middag och jag är inte hungrig. Förresten så börjar Rainbow week idag! Från och med idag till på fredag kommer det vara fullt med event ang. homosexuella, bisexuella och transsexuella. I kväll har vi Hoegh party med DJ Jana (Irland) och DJ Hala (Jordan) som ska spela "gaymusik", vad är det liksom? Men Jana är i alla fall homosexuell så hon har rätt att kalla det för gaymusik.
Porträtt som det här på Benji (Kroatien) sitter uppe på hela skolan med texter på som t ex "Gay?", "Straight?".

en rolig eftermiddag.

Såhär ser min eftermiddag ut med ToK boken, ett försök till en mind-map för min uppsats och en kopp té.
Till den här uppsatsen har vi fått 10 olika förslag på titlar som vi sen ska skriva en uppsats om och jag har valt:
"Analyze the strengths and weaknesses of using faith as a basis of knowledge in religion and in human sciences". ToK är det flummigaste ämnen jag någonsin läst och det är definitivt inte min favorit... Jag vill bara bli klar med det, men det är lättare sagt än gjort.

jag har ju glömt...

... att berätta om paketet jag fick på posten i måndags! Efter att vi hade haft Residential Committee meeting gick jag och la mig för att jag inte mådde bra. Precis när jag har krupit ned under täcket knackar det på dörren och jag hör någon fråga efter mig och min första tanke är att jag inte vill prata med någon. Sen inser jag att det är Reidun (en lärare och medlem i Res. Com.) och tänker att jag nog måste svara ändå. När hon ser mig sticka ut huvudet mellan mina gardiner så säger hon bara "du såg så ledsen ut på mötet och så när jag var i admin såg jag att du hade fått ett paket, så jag tänkte att jag ville ge det till dig". Så himla söt hon är. Så jag tar emot paketet och ser att det är från Kunal och redan där hade det gjort min dag. Sen öppnar jag paketet och tar fram något stort och mjukt som luktar av hans goda parfym. Den här låg i paketet:

En stooor myströja med namnet på colleget där han går (och där jag kommer att vara om 14 dagar!!!)
Han gör min dag (varje dag) den där killen.

Global concerns och migrän.

Jag höll blogg-tempot uppe där ett tag och sen dog det lite, men den här gången av en anledning bättre än lathet. Jag har varit mer död än levande sista tiden pga. migrän. Senaste två veckorna har bestått av konstant huvudvärk och illamående och senate dagarna har jag sovit ca 16 timmar per dygn och resterande timmar i mökret i min säng. Efter besök hos läkaren och ny medicin är jag på benen igen, men när medicinen slutar verka är jag tillbaka i min säng igen. Känns lite tungt och lite frustrerande med tanke på alla tusen saker som ska göras innan vårt höstlov. Nog om det, idag är jag på benen och vill inte deppa i onödan.

På söndag sker ett insamlingprojekt i Norge där pengarna kommer gå till att eliminera landminor världen över. Självklart kommer vi att vara en del av det här, som varje år tidigare, men speciellt i år då vi har tre elever på skolan som har förlorat kroppsdelar genom att ha trampat på landminor. För att samla in extra pengar arrangerade ett av husen på campus frukost på sängen där alla pengar går till detta projekt. För 25 NOK kom de och väckte mig i morse med våfflor och varm choklad. Vi fick själva välja vem som skulle komma och väcka oss, så självklart valde jag Helene. Det kunde inte ha blivit en bättre start på dagen!
Idag har vi haft Global Concerns som är en temadag med olika workshops som händer en gång per termin. Dagens tema var miljön och det har tyvärr varit ganska tråkigt och dåligt planerade workshops, men men. Nu måste jag springa tillbaka till den sista delen av den här dagen som är en presentation av en Yelena, en lärare på skolan och namnet på presentationen är "A kick in the but", kan bli spännande.

På flukt.

