valborg.

30 april, valborg.
Vem jag än har pratat med har vi alla kommit fram till att valborg är väldigt överskattat och att det mest handlar om fjortisfyllor. Trots detta har vi alla planerat något inför kvällen och självklart ska vi ju fira valborg, det måste man väl ändå? Det roligaste är nästan de som skyller på att det är som vilken fredag som helst, yeah right, inte alls för att vi alla känner oss tvugna att har riktigt jävla kul och fira valborg!

Samma sak är det varje nyår, det är så överskattat, men ändå är det en hets som kan ta kål på vem som helst. Snyggast klänning, roligaste festen, häftigaste fotona osv. Väldigt ytligt, men det är väl så det är?

Jag säger precis som alla andra, men ikväll ska vi fira Sandra (som fyllde igår) och Erika (som fyller i morgon) så jag skulle hellre kalla det arton-årsfirande ;) Och överskattat eller inte, jag är taggad!


blood diamond.

Ibland blir jag så sjukt trött på mig själv. Jag har haft en massa tid att plugga nu i två dagar och kunde ha betat av hur mycket som helst och mått bra nu. Har jag gjort det? Nej och därför känner jag mig bara allmänt tjurig och stressad.

Jag hade kunnat göra något roligt, men nej, för jag skulle plugga. Kan man bli less ibland eller?

Därför ska jag se på en av mina favoritfilmer, Blood Diamond. Den är så hemsk att jag sitter med tårar i ögonen från början till slut, men ändå tycket jag att den är så himla bra.

                         

Hoppas att ni har haft en bättre eftermiddag än mig. Däremot skrattar jag fortfarande åt Nicoline som gjorde dagens utlåtande. "Ebba, jag har en plan. Vi slår ner henne och lägger henne i en container." hahaha, internt och därmed ännu roligare.


J. Kinnaman

Veckorevyn nr 10, Sveriges 69 sexigaste kändismän, på andraplats



JOEL KINNAMAN

31 år, skådespelare
Vår nya stjärna och drömkille Joel Kinnaman dök upp och helt plötsligt fanns det ingen annan än.. Joel.


Det svider i hjärtat varje gång, men Veckorevyn har jävligt bra smak. Det ger jag dem, men han borde ha varit på förstaplats! Vem blev han brädad av?! Brolle Jr.

Vart är världen påväg?


dagen i helhet.

Jag sitter i fysiksalen och skrattar åt Björn Gustavsson tillsammans med bland annat Pierre och David. Eftersom vår käre Claes Pålsson var sjuk har jag redan slutat. Underbart! Jag lär nog sitta kvar ett tag i skolan och jobba vidare med min språksociologi och sen stannar jag nog till en stund på körskolan och nöter lite.

Ikväll är det Dolphinsmatch final nummer fyra, samtidigt som Smedby AIS möter Hammarby i Svenska Cupen, frågan är nu: vad ska jag göra? Jag är sugen på båda, men det verkar inte som att någon är sugen på basket med mig... Dagens dilemma, helt klart.

Till slut blir det förhoppningsvis innebandy ikväll, väldigt länge sen nu. Jag är sugen på att förnedra de andra lite med mina snurrfintar och slagskott.

Vi får helt enkelt se hur min dag blir :)


joggingtur.

Dags för en joggingtur i regnet, perfekt när jag behöver rensa tankarna.



helnöjd.

Två heldagar hemma var välbehövligt, ibland trivs jag verkligen här. Största delen av dagen har spenderats i soffan, framför the O.C. Egentligen har jag inte gjort något av allt jag borde, men jag ska nog hinna det med! I all min ensamhet har jag suttit och funderat och kommit på ett nytt projekt, jag älskar att ha nya saker på gång.

Till slut kom mamma och Axel och räddade mig från mig själv, och vi lagade tacos. Idag finns det absolut ingenting att klaga på! Framför allt eftersom jag pratade med min kära vän Gusten två timmar idag, vi har inte pratat sen han flyttade till Australien för 9 månader sen. Jag har saknat honom, men det kändes som att det var igår vi pratade sist.

Som grädden på moset ska jag även prata med min italianboy ikväll, jag är helnöjd!

            

                                     Tacos á la familjen Hassel.

tystnaden på Arentorp.

