university; acceptance or rejection?

Just nu i denna stund sitter ett antal elever på campus, inklusive Kunal, och läser om de har fått en plats på tre olika Ivy League universitet, alltså Dartmouth, Brown och Princeton. Jag mår illa för att jag är så nervös för hans skull, och jag vågar inte tänka på att jag kommer att vara i samma sits som dom om exakt ett år. Sen måste jag ju jobba mig till bra betyg innan jag kommer upp på deras nivå, men jag tänker på universitet i allmänhet.

Annars rullar dagarna på med mycket att göra, men jag har lyckats bli relativt strukturerad och effektiv så stressed har minskat enormt mycket under senaste dagarna. På lördag ska vi ha Youth Leadership Day som jag är med och arrangerar och jag tillsammans med Komeh från Sierra Leone ska hålla i en workshop om teamwork. Det kommer nog att bli en rolig dag, men just nu vill jag bara bli klar med alla stora extra event så att jag fullt kan börja fokusera på att börja repetera allt vi gjort sen i september inför våra exams i maj.

I tisdags hade jag tillsammans med det nya first-aid laget vår första session. Det ska bli spännande och få komma igång med allt och förhoppnigvis blir jag antagen på en minikurs i radiokommunikation den 29-1 april/maj. Vi kommer att lära oss så sjukt mycket och jag kan verkligen se mig själv jobba som volontär hos Röda Korset som first aider. Det vore galet häftigt att jobba under t ex. katastroftider eller liknande. Men, nu ska jag komma ner på jorden igen med allt vad gäller first aid och universitet - jag är inte riktigt där än.

Tillbaka till verkligheten och nervositeten, nu ska jag fortsätta skriva.
Godnatt.



Här har ni mitt rums bild till vår yearbook - HUMAN PYRAMID.

global concerns.

Igår kväll när jag var med Kunal skriver Mohamed på skolchatten "Pick a movie, be in your (Kunal's) room at 23 and we will bake for you". Så himla söta, haha. Så Mohamed och Oda bakade en supergod chokladkaka och sen tittade vi på Conviction, mysig söndagskväll. Dock blev det väldigt sent och eftersom jag anordnade en workshop för våran Nordic Global Concerns idag var jag väldigt trött när jag vaknade. Förutom det har jag två inkompetenta killar i min grupp och jag kände mig väldigt stressad inför dagen. Men det gick bra och vi fick faktiskt väldigt mycket bra kommentarer om vår workshop, som handlade om bistånd från Nordiska länder. Jag presenterade en case study om Sveriges bistånd till Mocambique och därefter hade vi en diskussion om bistånd är en effektiv metod eller inte.

Efter Global Concerns gick jag halvsov framför Desperate Housewives och blev väckt av Kunal senare under eftermiddagen. Jag har någon slags hatkärlek till att sova under eftermiddagarna, för det är underbart att krypa ner under täcken och blunda när man är trött efter skolan - men det är hemsk att vakna och känna sig helt förvirrad.

Sen hade vi advisor dinner och house meeting. Nu - dags för matte och spanska.



Jag och Helene, min underbara norska.

bildbomb från african show.

















Alla bilder är tagna av Ingeborg Flage

african day.

Igår var det African Day och hela dagen i afrikas tecken. På dagen var det bazaar där alla från de olika afrikanska länderna hade ett bord var med typiska saker för deras länder. Till middag fick vi en blandning av många olika afrikanska rätter och det var sjuuuukt gott, men väldigt starkt för en mesig svensk som mig. Att få någonting annat än motsvarade halvtaskig skolmat två gånger om dagen, sju dagar i veckan (förutom middagen lördagar som brukar vara god) är som att komma till himmelriket. Jag trodde aldrig att jag skulle uppskatta "bra" mat så mycket som jag gör efter att ha bott här.

