friluftsdag.

Efter idag är frisbeegolf lite av min specialité. Jag tillsammans med Axel och Victor har jobbat på S:t Anna skola idag på deras friluftsdag. Jag höll i frisbeegolf och de andra i volleyboll, lacrosse och basket. Det har varit helt okej väder och en massa härliga ungar! Några av barnen var så odrägliga så man inte orkade med dom, men de flesta var riktiga solstrålar och det bästa av allt är deras spontanitet och dåliga verklighetsuppfattning. Här kommer ett av dagens alla härliga citat, detta från en tjej som heter Nellie, 8 år (tänk er med bred östgötska):

Nellie: Vet du vad min pappa gjorde en gång?
Jag (väldigt nyfiket): Nej? Berätta!
Nellie: Asså, han ramlade ner från en container. Den var typ 5 meter hög och han rev upp hela näsan på en krok.
Jag (försöker hålla mig för skratt): Nämen usch vad obehagligt!
Nellie: Aaa! Han kunde vika ena näsborren över hela näsan, asså åt andra hållet.
Jag: Nej fy! Hur gick det med honom?
Nellie: Asså, han fick ju sy 150 stygn, men nu mår han bra!
Jag (håller på att bryta ihop): Oj, så många?
Nellie: Japp.

Sen skuttar hon glatt iväg och fem minuter senare kommer hon tillbaka.

Nellie: Jag glömde ju säga att han bröt armen också.

Därefter springer hon ifrån mig innan jag hinner svara.

Haha, vilken stjärna. Hon kommer även senare när vi ska gå upp på skolgården för att spela basket.

Nellie: Ebba, du är ju mycket längre än mig...
Jag: Men jag är ju lite äldre också, du blir nog lika lång som mig när du blir stor ska du se!
Nellie: Men min mamma och pappa är korta, fast jag har en lång farfar.
Jag: Men då kanske du har fått hans gener och blir lång ändå?

Vi går förbi en vägg men en lampa på.

Nellie: Kanske, han är typ lika lång som till lampan, minst!

Haha, jag skulle säga mellan tummen och pekfingret att det var ca 3,5 m.

Det låter självklart inte lika roligt i text som det var i verkligheten, men hela dagen bestod av härliga konversioner. Förutom lönen fick vi varsinn ananas och en biobiljett, perfekt! Nu sitter jag hemma hos mamma och pappa och ska stanna här tills i morgon. Det blir en lugn kväll med god lagad mat á la pappa Hassel.












rökarn'

Det här är sjukt, jag mår dåligt...
Tyvärr kan jag inte annat än att sitta och småfnissa, det är trots allt jävligt roligt med tjocka barn och sen att han är två år och set ut som en inbiten rökare gör ju inte det hela sämre.



helgen som var.

Home, sweet home.

Nu är jag äntligen hemma igen efter hela helgen i Stockholm på Kunskapsgymnasiet Globen på elevrådskongress. Det var respresentanter från Kunskapsgymnasierna Malmö, Göteborg, Västerås, Globen, Observatoriet, Uppsala och så vi från Norrköping. Det har varit intressant, roligt, jobbigt och hemskt, alltså lite blandade känslor. Ena stunden har det varit bra diskussioner och vi har haft väldigt roligt, medan vissa stunder har varit nära att döda mig. Som tur var så var det roligare människor i år och det fanns några riktiga stjärnor som jag redan saknar, haha.

Jag satt med i utskottet som jobbade med arbetssättet och vi disskuterade ändringar av loggbok, förbättringar av PH-samtal och elevcoacher på WS. Jag hade tur som kom i en bra grupp och att vi kom fram med vettiga och genomtänka motioner, som alla gick i genom med endast några få ändringar.

För de flesta låter nog det här sjukt tråkigt, men jag får nog finna mig i att jag alltid kommer tycka om att engagera mig och vara lite nördig. Här kommer några av de få bilder jag tog.


Alla blåste upp sina madrasser på rad med utsikt över Stockholm.


 
Göteborgarna skriker med bred och härlig göteborska "turistbiiiiiiiiiiild".


Brännbollsdags, "vi övriga" mot stockholmarna. Vi vann självklart överlägset.


Stockholmslaget med deras mycket fina lagbild.


Presidiet.


Rebecca och jag + allas vår käre Olof.


Rebecca och Jakob


Vårat utskott.

Nu ska jag göra mig något att äta och sen titta på Parlamentet.

stockholm.

Jag har nu varit en snabbis i skolan och skrivit en källdiskussion, skrivit ut en massa papper inför helgen, hämtat tågbiljetter och käkat lunch. Nu ska jag packa och sen bege mig till tågstationen för att åka till Stockholm. Jag och två till representanter från elevrådet ska till Kunskapsgymnasiet Globen på elevrådskongress, haha ordet "elevrådskongress" låter så jävla torrt. Det kommer nog att bli ganska kul ändå och om inte annat får vi väl helt enkelt göra det bästa av situationen och tänka att det kommer bli en lärorik helg. Tråkigt bara att Cecilia ligger hemma i 40 graders feber och inte kan hänga med...