Hur var det med min ålder nu igen? 
Idag när jag kom hem till Stora Arentorp, S:t Anna, landet sken solen och jag satte mig på trappan. Jag läste "Ut ur mörkret" av Linda Caine och Robin Royston, en väldigt tung och bra bok, drack ett stort glas apelsinjuice och bara njöt av tystnaden. Många, låt oss säga äldre, njuter av tystanden och av att bo på landet, men jag? Jag trodde aldrig att det här skulle hända, men det gjorde det och jag mådde så himla bra!

Jag är nog en lill-gammal lantis innerst inne i alla fall, jag får nog acceptera det.

 

bildbomb med barnkalastema!


























tuff morgon.

Jag vaknade av att klockan ringde 06.00, fortfarande olyckligt kär och sådär extremt trött. Tanken var att jag skulle åkt hem i morse för att spendera hela dagen i soffan framför O.C, men jag tänkte snabbt om och valde att ta en senare buss. Sen ringer mamma och frågar när jag kommer och att Axel hade tänkt att vi kunde äta frukost ihop. Då fick jag lite ångest över att jag inte gick upp i morse, men men. Nu är jag i alla fall påväg att springa till bussen för att äntligen komma hem!

See ya.


att vara kär.

Att vara kär kan vara underbart, sprudlande, spännande och jobbigt. Jag är kär och det är jobbigt, jävligt jobbigt... Man ska aldrig säga aldrig, men jag jobbar i en brant uppförsbacke. Jag är inte säker på min kärleks civilstatus, men oavsett ser det inte ljust ut.

Med det sagt ska jag drunkna i självömkan, borsta tänderna och sova.


              

choklad.

Choklad är en av mina absoluta favoritsaker, i alla dess former! Choklad passar till allt, när som helst och var som helst. Är jag trött, hängig och min dag har varit pest och ingenting har gått min väg, äter jag lite choklad och tillvaron blir i alla fall lite bättre.

Tänk dig en lång, solig och underbar dag i skidbacken, då mjölksyran kryper i hela kroppen efter att du har pumpar puder och bränt dig på näsan av solskenet. Du sätter dig i backen och äter choklad, då leker livet! Om du kommer på något härligare - säg till.

Marabous mjölkchoklad, apelsinchoklad, mintkrokant, digestive, Lindts mörka 70 % choklad, Brejk, After Eight, Toffifee, Merci, Dubbelnougat, Japp, Mars, chokladfondue, chokladsås, Lidls chokladglass och sist min nuvarande favorit - Kinder Maxi. 


                

Efter lunchen när man tar en sväng till Ica Strömmen och kommer tillbaka till skolan för ännu en föreläsning, och en chokladbit rikare. Eller som nu när jag kommer hem från jobbet och hittar en Kinder Maxi på mitt nattduksbord, bortglömd men ändå inte. Det är njutning det mina vänner!


barnkalas.

Som jag gissade igår blev det en riktigt trevlig kväll hemma hos Lisa! Det var barnkalastema och det kändes som att vi alla var åtta år igen. Efter lite skönsång i dörren fick vi varsin gåta som skulle leda oss till rätt bordsplacering och när vi hade gjort det fick vi små paket innehållande studsbollar, haha du är så jävla söt Lisa! Det var mycket toffsar, knästrumpor, blommor och så en liten släng av Spice Girls. Vi åt hamburagre och fick världens finaste barbietårta till efterrätt. Det var även fiskdamm och viskleken, ett riktigt barnkalas med andra ord! Och inte att förglömma, våra piñator!! Hon slog och hon slog, svetten nästan rann, men de gick inte sönder... Haha, efter lite hjälp ramlade allt till slut ut och Lisa jublade, härligt.

Tyvärr är jag hemma hos mamma och pappa, utan kamerasladd så därför får ni längta lite till innan ni får se alla bilder från igår.

Idag är med tre-generationsträff med mig, mamma och mormor! Det här dagarna ligger högt i topp på mina favoritdagar. Det blir alltid god mat och en massa flams (ja, tro det eller ej, min mormor är flamsigare än både mig och alla andra 80-åringar jag känner). Det var länge sen jag träffade både henne och mamma så det ska bli mysigt. Ikväll ska jag jobba och sen bär det av ut mot Skärblacka och min goding, mucho bueno! Spanskan sitter i ryggmärgen, det är tydligt.

Nu ska jag ner och göra gröt med mamsen och sen ska jag övningsköra till mormor.
Ha det bra!

