ups and downs.

Dagen började med deppigt väder, dåligt humör, dumma kommentarer, oro, irritation och med känslan av att vilja krypa ner i sängen och aldrig gå upp igen. Jag hatar den känslan. Förut kunde jag tycka om att ha deppiga dagar, för då kunde jag ligga i sängen ensam i sängen hela dagen och bara deppa för mig själv. Jag lider inte av att vara deppig då och då, men jag hatar att det här alltid går ut över andra också. Eftersom man inte kan få vara själv och det faktum att det alltid är något man ska göra, ha något möte, etc. Idag skulle vi ta en bild till vår yearbook, och ni vet när man blir irrterad och förbannad på precis allt - så kändes det idag.

Dagen slutade som tur är med ett jättemysigt skypesamtal med mamma och pappa (andra gången sen jag kom till RCN...), 2 timmar skitsnack med Samuel och Oliver, härligt room-talk med Marie (!) och Naina, och nu; sist men inte minst, väntar jag på Kunal. Det enda är att jag fortfarande inte är klar med boken som vi ska disuktera i morgon, not too much to do about it now huh?


burlesque.

Efter 12 timmars välbehövlig sömn vaknade jag i morse pigg som bara den, men med en snarkande och envist sovande Kunal bredvid mig var det inte mycket till sällskap. Om ni inte har sett filmen "Burlesque", se den! Den var asbra, egentligen inte så mycket till story men en härlig film.
När vi äntligen kom upp ur sängen var det dags för brunch och sen vårt första elevråd som det nya elevrådet. Vi skulle välja vilka områden alla ska jobba inom, och efter många och långa diskussioner kom vi i alla fall fram till ett beslut. Jag fick residential committee och food committee, vilket var mina förstaval så jag är nöjd.

Jag sitter i Norway House 204 och tycker synd om Hero som fick en öppen fraktur i sin vänstra ankel under skiweek, och nu håller på att byta hörn för att ha en undersäng. En av minibussarna krockade också påvägen hem så många elever är skakade efter händelsen. Aldrig blir det långtråkigt här. Förut tvingade jag och Stella Serban att vara DJ ikväll så vi kan ha paaarty, nice.


skiweek.

Tillbaka på RCN efter skiweek i Stryn.

Vi har haft det otroligt bra och det har varit ett nöje att se afrikanerna åka nedför backen på skakiga ben, men med leenden stora som solen. Vi hade en dag med utförsåkning, två dagar med längskidor och sen en dag med kitchen duty. Med strålande sol alla dagar förutom sista har vi åkt, ramlat, hjälp dom som knappt sett snö förut, åkt lite mer, ramlat igen, och sådär har hela veckan sett ut. På kvällarna har vi ätit middag, spelat spel, rökt shisha och umgåtts för att sen sooooova. Förutom att jag har saknat min man kunde inte veckan ha blivit bättre.
Just det! Vi sov utomhus i en lavvo, ett stort tält, också vilket jag trodde skulle bli hemskt efter att ha hört allas klagomål. Men eftersom min grupp var grym så blev det en av de bättre kvällarna på hela veckan; vi drack varm choklad, berättade historier, sjöng och myste framför kaminen.
Sista kvällen delade lärarna ut pris för olika saker med motiveringar som bl a:

"Breaking cultural barriers is something we do every day, but some of us brake more than only the cultural once..." - tilldelat två tjejer som åkte in i ett stängsel och rev hela.

"Disruption of the Norwegian forest - Loudest Lavvo Lullaby Award" blev tilldelat mig, Alma och Mende för att vi satt och sjöng hela natten lång.

Under den här veckan har man haft tid att umgås med alla första-åringar utan att känna pressen av att behöva göra en massa skolarbete eller andra aktiviteter och det har varit underbart. Nu har jag kraft och motivation att sätta igång och plugga igen, men inte ikväll dock för jag har sprängande huvudvärk så jag ska nog gå och lägga mig snart. Men inte bakom mina gardiner för självklart kunde inte andra-åringarna hålla sina fingrar i styr, utan har bytt ut alla första-åringars gardiner med varandra, så jag har ingen aning om var mina är... Jag fick i alla fall inte hela min säng fylld av toalettpapper eller mina kläder upphängda i taket som några andra fick, haha.

Bilder kommer i morgon, internet vill inte jobba med mig.

f*ck oil.

"Currently, more than half of the United States total energy consumption is based on oil. The United States is one of the giants on the oil production market, but they are still dependent on Middle East countries and some OPEC, Organization Petroleum of the Exporting Countries. Consuming 20.5 million oil barrels every day, and being dependent on other oil producers, makes them vulnerable to the rapid decline of non-renewable resources, such as oil."

Det här är vad jag jobbat med senaste timmarna. Vi fick det är statementet "Nations should reduce their dependency on oil and other fossil fuels" och sen skulle vi skriva en uppsats på tusen ord. Väldigt brett och intressant ämne, men just nu vill jag bara ha lov inte tänka på skolan.