Nu måste jag börja packa om jag ska hinna.
See ya!

                  

min eftermiddag.

Som två räddare i nöden kom Daniel och Linus och piggade upp mig med lite minigolf, film och mat. Daniel gick segrande ut ur tävlingen, men inte var han glad för det.. Jag var däremot helnöjd med att komma på silverplats och Linus hängde inte allt för mycket läpp för hans brons. Sen blev det mat och Beck - i stormens öga. Behöver jag säga mer än Gunvald Larsson? Vilken kille, jag ryser. Vi var även ute på Maxi för att leta efter en jeansklänning jag ville ha från H&M men som inte fanns i min storlek i stan, men inte hade jag tur inte, jag får nog helt enkelt beställa den...

 
vilka kämpar.

Nu ska jag titta på "The Reader" och sen sova, det väntar en fullspäckad helg.

att säga hejdå.

Då var mitt sista pass på Max slut... Det var med klump i magen jag sa hejdå till de andra och snabbt gick innan jag började gråta, jag kommer verkligen att sakna det här stället. Jag har utvecklats och lärt mig så himla mycket och lärt känna så många underbara människor. Det har funnits dagar som har varit hemska då allt har gått fel och jag bara velat därifrån, men jag aldrig ångrat att jag började jobba där. De känns som en familj och har man kommit dit en jobbig dag med dåligt humör eller varit nere finns det alltid någon solstråle som piggat upp mig.

Även fast jag hade ställt in mig på att det skulle bli jobbigt att säga hejdå och jag vet att jag bli så känslosam, men det här var värre än jag hade kunnat föreställa mig... Jag kommer sakna hela gänget och jag hoppas att jag kommer tillbaka!

                                

onsdag 21.48

Jag lever, men jag är helt färdig.

Igår hade jag körlektion på morgonen, basgrupp och massage mitt på dagen för att på eftermiddagen gå på stan med Lisa. När jag skulle cykla hem från massagen öste regnet ner och jag hade endast en tunn tröja på mig, men det gjorde inget utan det var  bara så himla härligt! Jag älskar verkligen regn, egentligen vet jag inte varför men det är avkopplande på något sätt. Under shoppingturen med Lisa köpte jag bara ett par träningsbyxor och en sallad på Paus, mycket mycket bra eftermiddag! Sen begav vi oss hemåt, drack te och åt godis + att vi tittade på en Shopaholics bekännelser, mysigt. På kvällen fick vi även besök av David och det blev en sen kväll.

I morse var det basgruppsmästerskap, men jag kände inte riktigt för att springa Norrköping runt (tillsammans med världens magont) med min kära basgrupp så jag var bara med till en början och sen började jag jobba. När jag jobbat klart åkte jag och gymmade med Nicoline och sen åkte jag tillbaka för att jobba ytterligare några timmar... Så nu är jag trött och ska kolla på film pch äta cocktailtomater för att sen sova.

I morgon är det jobb igen och sen får vi se vad dagen har att erbjuda!

CIAO.

lazy.

7.30 i morse hade jag körlektion, sen pluggade jag teori.
10.00 hade jag basgrupp och sen såg jag och Caroline på spanska teater.
Jag hann med ett elevråd också.
Därefter har jag tvättat, sett på film, läst och rullat runt i sängen.

JAG STORTRIVS

Den har fastnat för den här tjejen, hon är så sjukt härlig, ett lyckopiller.


13.01

Idag har jag sovit till halv elva då jag vaknade av mig själv och inte av väckarklockan, underbart! Jag kan inte ens minnas sist jag gjorde det. Förutom att jag ska jobba ikväll ska jag inte göra någonting idag, kanske träna. Jag ska bara njuta av att inte ha en massa måsten att göra.

Gårdagen var en riktigt toppendag, då jag först fick åka med Lisa upp till Stockholm och sen även hem. Först gjorde jag en snabbrunda i några butiker för att hitta ett par shorts eller en klänning eftersom jag helt hade missbedömt vädret och hade svarta långbyxor på mig, tyvärr utan framgång. Då tog jag mig ut till Djurgården där GANT rowing race skulle gå av stapeln. Jag möttes av Karin som var nervös inför hennes race och vi minglade lite innan hon skulle göra sig klar. Allt inleddes med en parad med alla roddare och sen ett välkommnande tal. Sen var det dags för tävlingarna och äntligen fick jag träffa alla Karins vänner från skolan, vilka alla var jättetrevliga och lättsamma. Tråkigt nog förlorade Lundsberg, men de kämpade tappert och jag var otroligt stolt över Karin som förlorade med knappa längder mot en tjej som tävlat i rodd i tre år till skillnad mot Karin som har rodd i knappt två månader.

I bilen hem somnade vi allihopa och väl hemma i Norrköping tog jag mig en powernap för att sedan vakna till liv och träffa ett gäng från jobbet och se på Champions league final. Det blev en riktigt trevlig kväll och jag somnade gott när jag kom hem!