Sen på kvällen var det African Show och det var i princip två timmar av skaka rumpa. Helt otroligt vad de är bra på att skaka, jag ska lära mig att skaka som en riktig afrikan innan jag tar studenten 2012 - det är något som är säkert.

Efter showen var det fiesta och jag var kvar någon timme innan jag, Kunal, Mohamed, Oda och Stella bestämde oss för att kolla på film. Mohamed och Oda övergav oss och gick och la sig ganska snart, Kunal och jag tröttnade på filmen och Stella tog saken i egna händer och satte på Bert. Det var min lördagkväll.


the day before african show.

I morgon är det ”African Day” här på skolan. Varje termin är det en världsdel som anordnar en show, och den här terminen är det dags för Afrika. Jag är varken afrikan eller bra på att skaka rumpa, men jag ska ändå vara med i showen och sjunga med kören. Ikväll hade vi genrep, men som väl känt är afrikaner inte de bästa på att passa tider, och de är heller inte de mest effektiva personerna så hela genrepet blev en timme försenat och allt tog sjukt lång tid. Nu, äntligen, ligger jag i min säng och ska snart sova för jag är helt slut. Mina ögonlock är tunga som bly och jag fick en mikrosömn hos Stella nyss.

I morgon är det Student Council och sen African Day, så min plan är att vakna ganska tidigt och plugga några timmar för att sen kunna ägna mig helhjärtat åt Afrika hela dagen.


mun.

Jag som hade fått upp ett så bra bloggande, men jag har knappt hunnit andas senaste veckan. Det har varit MUN (Fn-rollspel), förberedelser för African show, Global Concerns och Youth Leadership Day.

MUN, Model United Nations, var riktigt roligt men samtidigt väldigt krävande. Jag har varit State of Israel under 2½ dag och jag har varit USA:s lilla slav, dock hade jag och Mende som var Ryssland, en plan att ta över världen ihop – vilket vi försökte med när vi försökte få igenom legalisering av tortyr som en förhörsmetod. Moahaha, lite roligt måste man ha. Inte helt förutsägbart var det inte så många fler än oss som röstade för det här förslaget, men jag gjorde mitt bästa med att övertyga Stella, som var Amnesty International, med mina små fina lappar. Som svar fick jag:


”Amnesty International will agree with the State of Israel sometime between when hell freezes to ice and when pigs fly.”


Jag gjorde I alla fall ett försök…


Som om inte 2 ½ dagar med hardcore debating vore nog, blev jag och 11 andra väckta kl 5 på morgonen dag 2 för att ”deal with a crisis”. Det var bara att kasta på sig kavajen, ta med sig datorn och gå till mötet. Efter tre timmar hade vi skrivit vår resolution och mötet var slut, väldigt kul att bli vald till debatten – men fyfan vad trött jag var. Därefter hade vi general assembly där alla deltog och vi var klara kl. 16.

Jag och Dominique blev valda till ”Mister and Miss MUN” i vår kommitté och vi fick dansa inför alla, haha vad ska man säga? Tack antar jag.



Jag, Ervin (Colombia), Gray (USA) var delegater från Israel.


swedish, english, spanish and hindi.

Jag läser svenska nyheter på DN.se, jobbar med en text på spanska, pratar engelska med mina rummisar samtidigt som jag lär mig ett utryck på hindi. Cultural sharing?

Igår var jag med Stella och Hero hela kvällen och bakade bröd, tittade på film och snackade skit. Väldigt mysigt, och alldeles för länge sen jag gjorde det. I morse vaknade jag och Kunal relativt tidigt för han skulle ha muntlig presentation nu på förmiddagen och jag har suttit och läst om konflikten mellan Marocko och Väst Sahara till MUN. I kväll ska vi ha förberedelser för FN-rollspelet som vi ska ha nästa vecka, och jag är Israel och är med i SPECPOL (Special Politics and Decolonization Committee). Det är intressant, men sjukt mycket jobb!