Ikväll ska vi ha en överraskningsmiddag i rummet, då både Amannisa och Naina har kommit in på universitet med fulla stipendium. Jag är en mycket stolt rummis! Sen visas "Hermano" i auditorium och jag ska trotsa min "jag går aldrig på filmen" attityd och gå dit tror jag. Vi midnatt ska vi fira Olof som fyller 18 i morgon, nice!




non-productive day.

Jag sitter och äter cashewnötter med Stella och Hero och är inte inte dugg produktiv.
Innan det hängde jag med Meta och Samuel, innan det var jag med Mende och gjorde upp en plan för en grym introduktionsvideo för vårat nya elevråd. Innan det åkte jag, Kunal och Inger-Louise skidor med barnen på sports for kids. Innan det hade jag möte med skoltidningen och finslipade på nästa nummer. Låter det som jag alls har skrivit på min uppsats om olja och hur beroende världen är av oljeproducenter i världen? Ae, skulle inte tro det va. Men jag gråter inte, jag får helt enkelt göra klart den i morgon, eller så.

Förresten, jag fick en plats i vårt first-aid team! Jag är överlycklig, det ska bli så himla spännande.

Nu ska jag sova, skönhetssömnen är viktig.






student council elections.

Igår fortsatte elevrådsvalen och alla elever var samlade i auditorium för att rösta fram elevrådsordföranden, board representant och kommunikations representant. Alla kandidater fick hålla varsitt tal och sen svara på två frågor var, och jag satt bredvid Prince (som blev vald till Sweden House representant) och vi var båda glada över att slippa stå där framme. Det var väldigt, väldigt svårt att rösta för det fanns många som skulle passa bra för de olika positionerna, men jag är väldigt nöjd med resultaten och det ska bli jättespännande att se hur kommande elevråd kommer att se ut! Ikväll är det dags att välja de sista...

Annars vet jag inte riktigt vad som händer här på campus, hm. Det är ganska lugnt för tillfället, inte så mycket plugg, inte så mycket knäppa saker. Men jag lovar att hålla er uppdaterade.



Vår nya ordförande - Rabail (Pakistan), som är förövrigt är världens gulligaste tjej.

valentine's day.

I måndags var det Alla Hjärtans Dag, en av mina favorit högtider - även om jag inte har någon partner.
När jag vaknade på morgonen klättrade jag ner från min säng, precis som vanligt, men när jag vände mig om såg jag mitt skrivbord som var fyllt med hjärtan, tända ljus och ett meddelande. Sen går jag in i badrummet och hittar små hjärtformade meddelanden. Cheesy, men så himla glad och rörd jag blev. Världens mysigaste morgon!
Resten av dagen var lika bra, Alla Hjärtans Dag är en stor grej här. Några kvällar innan satt jag och några tjejer och parade ihop blind dates för dom som inte hade något bestämt, vilket var väldigt roligt och också väldigt korrupt. De vi inte tycker om satte vi tillsammans och sen dom vi tycker om. Moahaha, okej riktigt så illa var det inte. Men nästan...

Senare på kvällen hade vi val av ny hus representant, alltså den som är ansvarig för sitt hus tillsammans med en hus mentor. I mitt hus, Finland House, var det jag, Fredrik (Sverige) och Said (Afghanistan/Norge) som kandiderade. Och som om inte gårdagen var bra nog blev jag vald, med majoriteten i ryggen, till House rep! Jag är jätteglad och taggad på att få igång vårat hus med lite house spririt, något som inte existerar nu.

Sen umgicks jag med Kunal hela kvällen och det kunde inte ha blivit bättre!




kuuuuuuuunni.

jag har världens bästa pojkvän.


ursäkta min franska.

Just nu skulle jag bara vilja resa iväg till ett varmare ställe, kanske Paris eller Rom, tillsammans med någon jag tycker mycket om. Jag skulle vilja åka till en storstad och bara strosa omkring och titta på vackra miljöer, sitta på mysiga caféer, äta middag på annorlunda restauranger, shoppa i butiker man aldrig sett förut och njuta av att bara vara där tillsammans. Jag älskar campus och jag trivs bra här, men ibland får jag lust att bara åka härifrån för några dagar och få se en annan miljö och att få vara utan att ha massa andra människor runt omkring mig än den personen jag är med.

Jag har en världskarta vid min fotända i min säng och ibland sitter jag och tänker på hur stor, men samtidigt så liten, världen är. Den har så mycket att erbjuda, sen är det upp till mig om jag tar till vara på den eller inte. Jag ska göra mitt bästa.

                      

telemark.