Här kommer lite bilder från gårdagen.














kort summering.

Hela dagen i Stockholm på GANT rowing race med Karin, biltur med familjen Andersson, sen Champions league final hemma hos Christian och el grande finale med bullar i sängen.

Nu säger jag godnatt och jag berättar mer i morgon!

allt plugg är över för den här gången.

Hemma efter en mysig kväll hemma hos Anna med alla pinglorna. Vi skrattade, pratade, taggade till P.I.P och njöt av livet. Jag njöt extra mycket med tanke på att jag blev klar med skolan idag, jag har nog inte riktigt fattat det än. I augusti förra året när vi skulle börja tvåan sa alla att det var jobbigaste året och att vi hade en tung tid framför oss, men jag var ändå sugen på att plugga och tänkte att jag skulle fixa det bra. Med facit i hand har det var ett väldigt tungt år och det har funnits många dagar då jag trodde att jag inte skulle komma upp ur sängen, de flesta dagarna gjorde jag det men vissa inte. Nu är det över och jag är faktiskt nöjd med vad jag har åstakommit under året. Sista veckorna innan den riktiga avslutningen ska jag njuta till max och leva livet.

sista minuten.

Jag som hade sett fram emot att göra det här uppdraget om Jehovas vittnen, och ändå sitter jag här i sista minut och gör det. Klockan 8 i morse gick jag upp och började och jag blev klar för en halvtimme sen, så nu ska jag bara öva in det. Jag är redan nervös för hur det ska gå och för att jag ska börja svamla... Jag har i alla fall 3 timmar kvar så det nog lösa sig. Förhoppningvis kunde vi få flytta fram redovisningen en timme så att jag kan gå på modevisningen som Sandra och Erika är med på. Jag mailade min lärare och fick ett väldigt luddigt svar tillbaka, inte helt oväntat men ändå, så nu är jag påväg till skolan för att ta reda på hur det blir.

Efter redovisningen måste jag fixa en väldigt viktig grej och sen ska jag hinna träna innan det bär av till goa och glada Söderköping för att mysa med tjejerna!

See ya!


Torsdag eftermiddag

Lite stek i solen samtidigt som jag försökte få ihop lite till mitt föredrag i morgon om Jehovas vittnen. Sen mötte jag upp en saknad Lovisa och vi åt glass på Halvars och tog igen allt vi har missat i varndras liv, mucho bueno! Det blev brownie (som vanligt) och päron. Vi pratade bland annat om hösten och jag är så förväntansfull och nervös. När jag kom hem skrev en egyptisk kille från skolan till mig och han verkar vara en riktig sköning, haha. Idag känner jag att flytten kommer bli hur bra som helst och det ska bli så himla spännande! Jag kan knappt vänta...

Utöver det har jag bokat en körlektion till på måndag, fasnat för musiken från musikalen Chess och irriterad mig på grannen längst ner i mitt hus som grillar för fullt men inte har bjudit in mig, vilken jävla stil.

orientering.

Igår, dagen då Gud glömde mig.

När jag väl kom fram till mormor fick jag lite saft och bullar som plåster på såren för att jag missade första bussen och sen gick jag äntligen till frisören. När jag säger jag glatt "hej!", men hon bara tittar på mig, så jag säger "hej?" igen, lite mer frågande den här gången. Då säger hon att jag inte ska vara där idag. Jag suckar tungt och frågar varför inte? Nej, för det är inte förrän nästa vecka... Haha, jag orkar inte med mig själv ibland, herregud. Så jag fick vända om gå tillbaka till mormor, som bara skrattade åt mig när jag kom lunkandes hem igen. Sen tyckte hon så synd om mig så hon bjöd mig på grillspett med tzatsiki på Melkes krog, haha hon är för snäll!

Som om inte allt det här vore nog höll jag på att missa bussen till Norrköping i morse också, men den här gången var chaffisen snällare så han väntade när jag kom skenandes.

Nu är jag precis hemkommen från Vrinneviskogen där jag har orienterat. Jag är helt slut, på riktigt! Jag och Unni orienterade ihop och banan var ca 7,5 km lång, fågelvägen!!! 20 kontroller skulle vi fixa på två timmar. Vi sprang, jag sprang fel, och vi sprang ännu mer. Vi blev dyngsura om fötterna, vi klagade lite och sen sprang vi. Men vi klarade det och det känns så jävla skönt att det är klart!

Efter en snabb dusch ska jag nu till skolan.
CIAO


kuken

Än så länge förtjänar den här dagen en riktig jävla kuken!!

