nyårsuppladdning.

Idag har jag handlat mat för en hel armé, eller rättare sagt har vi, jag, Kathrine, Stella och Ahmad, handlat mat för en hel armé. Vi ska fira nyår tillsammans hemma hos Kathrine som bor i utkanten av Köpenhamn och det kommer bli awesome, det kan jag sätta min högra hand på. Först igår hängde jag med Ahmad i Malmö och sen mötte vi upp Stella på Hovedbanegården och även Mette, en dansk tjej från skolan.

Efter att, med lite om och men, tagit oss ut till Kathrine så började vi värma upp inför idag. Den blev en sån där töntig, fnissig och väldigt roligt kväll tillsammans. Kathrines hus ligger precis vid vattnet med en fantastisk utsikt över Öresund och i en väldigt mysig stadsdel med små pitoreska hus och känlsan av en gammal brittisk by som i Morden i Midsummer ni vet? Så idag har vi gått runt och tittat, handlat och just nu springer Kathrine omkring i diverse olika peruker, Stella sjunger duschen och jag och Ahmad tittar på fotboll. Bra början på avslutet av 2011. Vi syns 2012! Gott Nytt År min fina.

update: den otroligt vackra utsikten från Kathrines hem.


family time, weeeii.

Jag fick ihop packningen till slut och vi åkte ner till Helsingborg samtidigt som jag njöt av fem timmars lyssnande på bra musik och spelande av angry grandma, ett töntigt spel där en gammal tant tjänar sin pension genom att slå och råna folk.

Väl framme åt vi något av det godaste jag någonsin ätit; kalkon med citronfyllning, rödkål och brysselkål. När jag skriver det låter det genast inte så gott längre, men det var fantastiskt! I klass med nr. 5, kycklingwok, på Wok Time vid Filmstaden i Norrköping. Där mina vänner gifter sig smakerna så att kyrkklockorna klingar högt.

I morse åkte vi (mamma, pappa, min farbror och hans fru) till min kusin och hennes familj utanför Lund. Jag har två kusinbarn som är otroligt härliga och söta båda två så vi lekte kurragömma, byggde julgranar och hade det mysigt. Jag passade också på att förhöra min farbror och min kusins man om New York Marathon som de sprang i höstas. Känner mig lite inspirerad och sugen på att anmäla mig till något lopp, men vet ju inte riktigt var jag kommer hålla hus i framtiden så det får hänga lite löst ett tag till. Men snart så, det känner jag på mig.


Ruski.

Innan jag tar tag i packningen måste jag bara slå ett slag för denna pausunderhållning från Melodifestivalen 2009. Den bekräftar alla möjliga fördomar om Ryssland. Techno-neon-hets killen är absolut bäst.

 

fashion.

Gårdagen slutade med kära återseenden och en spontan utgång i uggs, andra bra kvällen på rad.

De flesta vet redan om min idol-crush på Martin Björk, guds gåva till folket, och jag kan helt enkelt inte få nog av honom. Nyss tvingade jag mig själv att stänga ner YouTube efter att på några få dagar ha sett 839 klipp från Vakna med The Voice, där han är programledare. Det här kan inte vara nyttigt, men det är bara så svårt att låta bli...

Nä, nu måste jag ta mig samman. Packa inför Helsingborg och Köpenhamn kanske kunde vara en bra idé efterson vi åker i morgon förmiddag. Det är bara så himla jobbigt att packa för det känns alltid som att jag kommer missa något, välja fel eller ta med onödiga saker. Men det måste göras och det hjälper tyvärr inte att klaga.




high on house.

"Hela 45 personer har omhändertagits för fylleri eller ordningsstörande", så stod det om juldagsfirandet i Östergötland. När jag tänker på ordet "ordningsstörande" får jag så många bilder på hur det skulle kunna se ut, i en rolig mening, tänk själva. Om man tar det med en liten nypa salt och ser det roliga har nog de flesta av oss varit "ordningsstörande", tror ni inte? Det bästa är när man kan ha rollen som åskådare och skratta tills man viker sig, åh, jag får så många minnen. Dock förstår jag ju att de flesta av dessa slutade sin kväll i fyllecell och troligtvis betedde sig som svin, men det är också roligt när man tänker på det.

Min juldag blev i alla fall succé med en härlig förfest med bästa tjejerna, massa prat och popcorn. Vidare höll Dagmar på att kidnappa oss, men vi kom in på Värmekyrkan och jag blev positivt överaskad av klassen på musik. Housemusik har blivit lite av en drog för mig och jag fullkomligen älskar att bli upprymd av en tung bas (du får skratta nu Daniel) och ett skönt beat och släppa all kontroll. Det finns inget bättre. Med några, inte många, droppar alkohol i kroppen är det fulländat.

Jag och Karin mötte en gammal klasskompis från 4-9 och det blev ett kärt återseende och jag fick en lång utläggning om hur han varit kär i mig under både mellan- och högstadie. Om jag inte minns fel var han och jag faktiskt tillsammans i 5-6:an där någonstans och de enda två gångerna vi någonsin pratade med varandra var när vi blev ihop (bara ordet känns mellanstadie) och när vi gjorde slut. Förresten, vi blev nog tillsammans via en lapp kanske... Oavsett, kvällen får toppbetyg.


19 or 75?