Lax-firande

Kanske är jag nya Jan Guillou, eller kanske inte? Hur som helst gick provet bra idag och det var inte alls lika jobbigt som jag hade fasat för. På 2 ½ timme var jag klar och nöjd med det jag gjort, väldigt skönt att kunna pricka av det på "att-göra-innan-skolavslutningen" listan.

Nu är det dags att åka och fira Laxen och jag är övertygad om att det kommer bli en kanonkväll! Det har alla förutsättningar, varav några hänger i mitt fönster haha. Spännande va? Jag ska även inviga veckans fynd, en blommig och härlig kjol, sen är det alltid lika svårt att vara seriös mer än ett foto.


             



                 

                                           

Nu kör vi!

nationella i sv b.

Nu är det dags att cykla till skolan och skriva den fem timmar långa uppsatsen på nationella Sv B. Egentligen är jag inte nervös för själva provet, det kommer säkert att lösa sig på nåpot bra sätt, det är mest irriterande att inte veta vad det ska handla om. Men det värsta att sitta där i fem timmar, för det kommer det säkert att ta!

Men jag går dit med inställningen att jag är nästa Jan Guillou och att det här kommer att gå som en dans!

                


Kunskap

Hemma efter 11.5 timmar i skolan.. Under vårat "öppet hus" nu sista timmarna var det väldigt lite elever som hälsade på, vilket gav oss andra tid till att prata om mer eller mindre viktiga saker. En fråga som kom upp var "Varför spenderar vi så otroligt många timmar i skolan, då vi gör ingenting? Då vi egentligen skulle kunna vara hemma?" Vi kom fram till två olika svar på den frågan:

1. Att vi trivs så himla bra på Kunskap att vi skulle kunna vara där hela dagarna, alla dagar i veckan och att det faktiskt inte finns någonting att klaga på. Underbara elever och lärare, roliga föreläsningar och en härlig stämning.
2. Att vi inte har något liv. (David Råbesjö, min mattelärares förslag)

Jag är helt övertygad om att svaret är nummer 1. Jag trivs verkligen sjukt bra på Kunskap och jag ångrar inte en sekund att jag började här. Rebecca höll även ett tal om allt annat än det vanliga (Porten, EDS, arbetssättet osv) som händer på skolan och jag fick en tår i ögat när hon pratade om skolans hjärta, Avni, alla timmar som har spenderats i cafeterian, alla föreläsningar med Claes Pålsson, alla underbara vänner och allt annat.

En sak är i alla fall helt säker och det är att hur spännande det än kommer bli i höst, kommer jag sakna Kunskap något enormt!

           
En del av basgruppen förra basgruppsmästerskapet, då vi var clowner!

lääänge sen.

Efter en trevlig eftermiddag med några av tjejerna har de nu åkt och det är dags att sätta igång med plugg igen. Men först måste jag visa några härliga bilder jag hittade i min låda, haha, alla har vi varit små!




Jag och min kära bror!



Ebba 1 år.



Jag blev lite coolare i 4:an, tur det...


hur gammal är jag egentligen?

Med en tung suck konstaterar jag att det är snöblandat regn ute och att jag är jätteförkyld... Känns som bra förutsättningar för dagen! Inte nog med det, jag har en tung natt bakom mig också, som ni vet gick jag och la mig redan vid tio igår men kunde jag somna då? Nej. Vid elva började de under mig möblera om, vafan tänkte jag och blev lite sur, vred lite irriterat på mig men somnade i alla fall efter någon halvtimme. Sen, jag vet inte riktigt vad det var, men det lät som en stor traktor och en massa män som ropade eller som när de tömmer soprummet på glas, klockan ett i natt! Perfekt, sist men inte minst har de som bor längst ner i mitt hus skaffat sig en trimmad fyrhjuling som kör omkring överallt, dygnet runt. Jag vill inte missunna de allt det roliga de säkert har, men inte mitt i natten.

Haha, jag låter som en riktigt jävla jobbig granntant, men det är skillnad på att ha en högljudd fest och att köra fyrhjuling på natten. Festa gör man på kvällarna, fyrhjuling kör man på dagarna (i alla fall om man bor i stan). Måste bara tillägga att sist jag kollade var jag fortfarande 17,5 år och inte mer... 

Haha, tack och hej från moraltanten Hassel. 

            


inspiration.