Innan jag skulle gå på bussen för att åka till min mormor i Valdemarsvik hade jag varit och laddat på mitt busskort så att jag kunde köpa dygnsbiljetten på bussen. Jag kliver på och säger till busschauffören att jag är ungdom och att jag vill ha en dygnsbiljett. Då svarar han att det inte aldrig har gått och att det fortfarande inte går att köpa på bussen. Jag säger (än så länge med trevlig ton) att jag gjorde det senast för några veckor sedan och han tittar på mig som om jag vore en idiot. Efter mycket muttrande och suckande konstaterar han att jag inte har tillräckligt med pengar på kortet var på jag visar upp kvittot på min påladdning. Han muttrar och suckar lite till. Sen frågar han mig varför jag vill ha en dygnsbiljett och inte betala som vanligt? För det första behöver han inte bry sig om det och för det andra skulle jag väl inte fortsätta tjata om det inte spelade någon roll eller? Då svarar jag att eftersom jag ska åka fram och tillbaka till Valdemarsvik så blir det billigare så. Han säger något på sitt språk och sen fungerar det i alla fall.

Lite lätt irriterad går jag och sätter mig. Precis när han ska svänga ut från Söder tull märker jag att han svänger åt fel håll så jag springer fram och frågar vad det är för nummer på bussen? Han svarar väldigt irriterad att det är 457 och att den går till Västra Husby. Helvete tänker jag och frågar stressat, men snällt om han kan stanna så jag hinner med den andra (han hade kört ca 50 m). Men NEJ han stannar bara på busshållplatser. Då ber jag honom en gång till, men svaret blir än en gång ett tydligt NEJ. Tack din jävla kukbusschaufför tänker jag.

Jag går surt och sätter mig samtidigt som jag tänker att jag lika gärna kan åka till Söderköping och vänta på nästa.

Det sitter en alkisaktig man framme vid chauffören som frågar mig om jag ska till Västra Husby? (Nu är jag så irriterad att jag knappt känner igen mig själv) Jag svarar NEJ. Han tittar oförstående på mig och säger snällt att jag kanske borde gå av bussen då? Mitt svar är inte riktigt lika trevligt utan jag säger att jag får väl fan åka med om jag vill, jag har ju trots allt betalat, ELLER HUR?! Haha, jag kan inte låta bli att skratta såhär i efterhand, för då säger han att den här bussen går till Västra Husby för att vända och åka in till Norrköping igen. Lite förläget säger jag "jaha" och ler och i samma andetag vänder jag mig till chauffören och fräser att han kan stanna. Sen tackade jag alkisen och gick hem, assur och irriterad.

Det värsta med allt det här är att det faktiskt får skylla mig själv för att jag gick på fel buss, men chaffisen hade faktiskt kunnat vara lite trevligare och kanske sagt att bussen inte gick till Valdemarsvik när jag sa att det var dit jag skulle? Nu sitter jag hemma skrattandes, men irriterad och väntar på att nästa buss ska gå.



Som om det inte vore nog åskar det ute också...

Soran Ismail

Var fjärde svensk har svåra sömnproblem, fler än någonsin knaprar piller och svenskar är missnöjda med sitt sexliv. 
Hur fan har det blivit såhär?

Aa men titta er omkring. Vi lever i ett land där det är 13 timmar sol per år och någon jävla Wallanderfilm varenda söndag, spriten kostar 350 kr liter och sen när du till slut får råd att lämna det här jävla landet då är ett askmoln ivägen. Klart som fan att man mår dåligt.

Om Thailand:
Det skulle ju inte skada om de blev lite mer svenska i sättet, t ex titta på de här jävla rödskjortorna. Hur länge har de inte hållt på och demonstrera? Hur många människor har inte dött? Hade det varit svenskar istället hade de startat en facebookgrupp så är det klart!

/Soran Isamil, Parlamentet
http://www.tv4play.se/noje_och_humor/parlamentet?videoId=1.1639835

Haha, jag fick mig ett gott skratt såhär på förmiddagen, vilken lirare. Det här är mycket bättre än att sitta på WS.

                  

tisdag.

Igår avslutade jag svenska B och idag blev jag även klart med matte B, så himla skönt! Jag känner att jag börjar hitta tillbaka till livet igen efter de senaste tunga veckorna. Dagen har gått väldigt fort, men det ända jag har gjort är matte B nationella och jobbat, så nu sitter jag här trött i både kropp och knopp.

I morgon blir det däremot en roligare dag! Först ska jag till skolan en snabbis på WS med Classe och diskutera mitt uppdrag om Jehovas vittnen och sen är det äntligen dags för massage. Jag längtar samtidigt som jag fasar inför vad han kommer att säga och hur ont det kommer att göra. Men som plåster på såren ska jag åka till mormor och även klippa + slinga håret. Jag har inte riktigt bestämt mig för vilken färg än, men det kommer nog bli bra hur som, det ska bli så himla skönt att göra något lite annorlunda.

Nu säger jag godnatt och sov gott!

soooooooooommar

Sommar på riktigt idag och den var nära på att avslutas med volleybollmatch, men det blev tyvärr inte så. Däremot har filmteamet varit på skolan hela dagen och jag är lite nervös inför slutprodukten, men det värsta som kan hända är ju att det blir svindåligt och det får jag väl leva med, haha.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen; den här sommaren kommer bli riktigt bra! Många grillkvällar, fotbollsspelande med ligan, galna partykvällar, födelsedagar, bad, kubb, glass, solbrillor och kanske en sommarflirt? En massa kvalitétstid med mina kära vänner helt enkelt.

