då börjar frugan svanka, gå som en anka.

Igår började jag lyssna på Björn Rosenström och Magnus Uggla och vilken nostalgi det blev. Jag hade en period i sena mellanstadiet, tidiga högstadiet då det var det enda jag lyssnade på. Nu i efterhand har jag funderat på vad mina föräldrar tyckte om när jag 12 år ville åka till Hamburgebar i Stockholm för att titta på Uggla som sjöng om  Jånni Balle och om hur ingen kan suga som hans fruga. Hm, känns inte helt rumsrent...

Annars hade jag möte med min EE-supervisor igår om min hemska uppsats. Jag ska skriva om human trafficking in sports med Super Bowl, USA och fotbolls VM i Tyskland som två case studies. Ni vet känslan innan man kommer igång med ett arbete? Den känslan har jag x 8, för det är så många uppsatser som ska skrivas utöver det vanliga skolarbetet denna höst, och så ska jag skriva SAT i oktober. Tänk om det vore lika lätt att skriva dom som det är att klaga över allt. Äsch, jag ska inte klaga - jag ska skriva.

På tal om inget, är det lika snuskiga reklamer på Spotify i Sverige som det är i Norge? En reklam som ständer sänds är en om Spotify Premium där det är ett par som har telefonsex och använder ett väldigt grovt språk (och ljud) och sen kommer mamman in och ropar efter tjejen och så lägger hon på. Reklamen budskap är "tycker inte du heller om att bli avbruten? Skaffa Spotify premium." Jag blir äcklad varje gång. Är det verkligen okej att ha reklamer som den här? Tänk på alla små barn... och mig.

Skriva var det ja, men nu börjar min nästa lektion om 20 minuter så det känns onödigt att påbörja något, moahaha.



Jag och mina rummisar som indianer på temafesten.

theme party.

Jag har vetat det länge, men idag fick jag också bevis på att det är sant. Mina muskler har förvandlats till fett, luft eller något annat i min kropp för de finns inte kvar - ingenting av dom. Vi var ett lag med åtta elever från skolan som åkte till Flekke tillsammans med lite lärare för att tävla i en stafett. Det var 1500 m löpning, kajakpaddling, löpning upp i bergen, gång, cyckling och till sist sprint. Jag hade sista etappen med 200 m sprint och herregud vad tunga min ben var, för att inte tala om hur trött jag är nu. Vi tjejer sprang i och för sig hem från Flekke också (3 km), men detta är inte okej och måste göras något åt snarast. I morgon  ska vi har tävling mellan alla husen då vi ska springa 6 km och de 30 första i mål får poäng till huset. Tävlingen fortsätter över hela året och det kommer vara alla möjliga olika tävlingar. Jag kanske stupar av trötthet i morgon, men jag ska kämpa tills blodet rinner för lite stolthet måste jag ha kvar.

I kväll är det tema fest där varje rum ska ha ett tema och sen klä ut sig. Mitt rum ska vara indianer så det lär nog bli bra, alla är taggade som bara den så det lär bli riktigt roligt! Nu är det dags för middag och jag hoppas att det är något gott för jag är hungrig som en varg.

Förresten, måste bara berätta vad jag lärde mig igår. Gissa vad motsvarigheten på blattesvenska är för invandrarnorska? Kebab-norsk, haha. Roligt va? Tyckte jag i alla fall...



Mitt rum förra året som Kiss!


past weeks.

Veckan som gått har varit minst sagt händelserik och fullt upp hela tiden, precis som intro week ska vara. Det är mycket som har hänt senaste veckorna också för den delen, så som Köpenhamn, Oslo, varit hos Kunal och kommit tillbaka till RCN. Köpenhamn var grymt tillsammans med Alma, Mende och Stella, Oslo med alla co-years var roligt men alla var väldigt trötta och till sist en 10 timmars bussfärd tillbaka till skolan.
Förstaåringarna kom i måndags kväll/natt och vi var alla exalterade och supertaggade på att möta våra blivande rummisar och alla andra som ska bo med oss här i ett år. I mitt rum är det jag, Nanda (Indien) och Lois (Ghana) som är andraåringar och sen Marianne (Norge) och Melody (Singapore) och det känns som att det kommer bli ett superbra rum! Alla förstaåringar i mitt hus verkar sköna och många av de andra också, så det känns lovande inför året!

Hela den här veckan har varit introduktion för förstaåringarna och vi andraåringar skulle väl ha pluggat, men tiden har mest gått åt att hjälpa alla komma in i livet här och sen göra i ordning i våra egna hörn + hänga med varandra. Jag börjar mentalt förbereda mig för allt skolarbete och försöker jobba undan många små skitsaker så att jag inte behöver tänka på dom sen, och det absolut bästa är att jag har bokat flygbiljetterna till Minneapolis och Kunal i november!!! Jag är så himla lycklig och har redan börjat räkna dagarna.

Idag ska jag åka till Dale och handla lite mat, fortsätta med alla småsaker som ska göras och sen i kväll blir det att hänga med alla här. Nu ska jag snart käka lunch och sen ta en power nap, blev inte så mycket sömn i natt...

Här är lite bilder på mitt hörn i år, som förutom att min man saknas är väldigt mysigt!




tröttisen.

Igår somnade jag nästan pratandes i telefon för jag var så himla trött efter två jobbdagar och sen vaknade jag helt själv lite efter 8 i morse. Sen dess har jag logat på soffan och tittat på the O.C och nu ska jag hjälpa pappa lite och sen pluggaaaaa.

Idag kommer min bebbe hit!


it's a sunny day.

Varför är det så svårt att börja skriva ett inlägg? Allt känns så fjantigt, och det här också för den delen haha. I vilket fall har helgen varit supermysig, trots att den började med att Kunals tåg var 3,5 timme försenat MEN kvällen blev supermysig hemma hos Lisa tillsammans med Viktoria, så jag ska inte klaga. Det blev en mysig födelsedag också för den delen tillsammans med släkt och vänner här hemma. Även fast det blev en toppendag tycker jag att det känns så konstigt att fylla år, som när mamma påminde mig en vecka innan om att hon ville ha en önskelista var det nästan så att jag tyckte det var jobbigt istället. Kan det ha att göra med att man växer ifrån det, eller håller jag helt enkelt på att bli jättetråkig. Kan vara det sista, men jag hoppas inte på det.

Finns det något skönare än att vakna upp och titta ut genom fönstret och se att det är strålande soooooool? Tror knappt det. Jag åt frukost med mamsen ute i trädgården, under plommonträdet, så det var bara att sträcka lite på sig och så hade jag ett gäng plommon i handen. Sen har jag legat och läst om urbanisering, SAT och en bok som heter "Sekter, hemliga sällskap i Sverige och världen" av Claes Svahn. Men nu är det dags för mitt första prov SAT test och sen ska vi ha glassprovning här hemma. Det är alltid härligt när pappa upptäcker nya saker och bestämmer sig för att köpa hem hela glassdisken.

Ciaaaaao


RSS 2.0