Äntligen har jag fått lite inspiration och lust att sätta igång att plugga igen, vilket var väldigt länge sen nu! Ju mer jag jobbar med min språksociologiuppgift om genus, manligt och kvinnligt språk, desto mer intressant tycker jag att det är. Varför ursäktar sig ofta kvinnor när de pratar och varför svär män generellt mer? Det är nästan så att jag längtar tills jag får sätta igång igen i morgon bitti, nu är jag på gång!

Efter skolan träffade jag tjejerna en snabbis och uträttade några hemliga, men mycket viktiga saker. Nu sitter jag och tittar på Desperate Housewives, dricker te och har tänkt att somna tidigt ikväll för att vara i skolan klockan 8. Det är ganska skönt med en normal dygnsrytm ibland och därför säger jag nu god natt :)


          

vita snöklädda berg, kan man annat än älska dem?

Just nu kryper det i kroppen på mig, men bara mentalt för när jag väl reser mig upp är jag helt slut. I vilket fall är jag otroligt sugen på att susa ner för alpernas berg på mina skidor och även träna mina färdigheter på snowboard. Jag ligger och tittar på "Everyday is a Saturday" som är en grym skidfilm med ett gäng galna killar och jag drömmer mig bort. De lever verkligen livet och åker skidor året runt, kan det bli bättre?

Jag har länge funderat på att åka till svenska fjällen eller alperna för att säsongsjobba efter studenten, men i och med stipendiet har det förskjutits med ett år. Jag tycker att det ska bli väldigt spännande, roligt, häftigt, lärorikt och en grym upplevelse att flytta till Norge i höst, men samtidigt väldigt tråkigt att missa sista året med mina vänner här hemma och att jag kommer ta studenten ett år senare känns inte heller jätteroligt, men som sagt blir det ett häftigt "onödigt" extra år i skolan. När jag ser den här filmen blir suget efter en säsong i alperna ännu större, men nu ska jag inte vara otacksam. Jag måste ju ha något att se fram emot efter Norge också ;)

Jag har så oändligt mycket drömmar och tankar om vad jag vill göra, helt ärligt vet jag inte hur jag ska hinna med allt! Jag fortsätter att försöka svara på den frågan, problemet är bara att ju mer jag tänker desto mer idéer får jag...




Livigno 2010


natten.

Min natt har varit orolig med mardrömmar och stress, för vad? Jag har drömt, om och om igen hela natten, att jag stod i driven och att allt blev fel! Bilar fick vänta så länge att de åkte utan sin mat, jag gav ut muggar utan dricka, gav fel burgare osv, men det värsta var att jag var inte ensam. Alla chefer var på plats och jobbade men ingen hjälpte mig, alla bara stod och flinade åt mig och det var hemskt! Haha, är det sånt här som kallas för arbetsskada? Jag fick stå i driven för första gången igår tillsammans med Pia, men det gick bra och vilket radarteam vi var!

Efter den här hemska natten försöker jag nu samla ihop mig och gå till skolan, det ska jag nog kunna klara av.
CIAO

veckoplanering

Just nu är jag på ett sånt humör då jag vill sitta och planera upp kommande vecka in i minsta detalj, vilket jag också håller på med. Det är lika roligt varje gång jag gör det, för den har nog aldrig någonsin hållt mer än en dag på sin höjd! Jag känner mig väldigt handikappad eftersom jag glömde min loggbok i skolan, men jag gör mitt bästa och så får vi se hur mycket det är jag har glömt bort.

måndag: skolan hela dagen och jag tror att jag ska guida några nior som vill komma och titta hur det är på Kunskap. Sen städa hela lägenheten, det har varit krig här i några veckor nu...

tisdag: Skola, Antons födelsedag, innenbandy.

onsdag: En lektion, sen blir det pyssel inför kalas

torsdag: Skola, öppet hus på Kunskap, innebandy, äntligen kommer vår kära Lisa M hem från USA.

fredag: Skola och fira Lisa A!

lördag: Jobb 16.30-21

söndag: Jobb 16.30-21

Sen ser jag fram emot att träffa ett helt gäng härliga vänner under veckan! Ae, men det känns som att det kan bli en bra vecka.

Inte att förglömma dagens viktigaste:
ETT STORT GRATTIS TILL LISA ANDERSSON PÅ 18-ÅRSDAGEN, DU ÄR EN PINGLA I ALLA LÄGEN!

gårdagen.