Bland annat fler av kvällar som den här:



Jag är taggad till tänderna!



picknick.

Igårkväll bestämde jag och Karin att vi skulle äta frukost på en brygga nere vid vattnet mitt i mellan våra hus. Men i morse när jag vaknade var det dåligt väder och blött ute så jag tänkte automatiskt att vi skulle banga idén, men det tänkte inte Karin så hon knackade på dörren i morse med mackor och digestivekex, min gullis. Haha dock åts de upp inomhus, men vi var glada ändå. Det blev en snabb reunion innan vi åkte på varsitt håll för att båda plugga matte inför nationella nu i veckan, hon för D-kursen och jag för B, men ändå haha. Här har jag suttit sen i morse och kämpat på med matten, vilket faktiskt har börjat bli ganska kul eftersom jag förstår, men någon måtta får det vara och nu lägger jag nog av med det snart...

Om en timme ska jag övningsköra in till jobbet och sen var den här söndagen slut och i morgon är det måndag igen. I morgon ska jag och några till elever från skolan fotas för nästa års infokatalog för Kunskapsgymnasiet, roligt, men jag har nu ett dilemma. Vad ska jag ha på mig? Hm, det tål att tänkas på tills i morgon...


                  


sommar på ingång.

Sommaren är påväg med stormsteg, det känns! Jag har spenderat dagen på trappan, solandes, ätandes melon och läsandes "Sektbarn". Min "to-do-list" går framåt, sakta men säkert. Jag har gjort klart analysen, läst om Jehovas Vittnen och börjat på samhäll 2 uppdraget, resten är på gång. Jag måste även berätta att jag faktiskt var lite av en favoritdotter där ett tag när jag gick med på att krypa under huset med myrgift (okej, det var inte råttor). Jag kände mig som en riktig soldat som kastade handgranater när jag kröp fram på alla fyra i husgrunden med ca 50 cm höjd, iförd pappas militärkläder, haha med lite fantasi blir allt mycket roligare.

Snart är det dags för mat, jag bör snart känna lukten av grillad fläskfile, jag är nöjd. 

              


GANT rowing race

I'm so proud of you bettilito!



http://www.gant.com/gantrowing/?page_id=19&videoId=50


lördag.

Idag är det lördag med massor att göra och vad är då bättre än en "to-do-list"?

- skriva klart analysen till svenska portfolion
- göra ett stolpmanus inför min presentation av portfolion på måndag
- boka tågbiljetter till Stockholm x 2
   GANT rowing race på lördag 
   Till UWC:s sommarträff i juni
- läsa historien om ett Jehovas vittne som brutit sig ur församlingen och börja skriva på uppdragen till samhäll 2 blocket.
- köpa festivalpass till Putte!
- vara en snäll dotter och massera mammas onda rygg
- vara en ännu snällare dotter och krypa under huset med råttgift åt pappa (herregud, jag vill inte)

Jag började ladda inför den här dagens redan igår med Lisas fantastiska pannkakor till frukost. Idag är jag back in business med min vanliga havregrynsgröt. 

                


Sofia arton år!

Nu är jag precis hemkommen från 18 års-firande med middag hos Sofia och det har varit en riktig toppenkväll! Mina favorittjejer, god mat och mycket skratt och snack, precis som det ska vara. Efter varje firande eller kväll då alla tjejer har varit samlade brukar jag skriva såhär, men vi har alltid lika mycket att prata om och vi har alltid lika roligt så det finns helt enkelt inte så mycket annat att skriva.

Jag har även jobbat idag och det har varit roligt, men jobbigt och jag borde egentligen ha pluggat hela dagen... Men man kan ju inte annat än att säga ja när Jessica lägger huvudet på sné och frågar om jag ville jobba idag också. I morgon är jag däremot ledig och då är det mycket som ska göras!










regn, regn och åter regn.

Gårdagens bio, the Last Song, var riktigt bra och det var många tårar som föll under de 107 minuter vi satt där. Under vissa scener snyftade/storgrät hela salongen och hade det varit en bättre skådespelare än Miley Cyrus hade filmen varit klockren.

Påväg hem från bion kom årets första åskoväder och det ösregnade samtidigt som det blixtrade. När blixten kom kastade Nicoline och Lisa i ren försräcklese sina paraply åt varsitt och jag blundade och höll för öronen för att slippa åskan, haha vi kan inte ha sett helt normala ut. Till slut kom vi i alla fall hem, plaskvåta och rädda men skrattandes!

Tidigt i morse åkte Nicoline med tåget till Stockholm medan jag och Lisa låg kvar i sängen och drog oss. Till slut förflyttade vi oss till bordet och åt frukost i en evighet för att till slut flytta oss vidare till datorn. Haha, vi är lediga och vi njuter av det till fullo. Till exempel står hon i köket och lagar pannkakor åt mig nu, lovely, alla borde ha en liten Lisa i hemmet! Om några timmar måste jag ge mig ut i regnet för att cykla till jobbet, får se om jag kommer dit, jag kanske drunknar påvägen?