Igår tittade jag in på Putte i Parkens hemsida och såg att Håkan fuckin' Hellström kommer dit i sommar?! Jag tittate igen och igen, kan det vara sant? Och Daniel Adams-Ray, Rebecca & Fiona, Little Marbles, Slagsmalsklubben, Rasmus Seebach och många band med potential för att bli omtyckta av mig. GALET vad taggad jag blev på att åka. Just nu är mina planer för sommaren lite ovissa, så vi får se vad som händer.

Nu, fortsätt med att göra research på "Administrative Detention".



Min rummis Naina Qayyums namn, spegelvänt, på urdu, till min lilla mormor.
Varför har inte svenskan lika vackra bokstäver?

deppis.

Skön start på dagen när jag vaknade 9.20 och började 9.35. Den här veckan är feedback week och vi får feedback från alla lärare, så idag fick jag det i Environmental Systems and Societies - inte alls roligt. Samtidigt som jag blir besviken på mig själv försöker jag bli motiverad och tänka; det kan ju i alla fall inte bli värre. Eller det kan det, för jag har godkänt, men godkänt är inte godkänt i mitt huvud och framför allt inte eftersom jag vet att det beror på lathet och inte att jag inte kan.

Jag hoppas över sista lektionen för att jag knappt hade sovit under natten och för att jag mådde dåligt. Sen hängde jag med Samuel ett tag för att sen städa och fortsätta deppa. Idag är en sån dag som allt bara är fel och som jag önskar att jag bara kunde blinka bort, men det går inte riktigt eftersom jag har massor som ska göras.
Som om det inte var nog har en nyckel till poolen försvunnit, en nyckel som jag var ansvarig för, men som tur är var Kåre snäll emot mig och sa att han vet att jag är ansvarsfull och att det kan hända alla, puh. Det är bara irriterande att det inte var jag som tappade bort den, men ändå är jag ansvarig  för den...

Nog med depp, nu ska jag tvinga fram ett leende och spela fotboll med de handikappade grabbarna i Dale, och sen ska jag skypa med min favort-Nicoline!



Jag ligger i super-Stellas säng och gnäller.


international women's day.

Jag är trött och borde sova, men känner att jag inte riktigt har lust med det än... Idag har jag varit upptagen ända sen jag vaknade i morse. Det har varit skola, Youth Leadership möte, bakning av semlor med alla svenska förstaåringar, kör, Vagina Monologues och sen möte med Global Concerns.

Eftersom det är Internationella Kvinnodagen idag + att det är Gender week den här veckan, var det "Vagina Monologues" ikväll. Det låter lite creepy, men tjejerna gjorde det skitbra! Ett gäng på ca 20 tjejer hade skrivit egna monologer "från sina vaginas", det låter jättesnuskigt jag vet, och det var hyllningar till det kvinnliga könet, samtidigt som att det var för att skapa medvetenhet om kvinnans ställning i världen.

Visst ni att 40 % av alla kvinnor i Syd Afrika har någon gång under deras livstid blivit sexuellt trakasserade, och att 1/3 av världens kvinnor någon gång har upplevt våld relaterat med sex? Det gör mig så fruktansvärt arg när man läser statistik som det här, hur fan kan det fortfarande vara ett så oöverkomligt problem under 2000-talet? Det mest skrämmande är nästan att i många länder har kvinnor bara accepterat att det är så - för att de är så pass underlägsna att de inte har någon makt att göra någonting åt det, så länge de inte är villiga att utsätta sig själv för fara. Vi som kommer från länder där kvinnan i stort sett är jämlik med mannen; ta tillvara på det och jobba för att hjälpa andra som inte är lika lyckligt lottade som vi.