Igårkväll hade jag planerat att ta det lugnt och försöka få lite skolarbete gjort, trots att det var lördagskväll, men kvällen fick en oväntad vändning och jag gick in i rollen som journalist för "På Flukt" som pågick från igår till idag. Jag deltog i "På Flukt" förra året och det är ett rollspel om flyktingar. Det pågår i 24 timmar och man har ingen klocka, ingen mat och blir behandlad som ett djur mer eller mindre. Efter att ha gått igenom olika processer kom de till Röda Korsets flyktingläger som var i Dale, 10 km från skolan, och där gick jag tillsammans med några andra runt och var irriterande journalister. Deltagarna var extremt trötta och många var väldigt irriterade och det kändes inte helt bra att gå runt och göra det ännu värre för dom, men det är ju det som är poängen med hela rollspelet.

Förra året var Maks från Vitryssland gruppledare för min grupp och han är en väldigt macho kille som man inte tror har någon sympati för någon, men efter spelet så satt vi och pratade om våra upplevelser; jag som flykting och han som ledare. Han mådde skitdåligt för hur han hade behandlat oss, även fast det inte var på riktigt, och vi insåg att båda situationerna vi tvingades in i påverkade oss starkt. Det fick mig att tänka till om hur människor blir tvingade in i hemska situationer och att utföra hemska handlingar - inte för att de vill vara elaka utan för att det helt enkelt inte finns något annat val.

Två elever från skolan som var ledare för årets "På Flukt" har själva varit flyktingar, en från Albanien till Grekland och den andre från Irak till Finland och det är otroligt givande att få höra deras historier. Jag tycker att rollspelet är tufft men de själva säger att det inte är i närheten av hur det är i verkliga livet. När jag stod och pratade med dom igår fick jag nästan dåligt samvete för hur bra jag har haft det ända sen jag tryggt föddes i Norrköping och fram tills idag. Man ska inte jämföra sina egna problem med andras för allt är relativt, men i situationer som igår känns det som att jag inte har något rätt att klaga över huvudtaget. Livet är fruktansvärt orättvist och det finns så mycket skit där ute. Vi kan inte förändra världen, men vi kan skapa oss förståelse för vad som dagligen pågår runt omkring oss och bidra med det lilla vi kan.

tröttis.

På senaste tiden har jag varit konstant trött och jag hatar det. Även fast jag sover, äter och tränar (vääldigt sällan dock) så känner jag mig aldrig pigg. I natt sov jag nästan 8 timmar och jag åt frukost sen gick på universitets presenation med Colby, Skidmore och Simon Fraser University, hade Student Council och sen en intervju och nu har jag suttit och skrivit på min labb senaste timmen. Det är mycket som händer hela tiden, men det känns som att jag borde vara van vid det? Irriterande är det i alla fall. Som till exempel nu när jag sitter och läser "Nattens lekar", en novell till svenskan, kan jag knappt hålla mina ögon öppna - och då sitter jag upp vid mitt skrivbord?! Jag vill bara gå och soooova, men jag har en till inervju om en timme så det känns inte så lägligt.
Idag ska jag plugga hela dagen och hela kvällen för att få så mycket som möjligt gjort. Jag längtar som en tok till novemberlovet som är endast 20 dagar bort (jag har räknat ner sen det var 64 dagar kvar). Jag har bestämt mig för att vara helt klar med allt skolarbete som ska göras tills måndagen efter lovet så att jag kan koppla bort allt vad skola heter när jag äntligen får pussa på min man igen. Det kommer att bli underbart! Det ska bli så himla roligt att få se hur han har det och få träffa allt och alla jag har hört så mycket om. Men det bästa är såklart att slippa, om än för en vecka, att ha hela Atlanten emellan oss.
Nu ska jag sätta en tändsticka under mina ögonlock och läsa klart Nattens lekar.
Ett soligt Macalester.

where's the muuusic?