 

Min lilla hustome.

Glamourama

Behöver jag säga att jag ligger steget efter igen?

Jag har nu tittat klart på alla avsnitt av Gamlourama och säga vad man vill, men sjukt sköna tjejer och jag blir så inspirerad! Det har så jävla kul, de är framgångsrika och bryr sig inte ett dugg om vad andra tycker. Min favorit är Michaela Forni, men Anna Hibbs är ändå stjärnan i gänget, haha. Ni som är ännu mer efter än mig, dags att börja titta! TV3 play är allas vår räddare.

I morse ringde klockan 05.15 och jag kan knappt förstå att jag faktiskt gick upp helt utan klagomål. Jag var hemma straxt efter halv åtta och sen dess har jag jobbat med min svenska analys, fram tills nu då jag tog ett break med sista avsnittet av Glamourama och klockan tio té. Det är sista andetaget i skolan och jag har bestämt mig för att fixa det också, för har jag klarat mig hit ska jag fan fixa slutet också!

Efter lunch är det dags för gymmet igen och oj vad det ska pumpas! I eftermiddag ska jag träffa Michaela och fika, eller kanske glass på Halvars? Det är trots allt strålande sol ute. Sen skulle jag egentligen ha träffat tjejligan och spelat fotboll, men jag tror tyvärr inte att tiden räcker till det eftersom halv nio ska jag, Lisa och Nicoline gå på bio och se the Last Song. Jag tror att den kommer vara riktigt bra och att vi kommer titta på varandra med tårar i ögonen och jag kommer tänka att jag också vill vara lyckligt kär...

Fram tills dess är det bara att plugga på, jippi.

                  
                       Petra Tungården           Michela Forni           Anna Hibbs

tomt.

Nu är jag hemma och vänder från skolan för att åka och gymma med Nicoline och sen besöka familjen Karlsson ikväll, välbehövligt och mysigt!

Just nu är det så tomt i mitt huvud att det ekar och lika mycket har jag att skriva, men förhoppningvis vaknar jag väl till snart igen hoppas jag. Enda anlednigen till att jag överhuvudtaget skriver något just nu är för att jag känner mig tvingad av Nicoline, haha. Ni skulle ha fått en fin film på henne här nu, men jag har varken tid eller kunskap för att lyckas ladda upp den.

otur

Helgen har susat förbi i ett enda andetag. Lördagens jobb var kaos från början till slut och det var tur att jag hade Lisa som fick mig att hålla mig på benen hela dagen. Sen åkte åkte jag hem till mamma och pappa över natten, vilket var precis som det brukar... Igår var jag på Mon för att träffa alla andra sommarjobbare, lite gamlingar men även några nya ansikten, och det känns som att sommaren är nära nu! Det var en efterlängtan reunion och den här sommaren kommer nog att bli ganska bra ändå. Sen jobbade jag på kvällen igen och det var länge sen jag var såhär trött.. I morse kom jag inte ur sängen och därmed missade jag de enda två lektionerna jag hade idag. Bra början på veckan.

Som om inte den här helgen vore nog jobbig så tappade jag min loggbok påväg till skolan idag, så jag cyklade hela vägen hem igen för att förhoppningsvis hitta den på vägen, men icke. Ni som går på Kunskap förstår hur det känns att tappa bort den. Naket, exposed och förjävligt.

För att undvika fler missöden idag tänker jag inte röra mig ur fläcken, möjligtvis till gymmet och tillbaka. Hoppas bara att jag inte blir överkörd påvägen dit eller klämd under vikterna.


hey, soul sister.

Nu ska jag somna med den här låten på repeat



GODNATT

träna bort träningsvärken.

I morse kom jag knappt ut ur sängen, inte på grund av gårdagens Fifa-förluster utan på grund av träningsvärk. Jag säger bara herregud, det är vidrigt. Jag har haft mycket träningsvärk i mina dagar men det här tar nog priset. Jag kan inte gå normalt och det värker och knäna har vikit sig ett antal gånger idag. Jag får tänka hur härligt det var när vi tränade och att det här är smällar man får ta!

I morse var det engelska B hör- och läsförståelse nationella och det gick sådär.. Trots mina cirklar var det dåligt fokus från min sida på hörförståelsen, däremot läsdelen gick mycket bättre. Nu är det i alla fall gjort. Därefter var det finputs och lite korregeringar på språksociologin som nu är över!!! Där lyftes en stor tyngd från mina axlar. När det var över var det dags för samhällsprov, vilket var ett prov á la Claes Pålsson, haha. Kryssfrågor med två oklara svar och ett logiskt, jag gick därifrån med alla rätt (hoppas jag), awesome.
- Vad betyder ratificering?
Ett svar löd: Ett gift som Anticimex använder för att döda råttor.
Haha, han är bäst.