Jag har fått åldernoja. Idag vaknade jag upp efter 10 timmars sömn med huvudvärk och ont i kroppen, så brukar mormor säga när hon har sovit för länge. Häromdagen insåg jag att min prövotid för körkortet går ut om sex månader, det var alltså 1 ½ år sen jag fyllde 18 och levde livet på Putte i Parken. För ett tag sen fick jag reda på att en kille på skolan är 15 år och han räknade snabbt ut att jag är 1/4 av hans liv äldre än honom. Tack.
.
Nu ska jag spela canasta, ett kortspel med rötterna i Uruguay om jag inte minns fel, men ska nog försäkra mig med att säga Sydamerika. I Sverige är det ett kortspel spelat av damer och herrar med snittålder 70. år. Jag får helt enkelt flytta till Uruguay.

merry christmas.

Dagen började med att pappa kom och väckte mig och efter lite gnäll öppnade jag ögonen och sa god jul för första gången idag. Till svar fick jag "ehm, jajuste, god jul du med". Därefter går jag ner till köket, fixar lite frukost med mamma och pappa och slänger ett öga på tidningen. "Klappar som vi inte vill ha i jul", kan man vara mer deppig på julafton? Vem kommer på att publicera en sån artikel på julafton? Är det bara jag som tycker att det inte känns rätt någonstans?

Vi öppnade paketen som tomten hade lagt i våra julstrumpor och som vanligt så vet tomten att pappa gillar mörk choklad, jag gillar marabou (i år med daim) och mamma gillar mintchoklad. Fantastiska tomte. Tillsammans med chokladen låg det en skrappyramid, en sån där lott ni vet. Jag blev 60 kr rikare och pappa försökte sälja sin nitlott till mig för 100 kr. Jag avstod. So far får allt enligt tradition, något som jag älskar med julen, men någonting saknas.
Jag borde plugga och ansöka till universitet, men nu ska vi fira jul.
God jul allihopa.
Det blev ingen julgran i år så vi får dansa runt dessa.

grubbla sig gråhårig.

Ibland är det jobbigt med spontana grejer för att jag känner att jag inte helt har koll på allt, men allt som oftast är det de tillfällena som blir de allra bästa. Igår var ett sånt tillfälle då det blev väldigt bra. En kväll i skärgården med fantastiska människor, härliga pratstunder, god dricka, dans, bastu och nakenbad. En annan fantastisk vän har påmint mig ett flertal gånger att man ska leva i nuet och njuta av stunden, carpe diem och lite kliché, men väldigt rätt.
Det sägs att man kan grubbla sig gråhårig och utan att tolka det bokstavligt är det sant. För mycket grubblande, funderande och oro gör en grå; sliten och kanske ännu mer uppgiven. Det är bra att grubbla och det är välbehövligt ibland, men jag har grubblat tillräckligt för ett tag känner jag. Därför ska jag gå och slå in julklappar och sy om en sjömansinspirerad halvful tröja till ett fint linne.


nitting, like a grandma or a boss?

Känner mig lite som en mormor, men att sticka är perfekt när man är lite trött, inte vill tänka men ändå göra något produktivt. Sen håller jag nog på att bli lite sjuk också...


it's getting better.

Med Avicii - Blessed (ft. Shermanology) i hörlurarna läser jag Elsas värld och njuter av denna underbart lättsamma och komiska bok. Annars har det varit en väldigt bra dag med julklappshandel (kanske mest till mig själv dock...) med fina Lina och sen fika och skitsnack med henne och rara Karin. Jag är så nöjd i kväll!


tomorrowland.

Det går ett rus av adrenalin genom min kropp och i sinnet är jag redan där - på Tomorrowland, Antwerp, Belgien, sommaren 2012.


en fisk, en blomma och en tidning.

Innan mamma och pappa åkte iväg förra veckan bad de mig om tre saker. Mata fiskarna varje dag, vattna tre av de mååånga blommor vi har och sist ta in posten. Idag kom jag på att jag det var länge sen jag matade fiskarna, kanske så länge sen att det var sist jag var hemma - i augusti. Jag går upp i godan ro och lägger i maten och ser någonting flyta på ytan. En död fisk. Jag försöker nu övertala mig om att den dog av ålder, brist på livsglädje eller att den blev dödad av en annan fisk och inte alls av svält. Fiskar dör inte av svält, right? Jag vattnade två av de tre blommorna igår och kan inte någonstans dra mig till minnes vilken den tredje är. Idag var det en blomma som såg väldig trött ut, så jag gav den lite vatten och hoppas på att den är piggare i morgon - alla kan ha en dålig dag. Jag kom på att posten inte ramlar in genom dörren här ute i St Anna som den gjorde inne på Spjutgatan, så jag gick ut för att tömma brevlådan. Mamma och pappa har uppdaterat brevlådan sen jag sist hämtade posten då det var en låda och inte någon konstigt utåtlutande vägg. Detta resulterade såklart i våta tidningar och våta brev eftersom det kommit lite vacker snö under natten som fint låg på marken där de hamnade. Yes, jag övertygade mamma och pappa om att jag är en ansvarfull tjej som kommer ihåg hur man tar hand om ett hem. Jag har fyra dagar på mig att komma på en bra ursäkt till dessa missöden. De kanske inte ens märker något? Jag tvekar på att pappa faktiskt vet hur många fiskar han äger och mamma har så många blommor och brevbäraren har ju varit så klumpig på senaste tiden. Sådär, klart.

RSS 2.0