last day of classes.

I fredags slutade andra åringarna deras lektion för att kunna plugga på egen hand inför deras exams. Med detta följer ju självklart traditioner, som alltid på det här stället, och för last day of classes är det dränka första åringarna som gäller. Jag hade ingen aning om vad som skulle hända så vi hade vår presentation så började folk skrika och banka på dörrarna. Jag blev upplockad av Jakuub, en tjeckisk kille på typ två meter och utlyft utomhus där alla andraåringar står och väntar på oss och Kunal som skriker ”she’s mine!” och häller en hink med iskallt fjordvatten på mig… Därefter dök de på oss och vattenkriget var igång. Jag blev slängd i fjorden och nedtryck i leran, och som om inte det vore nog blev jag upplyft i mina fötter av Axel och Öysten och doppad i en stor bunke med vatten. Det var kallt, blött och lerigt men sjukt roligt!


skin diving.

Det är torsdag och snart är också den här veckan slut. Galet.
Jag är sjukt trött efter att ha snorklat i poolen 2-3 timmar varje eftermiddag den här veckan, för att vi håller på att bli tränade inför Leirskule - norskarnas motsvarighet på vår klassresa i 6:an. De ser fram emot den här veckan sen de är små och det är verkligen en big deal för dem, så varje vecka framöver kommer det att komma barn som vi ska underhålla varje eftermiddag. Så varje torsdag från och med veckan efter påsk kommer jag att snorkla runt i poolen och lära barnen att snorkla, as nice. Det är roligt, men eftersom vi har gjort det varje dag den här veckan och ska idag + i morgon också så börjar det bli lite tröttsamt.

Igår hade vi houes cleaning direkt efter skolan, sen snorkling hela eftermiddagen, käka middag och sen direkt åka och spela fotboll med de handikappade killarna i Dale, skypa med Axel och sen till slut halvsova i Kunals säng. Puh, jag somnade gott igårkväll.

I morse fortsatte jag och Benjamin vår presentation om hav i D.Studies, och även fast det är intressant är det relativt komplicerat och så himla mycket. Vi gick igenom studieplanen inför våra exams och insåg att delen om hav som vår lärare har gett mig och Benji ska ges 30 timmar. Say what? Daniel, vår lärare, sa till oss att 'det där är inga problem, ni fixar det' och när vi frågade om han skulle undervisa också sa han att det inte var nödvändigt. Kill me, vår presentation kommer aldrig att ta slut. Vi har redan presenterat i 1 ½ timme och kommit typ 1/4. Kuuuul.

Just nu vill jag att min lektion ska ta slut så att jag kan gå och sova med Kunal...



Min finaste sömntuta.

spring's here.

Förlåt... Det är alldeles för länge sen jag uppdaterade här, men tiden bara rusar förbi.

Det börjar bli vår till och med här och jag känner redan hur humöret blir bättre på en gång. Idag är det dock gråmulet och regnigt, som vanligt, men igår var det underbart! Jag och några stycken satt utomhus med fjorden som klassrumsväggar och pluggade för att sen på kvällen spela twister på bryggan vid båthuset. Jag njöt av varje sekund och jag blev påmind, efter en lång tid med hemlängtan, om hur underbart det faktiskt är här.

Vår exams är den 9-14 maj och det låter som jättelångt borta, men faktum är att det kommer närmare för varje dag som går. Smart va? Jag har dock börjat att repetera lite grann, men just nu vill jag bara flumma omkring och inte alls plugga hela dagarna, och det tänker jag inte göra men lite mer effektivitet skulle nog inte skada. Det kommer att gå bra, det är jag övertygad om.

Vi har också fått veta 4 /8 av våra noll-åringar, alltså dom som vi kommer att spendera nästa år ihop med. Jag är inte helt övertygad än och jag har inte riktigt hunnit bli exalterad över det, för just nu tänker jag mest på att jag inte vill att andraåringarna ska åka. Det är inte så många av dom som jag umgås med, men de få jag faktiskt gör det med kommer jag att sakna otroligt mycket. Men inget depp än, som jag dagligen påminner mig om, det är bättre att njuta av tiden som är kvar.




RSS 2.0