Jag kom hem från jobbet runt sextiden då jag direkt stupade ner i sängen  med datorn på magen. Sen dess har jag varit sugen på popcorn men har inte förmått mig att resa mig upp, nu 2 timmar och 15 minuter senare när jag gjorde kraftansträgningen och steg upp ur sängen, tror ni att det fanns några popcorn då? NEJ. Jag vill på riktigt gråta, men det ska jag inte, för vem är så barnslig att man gråter för popcorn som inte finns? Så nu är jag åter tillbaka i sängen, lite surare, lite tröttare och äter några halväckliga jordnötter som jag egentligen inte ens vill ha, men bara för att. Trotsigt kanske, men jag blev så sjukt besviken. Nog om det.

Det blev en trevlig kväll igår! Vi började förfesta hemma hos en vän till två vänner, Josefine. Det var Sandra, Erika, Lisa, jag och några trevliga tjejer. Det dracks vin och pratades. När det var dags fortsatte vi till Amanda och Alicias arton-årsfest, där vi dansade och berömde varandra för att allas häftiga outfits. Jag måste säga att jag är stolt över mig själv som inte drack en droppe och var hemma innan tolv (?!?!), helt ärligt vet jag inte om jag ska skratta eller gråta, men jag var nöjd med kvällen ändå. Här kommer några bilder från gårdagen, och oj vilka snygga vänner jag har!










time to dance, dance, dance.

Om en halvtimme kommer Lisa och det är dags att svida om inför kvällen. Just nu äter jag en banan och känner hur jag börjar bli taggad, dock blir det endast dans och ingen alkohol eftersom jag ska öppna i morgon. Det känns som att jobba är det enda jag gör nu för tiden, men det gör mig ingenting.

Ikväll ser det ut som att det kommer bli nyår #2, i alla fall klädesmässigt. Med andra ord, mycket bra!
Kort och bra, dags att äta upp banen och vrida upp volymen. Ha en bra kväll!




Den här tjejen vet hur man slår klackarna i taket.

fredag.

Igår var det personalmöte och även p-fest. Mötet var väl inte jättespännande, men nu kan vi å andra sidan ALLT om max, eller vi borde i alla fall kunna, haha. Sen fortsatte vi till Texas Longhorn om jag inte minns fel för att äta middag. Gott var det och efter tal, skönsång och en massa mat fortsatte de flesta hem till David. En trevligt kväll med tequila, bugg, våghals och mycket skratt! Jag fick även med mig en härligt blå bula på hakan efter att jag skulle imponera på min chef med att göra armhävningar med Anton på ryggen, det gick sådär. Vårat samarbete var under all kritik och jag dunsade i backen med den grymma insikten att jag inte var så stark, men va fan, jag försökte! Det är ett gäng sköna lirare som jobbar på max kan jag lova. Efter en äventyrlig cykeltur hem somnade vi gott, däremot var det tyngre i morse. Den här veckan har det blivit alledeles för lite sömn och det känns idag... Egentligen borde jag skärpa till mig och sluta vara uppe så sent jämt, sova mer, ha bättre dygnsrytm, sundare livsstil osv. men det känns så fruktansvärt tråkigt så jag fortsätter nog som jag gör. Man lever ju bara en gång!

Jag kom hem från jobbet för ett tag sen och nu ser jag fram emot tolv timmars sömn! Påsarna under ögonen börjar bli oroväckande stora... Ännu mer jobb i morgon och sen kommer min alldeles egna Lady Gaga, Laxen, Fisen, Lisa - kärt barn har många namn. Jag har fortfarande inte kommit på någon bra outfit till i morgonkväll då det är 18-års fest med temat "Lady Gaga/over the top", så nu hoppas jag på en uppenbarelse om någon grym klädsel!


        

GODNATT


godnatt.

Äntligen hemma efter den längsta dagen på länge. Kl 06.00 vaknade jag upp i ren panik hemma hos Jennifer av hennes alarm, herregud vad det tjöt haha! Jag spenderade gårdagen hemma hos henne, mycket mysigt och mycket larv som vanligt, alltid lika härligt.

Efter chocken i morse tog jag mig i alla fall till skolan och höll på att somna i steget flera gånger, jag förstår inte varför jag är så himla trött men jag överlevde i alla fall dagen utan att anstränga mig för mycket. Jag måste även berätta att det muntliga nationella gick oväntat bra och det känns vädigt skönt att ha det klart... Sen mötte jag upp mina favoriter Lisa, Anna och Karin. Basketmatch, Dolphins - Solna, stod på schemat och oj vilken match det blev! Stämningen var på topp och resultatet blev 105-72 till Dolphins, mycket bra. Vi tjejer inspirerades även av lite dance moves, så nästa fest då jävlar ska vi skaka rumpa! Sen fortsatte kvällen med innebandy och alla var taggade, det var bra tempo och även ett grymt spel.