När jag kom hem sov jag en stund och nu är jag pigg igen och är påväg till gymmet för att springa bort lite av träningsvärken. Det kommer att bli smärtsamt, varje steg jag tar värker i hela benen, men det är bara att göra. Jag är sugen på ett riktigt svettigt pass, haha, kör barrrra!


Fifa och öl.

Nu är det sovdags, jag är så trött att jag tittar i kors.

Trots att jag inte tittade på max-killarna när de sprang grabbhalvan (i våra snygga arbetskläder, haha) förut så blev det, för min del, lite spontan Fifakväll hemma hos David. Trots att jag inte var någon stjärna på Fifa, det bär mig emot att erkänna det, så var det riktigt trevligt ändå! Jag cyklade hem med två tunga förluster, en mot Jocke och en mot Daniel, ganska nöjd ändå.

Nu har jag kämpat med språksociologin en timme och jag börjar bli nöjd. Lite finslip i morgon och sen är det över för alltid, det känns väldigt bra! Däremot känns det inte lika bra inför samhällsprovet i morgon, men jag får helt enkelt lita på min allmänbildning och hoppas att det går vägen. Jag fick även tips från Jocke om att rita cirklar i morgon på engelska nationella läs- och hörförståelse för att kunna hålla koncentrationen. Värt att prova.

Och med det säger jag godnatt och äntligen fredag i morgon!

torsdag.

7.30, halv åtta, mina kära vänner mötte jag Nicoline på gymmet och vi körde ben i 1 ½ timme. Sen gick vi båda som män med skakiga ben, underbart. Sen åkte jag och köpte födelsedagspresent till min italianboy Albin som fyller arton idag och som vi alla kan räkna ut kommer den att bli lite försenad men han får se det som en andra födelsedag, haha. Till slut kom jag i alla fall till skolan, men eftersom jag hade föreläsning och sen filmtittande på samhällen har jag inte fått särskillt mycket gjort idag. Men jag har ju hela kvällen på mig, lucky me! Jag är dock lite sugen på att cykla ner och heja på alla max-killar som springer grabbhalvan idag, men vi får se. Mina vänner övergav mig för träningar och plugg så jag blir nog helt själv, inte jättelockande, men det är sol så jag ska inte klaga.

Jag måste även passa på att säga grattis till Lisa som har tagit kökort idag! Jag är så stolt över dig, good job!


                

Här spenderades dagens lunch, nu är det vår på riktigt och det känns som att sommaren är på ingång!

life's a bitch.

I morse vaknade jag halv sju efter ett natt med minimal sömn, trots att jag gick och la mig helt okej tidigt. Jag är inne i en hemsk period med dålig sömn, dåliga rutiner och stress. Senaste dagarna har även paniken i skolan börjat smyga sig på, great, precis vad som fattades. Jag tror att min kropp och mitt sinne gör uppror. Jag är väldigt bra på att skratta bort stress och tänka att det löser sig, men nu är verkligheten i fatt mig och det går utför... Efter att ha jobbat som en galning i skolan är en uppgift till samhäll 2 blocket äntligen klar (som har hålligt mig på bristningsgränsen ett tag nu) och snart även språksociologin, dock känns det inte särskillt mycket bättre eftersom det är dags för alla uppdrag nu. Bara bita ihop och gilla läget som jag brukar säga!

Idag har jag och några till på skolan pratat med två killar från Kunskapsgymnasiets huvudkontor om att bli fotade, filmade och intervjuade till kommande katalog för Kunskapsgymnasierna, spännande! Klockrena killar så det här kan nog bli kul.

Jag har även bokad halkan till den 8:de juni och det ska bli så himla skönt att kunna bocka av ytterligare en grej på listan. Just nu känns det som att för varje grej jag kan bocka av med skolan, körkort och allt annat är jag sakta påväg tillbaka till livet.

Jävligt deppigt inlägg, but life's a bitch.

                      
               

                                         Det här är mitt mål just nu.

.

Skolan håller på att ta död på mig.

gymmet.

Hemma efter 100 tunga minuter på gymmet med Nicoline. Vi körde armar och bröst, vilket har resulterat i väääldigt skakiga armar, men roligt var det! Jag har några riktigt dåliga träningsveckor i ryggen, men nu är jag taggad inför min sista månad på gymmet. Vi såg även alliansen idag med Göran Hägglund, Maud Olofsson, Jan Björklund och självaste Fredrik Reinfeldt i Hörsalsparken, som ett stopp på deras tågresa genom Sverige + Norrköpings snyggaste polis. Det har alltså varit en bra dag, haha.

Nu sitter jag och äter wok som jag kärleksfullt gjort med mina egna händer och för varje tugga ryser jag av stolhet! Okej kanske inte riktigt, men jag har i alla fall gjort den själv. Kvällens plus var däremot att jag hittade en påse bullar i min frys som min kära mamma måste ha smugit dit. Hon vet verkligen vad jag behöver.

Nu är det dags för att bita i det sura äpplet och läsa de jobbiga texterna i historian, inte ett dugg kul men det måste väl göras...

valborgsbilder.

