En av de saker som jag saknar absolut mest med att inte ha min lägenhet längre och det sämsta med att vara 5 som bor i ett rum är att inte kunna spela hög musik på morgonen. Under vintern i ettan hemma var det två låtar som jag alltid spelade det första jag gjorde på morgonen och det var "Keep it much longer" och "Freedom", båda med Akon. Vilken låt som var nummer ett när jag vaknade gick lite i perioder, men det fick mig alltid på bättre humör. Och nej, jag vill inte bara ta på mig hörlurar för det är inte samma sak.
Jag sitter och förbereder en uppstats om hungersnöd i Afrikas horn. Haha vad muppigt det var att skriva det på svenska, jag visste inte ens vad den korrekta översättningen famine var. Men nu vet jag, hungersnöd. Inte kan jag skriva en sån här uppsats utan att känna att jag vill bidra med något för att hjälpa, så igår anmälde jag mig till en volontärorganisation och började leta projekt inför sommaren. Jag tar ju studenten 19 maj så jag har gott om tid att åka iväg en månad eller så. Känner mig sjukt taggad att hitta på något i början av sommaren, antingen en lång resa eller något projekt. Tål att tänkas på.
Nu måste jag fortsätta att förbereda mig och sen kanske jag ska köra en liten fuling och sätta på lite tyst musik, trots att Nanda sover. Fast den där tjejen skulle inte vakna om det var jordbävning så det kanske är lugnt.

.


sjuk.

Jag har blivit sjuk... men jag vet inte vad det är, förutom att jag mår dåligt. Jag är inte förkyld, känner mig knappt febrig och jag har inte ont i halsen. Men jag fick migrän igårkväll och jag tror att det har hängt i hela dagen idag också för jag är pinande huvudvärk, mår illa och har ingen energi i kroppen. Jag har inte tid att vara sjuk och det värsta med migrän är att jag inte heller kan sitta vid datorn eller titta på film särskillt länge utan att det känns som att huvudet ska explodera.
Nu är det äntligen dags för middag så jag ska pallra mig bort och göra en matlåda och sen krypa tillbaka ner i sängen och vänta på bättre tider.

söndagsångest.

Seg dag med ösregn, tre intervjuer och inget pluggande. Dagen är ett mysterium för jag förstår inte var all tid har tagit vägen? Intervjuerna gick bra men det var bara Wellesly som lockade och det förvånade mig eftersom jag har varit så skeptisk mot kvinnocollege. Jag säger inte att jag kommer söka dit, definitivt inte, men det lät väldigt bra dock! Jag tror att jag har haft söndagsångest idag, det slog mig nu. Det här med söndagsångest har inte riktigt existerat här på RCN för mig förut för helger innebär oftast mer plugg än vardagar så det är inte riktigt någon befrielse - förutom att man inte har några läxor till dagen efter. Men idag hände det; söndagsångesten kom.
PBL week har känt lite som lov för att vi har haft så mycket fritid och det faktum att jag har hängt ganska mycket med vänner istället för att bara plugga eller göra andra aktiviteter.
Det är lika bra att fortsätta att inte göra något vettig idag så att jag kan göra dubbelt så mycket i morgon, bra livsfilosofi.

today's a good day.

Igår gav jag upp skolarbete ganska snart och gick och hängde med Mende istället. På kvällen var jag som sagt på World Today och satt och blev lite irriterad på en väldigt bias presentation och en väldigt komplicerad diskussion, men det var intressant trots allt. Efter det tittar vi på Blood Diamond i vår aula - världen bästa film - sen skypade jag och till slut hängde vi ett gäng i Denmark house dayroom och spelade spel fram tills det blev dags att sova.
I morse var det presentationer från fyra college från USA: Wellesly, Smith, Amherst och Kalamazoo. De två första är kvinnocollege och förmedlade känslan av alldeles för mycket feminism och att om kvinnor styde världen skulle det vara fred på jorden. Inte riktigt min grej. De andra två verkar intressanta och jag har intervju med båda i morgon så det ska bli roligt. Representanted för Kalamazoo College var riktigt inspirarnde och karismatisk så jag stod och pratade ganska länge med honom efter presentationen och jag insåg att jag verkligen måste ta tag i mina beslut om college och universitet. Annars har jag varit effektiv idag och skrivit nästan tusen ord på min uppstats om "Human Trafficking in Sports", vilket känns väldigt bra.
Något annat som känns bra är att det har varit strålande sol hela dagen (trots att jag har suttiti inne) efter att ha ösregnat, åskat och blixtrat i tre dagar. För att fira solen ska vi ut och spela fotboll nu, lovely.
CIAO
Från mitt fönster.

osugen på allt.