En bra dag, men nu ska jag sova och hoppas på att det är strålande sol i morgon också + att jag gärna kan vara lite piggare. Tack. 


                  

måndag.

Måndag, äntligen ska jag bli av med mitt helvetes tal. Det slutade med att det handlar om skilsmässa eller inte, vilka effekter båda valen har och att man aldrig ska ta något för givet. Med andra ord, ta hand om dina nära och kära!
Klyschigt kanske, men jag bryr mig inte. Jag menar det jag säger och jag hoppas att någon får sig en tankeställare :)

När det är gjort ska jag jag träffa min favorit-jennifer (utan magsjuka idag hoppas vi). Sounds like a good Monday!



muntliga nationella.

Okej, klockan är 20.32 och i morgon förmiddag ska jag hålla mitt svenska b nationella tal och jag har inte börjat. Fan. Men jag ska inte stressa upp mig och få panik, nejdå, jag ska ta tag i det och skriva ihop något jävligt bra. Haha, det är min plan i alla fall och man måste ju börja någonstans? Jag känner dock att jag skulle behöva ett gäng Riesen för att klara kvällen, men vi får se. Ektorps centrums fantastiska videobutik har öppet till 22 om jag inte minns fel, den får nog bli min räddning.

Tills dess att jag får panik och blir stressad lyssnar jag på två riktigt bra låtar och låtsas som att jag gör något av värde.

http://open.spotify.com/track/6St9lR6dhV2tpCNVz7qfrS

och


Pigg och glad.

Nu är jag på banan igen! Känns bra.
Jag vaknade pigg, har redan duschat och äter nu frukost. Innan jobbet måste jag hinna skriva så mycket som möjligt på mitt tal, eftersom jag ska hålla det i morgon. I övrigt är jag på väldigt bra humör! Jag ser fram emot att komma ut och möta mänskligheten igen efter en dags isolering.

Och inte att förglömma, det är strålande sol ute!

sjuk.

Jag hatar att vara sjuk... Jag som skulle tränat, pluggat, fikat med Lovisa och sen jobbat idag, men nej! Jag ligger fortfarande helt utslagen och halvsover framför Gossip Girl. Det är pest att vara själv, men jag skulle heller inte vilja ha något sällskap, haha va fan. Jag skulle däremot vilja ha min lilla mamma här som pysslar om mig, men hon skulle på viktigt möte så nej.

Jag och Michaela disskuterade förut hur det kommer bli när vi blir vuxna och har barn som blir sjuka, hur ska vi kunna veta svaren på allt? För det är ju faktiskt så att är man sjuk och t ex i mitt fall undrar vad jag kan äta nu som kroppen tar emot, då ska ju mamma och pappa ha svaren! Haha, eller hur? Än så länge har jag fått i mig lite nyponsoppa och två äckliga rostbröd. Jag mår illa, men magen skriker efter mat och då är frågan: vad gör jag? Jag fortsätter titta på GG och tycka synd om mig själv.


                  

Jennifer 18 år!

Igår firade vi Jennifers artonårsdag, mycket trevligt! Dock blev jag magsjuk under kvällens lopp, vilket inte var riktigt lika roligt... Vi åt en massa god mat som vanligt och avslutade de med marängswiss. Marängswiss är ett ord som jag nog aldrig kommer att lära mig att uttala, haha.

Det var ett år sen jag var magsjuk sist och då åkte jag till Sälen dagen efter och den här gången skulle jag ha jobbat idag, men jag tog mitt förnuft till fånga och avstod. Kändes inte schysst att komma dit och smitta ner alla, fast smittar inte bara magsjuka innan den har brutit ut? Aja, i vilket fall blir det sängen hela dagen idag och försöka få ihop mitt tal till det muntliga nationella på måndag.