Ibland slår det mig hur lyckligt lottad jag är som är född i Sverige. Livet börjar som en lottdragning; det är ren tur att jag inte blev född i ett flyktingläger i VästSahara. Det kan låta överdrivet, men faktum är att det är sant. Människor som inte tar tillvara på alla chanser vi faktiskt har, som en följd av att vi är födda i Sverige, gör mig arg. Det finns så många människor som verkligen vill och skulle göra vad som helst för att få en chans här i livet, samtidigt som lika många personer slänger iväg sin chans pga lathet eller ovilja.


Ta tillvara på livet, det försöker jag göra genom att baka kladdkaka mitt i natten.

sunday.

Fyfan vilken träningsvärk jag har i magen, men det är en skön smärta.
Idag har jag slappat, jobbat med en presentation om hav, simmat nu har jag skypat med både Anna och Jessica - det kan inte blir bättre. Eller jo lite, jag ska baka kladdkaka med Kunal och titta på Gossip Girl nu, mysigt.

Igår hade vi året första cabin-party, som är på ett ställe en liten bit härifrån. Vanligtvis brukar det vara tillåtet med alkohol, men eftersom vissa elever har förstört lärarnas förtroende till oss genom att dricka på campus så får vi inte det längre. Oavsett så var det väldigt roligt.

Okej, jag hade tänkt att skriva massor, men min mormor ringde så jag måste sprina. CIAO




Jag och stackars Hero som bröt benet under skiweek.


a good-night kiss from flekke.


jag är så galet kär i den här killen


european championship or the olympic games?

Idag har det varit scienceday, vilket har inneburit att alla vi som har fusk-science ämne så som Environmental Systems and Societies har varit lediga! Det har varit skönt att vara ledig, men de andra verkar ha haft väldigt roligt med att bygga broar i papper medan jag som hade tänkt plugga en massa inte har gjort något vettigt idag...
Efter att ha spelat fotboll med de handikappade killarna i Dale, satt jag, Helene, Samuel och vår rektor John och pratade om EM och OS 2012. Biljetterna släpptes igår och jag har länge varit sugen på att köpa, men inte riktigt känt att det kommer bli av, så jag sa på skoj att vi borde åka. Tills på söndag ska vi alla kolla upp om det skulle kunna fungera och sen ska vi förhoppningsvis ansöka om biljetter. Jag är gaaaalet taggad och jag hoppas, hoppas, hoppas att det blir av!

Vi har börjat skicka in bilder från alla aktiviteter vi är med i till vår yearbook och det här är skoltidningens bidrag. Haha, blev ganska misslyckat, men det är ju tanken som räknas. För er som inte kan se (tycker själv att det är väldigt tydlig, hm) så står det "Pangea" - namnet på vår tidning.


extended essay.

My bed-time has passed.

Idag har jag bara flummat omkring och inte gjort något vettigt, men det har varit en skön dag. Min tredje lektion hade jag freeblock så jag och Stella kröp ner i min säng och tittade på "Flushed Away", så jävla rolig film. Sen på eftermiddagen var det strålande sol och vi satt ute och njöt för att sen åka till Dale. Förut hade alla vi första-åringar vår introduktion till IB:s största uppgift, Extended Essay. Det är en uppsats inom valfritt ämne på 4000 ord som man ska skriva utöver de vanliga ämnena vi har. Deadlinen är i november och Alister påpekade noggrant att det är inte är en helårs uppgift, utan ENDAST en 5 månaders uppgift - döda mig långsamt. Skämt å sido, det ska bli intressant faktiskt. Resten av kvällen har jag gjort research till en uppsats om trafficking över Östersjön som jag ska skriva i Human Rights.

Förutom det har jag suttit och varit stolt över Kunal som kommit in på UK:s fjärde bästa universitet, University of St Andrews, och det är ett av hans sista val. Kan man bli annat än imponerad? Omedvetet gör han mig motiverad till att få lika bra betyg som han, och även fast det kommer bli tufft så ska jag fixa det! Jag ska se till att jag får så pass bra betyg att jag kan söka till vilket universitet jag vill, och sen bli vad jag vill. Nu jävlar kör vi.


RSS 2.0