Dessa tjejer är bäst, så enkelt är det.

gröt och Hoffmaestro.

Senaste veckorna har jag fått ett konstigt sug efter havregrynsgröt, så nu har det blivit något av ett "dagligt-måste-ha". När var hos mormor förra helgen tittatde hon på mig med förundran i blicken och sa "kan man ens vara sugen på havregrynsgröt? Jag trodde inte att det gick.." Haha, hon är för söt.
Ni får helt enkelt gissa vad jag äter till frukost just nu.

Gårdagen bjöd på ytterligare en upptäckt, och innan jag berättar måste jag bara säga att jag brukar alltid vara lite efter med allt vad musik heter (förutom med Guetta) och det var även Jessicas spontana reaktion igår när jag berättade hur bra jag tyckte Hoffmeastro var! Likaså var det med Håkan Hellström... Precis när de har varit och spelat i närheten så börjar jag lyssna på dem och fastnar. Livet är fan inte rättvist. MEN jag kommer i alla fall att få se Hoffmeastro & chraa på PIP i sommar, great.

           

Lyssna och njut, för er som är lika efter jag som jag, men även för er som helt enkelt tycker att de är bra!

glassssssss.

Efter min stora upptäckt i morse med nyhetsmorgon söndag gick jag på en timmes promenad i solen med bra musik i öronen. Vilken livsnjutare jag har blivit senaste dagarna (dagen?)! Sen storstädade jag lägenheten, den har sett ut som en vidrig ungkarlslya i några veckor nu, så det var på tiden. Som belöning cyklade jag till Halvars för att fira våren med Karin och vi var rörande överens om hur man strategiskt ska få den bästa glassen. Vi kom fram till att:

- man alltid ska ha någon slags sorbet i botten, så att man inte blir så törstig på slutet
- minst en kula choklad, som sådär härligt rinner ner över sorbeten
- sista kulan är lite av ett wildcard, men andra ord; den kan bli precis vad som helst!

Min kvällsgäst, Jessica, var väldigt välkommen och vi snackade en massa skit och pratade om sommaren. Jag är övertygad om att den här sommaren kommer bli den bästa någonsin. Festival, äntligen bli arton och ta körkort. Underbart!


frukost.

Kan man annat än njuta av en ledig söndag som börjas med två timmars degande i sängen och när jag väl drar upp persiennerna strålar solen? Inte enligt mig. Jag har legat och tittat på nyhetsmorgon söndag, till en början endast för att jag inte ville titta på Disneydags, men med intervjuer med bl a Hoffmaestro & chraa, Johan Ulveson och Lennart Jähkel känns det inte så gammeldags som jag hade för mig att det skulle vara. Haha, morgonens upptäckt som jag var tvungen att dela med mig av.

Nu, dags för frukost!

                  

1 maj.

Det här kan ha varit den bästa dagen på länge!

Jag vaknade upp med en väldigt bra valborg färskt i minnet. Alla tjejerna var hemma hos Erika då vi firade hennes och Sandras 18 årsdag. Vi satt på hennes veranda med en massa filtar, väldigt god mat med vitlöksbröd, sallad och grillat, en massa prat, dans och skratt. Kvällens slutade med att några av oss slöt upp med lite folk vid kanalen och vi skrattade åt valborg, haha. Men trevligt hade vi och jag var helnöjd med kvällen! Jag och Sofie hade även tur och fick skjuts av snälla Alex ända hem till dörren, mycket uppskattat! Jag hade fasat hela kvällen för att behöva gå från söder tull hem till mig i höga klackar...

Idag har jag jobbat och det har varit galet mycket folk. Jag och Anton drivade och det var länge sen det var såhär kul att jobba, haha, jag vet egentligen inte varför för det var sjukt stressigt och svettigt. Sen cyklade jag, i ren panik, hem för att hinna duscha innan jag skulle träffa la familia för att gå på Dolphinsmatch, men inte hann jag det. Dolphinsmatch blev det däremot och jävlar vilken stämning det var!!! 3582 personer var på plats för att se Dolphins ta hem deras efterlängtade SM-guld. Jag jublade som aldrig förr och kände att livet nog är ganska bra ändå, jag gladdes verkligen med dem. För er som inte har varit på basketmatch säger jag att det är dags att göra det!

Egentligen hade jag tänkt att avsluta kvällen med tjejerna och fest, men planerna ändrades för min del. Istället gick jag in för att läsa min mail och i inkorgen fanns det ett från RCNUWC. Så nu har jag suttit i två timmar och läst 40 sidor nödvändigt vetande på tung engelska. Allt från försäkringar och regler till mått på mina "gardiner" till sängen. Det känns verkligen att det faktiskt är på riktigt nu! 24 augusti ska jag vara på plats och mellan 11 december och 9 januari har jag jullov, med andra ord kommer jag hem då.

Bilder från gårdagen får ni i morgon, men jag avslutar med några bilder från kvällens SM-gulds match!

                     

                    

                    

RSS 2.0