Här kommer lite bilder från gårdagen! Elsa och Lina fastnade dock inte på någon bild, men ni får hålla till godo med de övriga ;)



















Tack Lina för de fina blommorna! Vilken pingla du är :)

10.35, fredag

Det har inte riktigt sjunkit in än att jag faktiskt fick det här stipendiet som jag har tänkt på varje dag sen oktober, men jag är nog i alla fall påväg att förstå. Jag säger det igen, det betyder så himla mycket att alla blev så glada igår när jag ringde och berättade för er, även fast hela gårdagskvällen är en enda stor dimma. I morse när jag vaknade hade jag fått världens gulligaste sms av Anna, haha.

"Hej tjejen, jag tror att jag har fattat grejen.
I mitt hjärta det skär, när dina vägar långt ifrån mig bär.
Kan dock inget annat än att dela din lycka, denna resa kommer ditt liv föralltid smycka.
Övertygad om att våran vänskap aldrig kommer att försvinna, du om två år den i Söderköping finna.
PUSS mitt hjärtagull - se till att du får dig ett sjudundrandes knull!!!!!

/ 4-ever anus"

Haha, jag skrattade och det föll en tår.

Nu ska jag käka frukost och försöka komma ner på jorden, eller nej förresten, jag ska nog sväva på moln ett tag till!


                           

uwc

Jag kan inte fatta att det är sant!

Jag har fått stipendiumet och ska plugga i Norge i två år på Red Cross Nordic UWC!!!
Vad är det jag har gett mig in på?


ni är bäst.

Jag blir så himla glad varje gång mobilen pinglar till och jag får ett sms av mina underbara vänner som verkar minst lika nervösa som jag inför beskedet! Ni är guld värda. Jag är så jävla glad att jag har er som är så positiva till det här och jag har verkligen kännt att ni har trott på mig, annars hade jag aldrig gett mig in på något som det här. Jag skulle kunna rabbla namn, men både ni och jag vet vilka ni är :) tack!

Än så länge har jag inte hört någonting... Men jag lovar att hålla er alla uppdaterade :)

herregud.

Jag håller på att dö av nervositet och spänning.
För fyra timmar sedan fick jag reda på att en kille hade fått en plats på UWC-USA, vilket var mitt förstahandsval, surt sa räven. Och nu har nästa person skrivit på skolans hemsida att han kommit ni på UWC-Red Nordic, alltså i Norge. Varför får inte jag veta om jag kommit in eller inte? Det här är det värsta jag någonsin varit med om, mina nerver mår inte bra av det här...

Mamma, pappa och mormor är påväg hem från Bergen efter deras dagar på Hurtigrutten och jag ska åka med dem hem runt tre-tiden är det tänkt, så jag varken vill eller kan sova. Jag har tittat klart på alla avsnitt jag har av Gossip Girl och måste nu komma på något annat att sysselsätta mig med för att komma på andra tankar.

Det känns ju inte jättetroligt att kommittén skulle maila ut svar såhär dags på dygnet, men jag kan inte låta bli att uppdatera min mail med 30 sekunders intervaller. Just nu sitter jag och tänker, varför gav jag mig in på det här?



                  

                                                       Skjut mig, tack.

tisdag.

Tisdag idag, vad vill ni höra? Jag vet inte och jag vet heller inte vad jag ska berätta för livlig och dramatisk historia så jag börjar med att göra en "idag har jag..." Eller förresten, vi börjar i natt.

I natt när jag inte alls kunde sova så låg jag och funderade. Jag kom på en idé som jag ska använda mig av till mitt muntliga nationella prov, men jag kom också på att en dam från Lundbergs skulle komma och inspektera min lägenhet idag. Så i morse var det inget annat än att gå upp vid åtta och börja städa... Vilket det ändå visade sig i slutänden att jag egentligen inte hade behövt, men det har aldrig skadat att städa lite så det var väl kanske bra ändå. Sen kom Nicoline och jag kände mitt ansvar som hennes vän att introducera henne till Sällskapsresan 2, Snowroller. Ja, ni hörde rätt! Hon har lyckats missa den filmen i snart 18 år, det är rätt bra gjort, det måste jag ge henne. Efter det pluggade vi lite teori på körskolan och sen fortsatte jag till ö. promenaden för att prata hiv-smittade adoptivbarn, äta ananas och titta på Sunes jul. Sist men inte minst blev det innebandy och jag gjorde mitt livs sämsta minuter i hallen. Där har ni min dag, mycket spännande!

Nu är det sängen som väntar och så ska jag fundera ut något riktigt jävla spännande att dela med mig av i morgon!
CIAO


Svensk film och tv när den är som bäst



Vad skulle vi göra utan vår älskade herr Jönsson?