Jag vill inte göra någonting idag, vilket jag heller inte har än så länge. I morse hade vi utvärdeing av vår PBL, åt indiska sötsaker som var så söta så att jag kände mig som en sockerbit hela jag och sen åt jag lunch och fixat lite. Påväg tillbaka till mitt rum förut så mötte jag Mark vår studievägledare som frågade om jag hade signat upp för en intervju med ett kvinnocollege i helgen - vilket jag inte hade gjort med flit. Sen ger han mig sina puppy eyes och frågar om jag snälla inte kan gå dit ändå för att det typ inte är någon som har signat upp. Såklart kunde jag inte säga nej så nu har jag en intervju med Wellesly College på söndag, kul.

Just nu sitter jag i valet och kvalet mellan att fortsätta göra ingenting eller bestämma mig för att skriva på min uppsats. Är sjukt osugen på att skriva, men jag vet att jag måste. Blääää. Jag har lust att vara kreativ och pyssla, men det får nog bli en annan dag. Ikväll ska jag för en gångs skull på World Today som är ett debattforum typ, och de ska disskutera frågan om Kurdistan. Bara för att jag vet att det kommer att bli en upprörd diskussion så är det värt att gå. Jag kan inte så mycket själv, men jag gillar att se människor så passionerade kring en fråga som den här. Återkommer med resultatet senare.
Nu får jag nog ta mig i kragen och skriva fram till middagen.


The only place success comes before work is in the dictionary.
– Vince Lombardi

 


yoga & meditation.

Trots att jag har min stora uppsats att skriva den här veckan så har den ändå varit ganska lugn, eftersom vi knappt har några läxor (eller snarare en vecka på oss att göra dom och inte en dag) och inga aktiviteter pga av projektveckan. Det har varit så skönt att hinna umgås med vänner, ta det lugnt och inte känna jobbig stress hela tiden. Min Yoga & Meditation PBL är helt perfekt! Vi har lärt oss historisk bakgrund, förändringar som skett med tiden och pga av spridning över jordklotet och sen har vi tränat mycket också. I kväll gjorde vi även pilates som var jobbig med härlig samtidigt. Jag är så himla nöjd med den här veckan och det är fortfarande två dagar kvar.
Förut idag hade vi house cleaning och eftersom det bara är jag och Nanda kvar i vårt rum för de andra är iväg på olika projekt så vi fick städa dubbelt så mycket + att det var dags för en grundlig städning av mitt hörn. Jag kom på att pappa tog med sig ett täcke till mig när han var här i vintras, så jag tog skolans täcke och la under underlakanet och sen använde mitt hemifrån som vanligt täcke, så nu är min säng så mysig så att jag aldrig kommer vilja gå upp igen. Farligt, men väldigt mysigt.
Nu ska jag plugga lite och sen gå och mysa med Stella och Kornelia, två svenska tjejer.

favvis just nu.

Igår: SAT (äntligen!), minnesstund av en lärares bortgågna man Mohan, First Year Show och sen en fylle-fjortis-fest i Dale som ändå blev till en bra kväll.
Idag: Brunch och universitetsprat med en lärare, skrivit 1000 ord på min EE (stora, jobbiga uppsatsen) och nu promenad med Mende, lifeguard, middag, skype med min finis och sen mer plugg.
I morgon: Första dagen på PBL week (Project Based Learning) där jag ska ha Yoga & Meditation hela veckan - underbart.
Ciao.

RSS 2.0