Jag skrattar så att jag gråter varje gång!



Den här två tillägnar jag Anton och skrattar
"Tuss", tänk att ett så fruktansvärt oklart klipp kan vara så roligt.



Johan Glans på Stockholm live får också vara med, vilken kille! Titta och njut.




Haha, herregud. Vad ska man säga?

Svensk film kan vara pinsamt dåligt, men, jag säger bara men!


Femte april.

Självklart kunde jag inte bryta min One Tree Hill tradition igår utan jag tog mig genom ett avsnitt men sen kunde jag i alla fall inte somna... I morse var det med tunga steg jag tog mig upp och cyklade till jobbet. Det har varit sjukt mycket folk hela dagen och det har gått i ett! Trots hög stress har det varit roligt och dagen har haft sina ljusglimtar, helt klart.

Nu när jag väl är ledig i hela fyra dagar, innan det är dags för jobb lördag och söndag, så vet jag inte vad jag ska göra, haha. I morgon har jag i princip tvingat Nicoline att spendera en dag i sängen med mig och sen på eftermiddagen blir det ananas och Sunes jul innan vi avrundar dagen med lite helig innebandy. Jag är helnöjd! På torsdag är det tänkt att mamma, pappa och mormor ska komma hem från Hurtigrutten så då ska jag hem och tvinga ur pappa hans "projekt ebba", så att jag vet vad som kommer att hända i framtiden. Det är spännande, frustrerande och nervöst.

Nu är den stora frågan om jag ska sätta på en film eller ligga och slötitta på tv resten av kvällen? Det är tunga frågor som sköljer över mig såhär en måndagskväll!
Mvh, E. Hassel


jobbbbbbbbbb

Att gå i skolan är som en dans på rosor till skillnad mot att jobba! Varje gång jag har jobbat är jag verkligen helt slut och varje gång tänker jag att skolan är nog rätt bra ändå. Visst att det är kul att jobba, men det finns inte mycket energi kvar när dagen är slut. Jag till och med hoppade att festa med mina pinglor Lisa och Karin ikväll för att jag är så trött, förstår ni?! Och mer jobb väntas i morgon... Det blir nog inte ens ett avsnitt av One Tree Hill, som ändå har blivit lite av en tradition att se ett avsnitt som godnattsaga. Att jag fick sällskap hela långa vägen hem till mig var dock ett stort plus!

Inte alls roligt, utan egentligen ett helt onödigt inlägg och med det säger jag tack för mig!

GLAD PÅSK?

Glad påsk kanske jag skulle börja med! Jag tror inte ens att jag har sagt glad påsk till någon idag, borde jag ha gjort det? Jag menar, förutom att de flesta äter påskmiddag med släkten firar man väl knappast påsk? När jag var liten var jag en påskfantast (inte riktigt lika mycket som med julen, men fortfarande) och jag pyntade hela huset hemma, målade ägg, gick påskkärring och krävde godis av mina grannar. I år har jag har knappt sett några fjädrar. De finns utanför dörrarna på Max och sen på min grannes dörr, men that's it! Däremot blev jag väldigt glad när jag fick ett sött påskägg av Nicoline! 

När jag igår egentligen borde sörjt Jesu död och korsfästning på långfredagen slog vi klackarna i taket hemma hos Lovisa, vilket var mycket trevligare! Underbar grekisk sallad och trevliga människor. Vidare när de andra började tänka på kvällens utgång tog jag mig vidare till mina kära vänner Anton och Daniel  för att försöka förstå det roliga i serien "The office". Ni har inte ens hört talas om det, eller hur? Det hade inte jag heller. Men jag försökte förstå det roliga medan de andra låg dubbelvikta och tjöt av skratt, men tyvärr utan framgång. Det är först idag som jag, efter många funderingar, har börjat skratta åt det. 

Idag har jag jobbat hela dagen och jag trodde att nio timmar som serveringsvärd skulle vara pest, men jag hade fel. Jag blev en liten allt i allo och jag trivdes som fisken i vattnet, vilket tillsammans med en del barnsliga påhitt som t ex dressing- och vattenkrig ändå gjorde dagen väldigt bra! Haha. 


            

Och med de här tjusiga bilderna säger jag godnatt, buenas noches, bonne nuit, gute nacht, hyvää yötä!


RSS 2.0