Idag har vi haft sol för första gången sen vi kom hit 9:de januari, det har varit underbart! Som om inte solen var tillräcklig har jag åkt skidor idag, jag är är överlycklig. På cookie-break idag säger Marie spontant "det ska bli så härligt att åka skidor i eftermiddag" och jag tänker direkt att hur kan jag ha missat ett tillfälle att åka skidor? Som tur var fanns det en plats kvar i bilen så jag har nu åkt telemarkskidor för första gången och det var underbart, men katastrof. Tre lärare; Alister, Fred och Mark + jag och tre elever åkte direkt efter skolan till ett område nära oss där vi satte på "skinn" under skidorna så att vi kunde gå uppför med skidorna på. Efter en timmes vandring var vi uppe på toppen och njöt av strålande sol. Sen skulle vi ta oss ner och, okej jag skulle säga att jag är ganska duktig på att åka offpist med alpinskidor, men på telemark måste jag erkänna att jag var fruktansvärt dålig. Trots två ordentliga faceplants tog jag med ner levande. Perfekt eftermiddag!

Efter middagen gick jag och Katherine till hot-pool och bastun och njöt av att det är fredag. Efter det har jag, Katherine, Rabail, Marie, Amannisa och Kunal spelade kort, väldigt högljuda, hela kvällen. Awesome. Nu ska jag fortsätta bestämma Alla Hjärtans Dags dejter för alla som har signat upp för blind dates på måndag och sen ska jag gå till min man.




we've waved the white flag.

I måndags kom ett first aid team från Serbien till vår skola för att utbilda sig i första hjälpen, så den här veckan har vårt first aid team gjort scenarios som de ska lära sig att reda ut och vi första åringar som vill bli first aiders har varit offer. Jag har haft fyra scenarios idag där jag första hade blivit skjuten i benet, i andra var jag ett barn på sex år som hade frostskador i ansiktet, i tredje hade jag brutna revben efter en bilolycka och i det sista höll jag på att drunkna i poolen. Det är verkligen skitroligt och man lär sig så himla mycket! Sminket de använder sig av gör att allting ser så äkta ut och allt är väldigt verkligt. Jag ska vara med på fler under helgen och sen på måndag, jag hoppas, hoppas, hoppas verkligen att jag får chans att bli first aider. Jag tror att vi kommer få reda på vilka som fick en plats på måndag.

Annars har kriget mellan mig och Maks fortsatt, men igår slöt vi fred. Efter att han hade tejpat fast min bok och dragit ut vattenslangen i mitt rum gick jag, två dagar senare, och knöt ihop alla hans kläder i garderoben och sen snodde jag hans täcke och tekopp. Tyvärr är min rummis lite för snäll så när han kom senare på kvällen och gav henne sina valp-ögon gav hon det tillbaka till honom... När jag kom tillbaka till mitt rum dagen efter hittade jag en stor jävla hög med tomma mjölk-kartonger och pet-flaskor i min säng, fräscht. Men han fick smaka på sin egen medicin när jag la tillbaka allting i hans säng. Efter lite fler smågrejer slöt vi i alla fall fred igår och nu har lugnet lagt sig i min korridor, i alla fall vad jag tror... Han smider säkert nya planer redan.

Nu ska jag sova, för jag är helt slut efter idag. I morgon är det äntligen freeeeeeeeeeeeedag!



Mitt hörn.



Maks hörn.


today.

I morse hade jag första blocket ledigt, men eftersom jag inte hade läst ut min svenska bok som vi skulle analysera idag så vaknade jag 6.30 för att plugga. Effektivt? Nja, jag läste 40 min och sen sov jag en timme och sen vaknade jag igen, inte bra studieteknik. Efter skolan var jag Kunal, eller Kuuuuunni som Katherine kallar honom, och sen började jag plugga och efter middagen var det MUN (FN rollspel) möte så vi alla klädde oss formellt, jag kände mig som en sekreterare/ porrskådis - obekvämt. Tidigare ikväll hade jag kör och vi sjöng en afrikansk låt som nog kan bli ganska häftig till slut. Vi ska sjunga, spela trummor och dansa, haha vi får väl se hur det går. Nyss skypade jag med Anna och jag älskar verkligen att prata mer mina fina vänner där hemma, ni gör mig lika glad varje gång! Nu ska jag läsa lite till och sen jag ska sooooova.



Efter MUN mötet med en halvnaken ryss i rummet, vardag i mitt rum.



Puss & godnatt!

the war has begun.

För två dagar sen startade ett krig mellan mig och Maks från Vitryssland som bor i andra änden av korridoren. Jag kom in i mitt rum och hittar en stor jävla dörr i mitt hörn, direkt misstänker jag Maks. Med hjälp av Stella bär vi den till hans rum och stoppar in den så gott det gick i hans säng, viktigt att veta är att han säng är helig och hans hörn är pedantiskt städat.


Kriget har börjat.


En timme senare står jag i vårat badrum när jag hör att han är i vårt rum och frågar efter mig, så jag går ut i rummet och ser till min förskräckelse att han står med brandslangen i handen. Sen ropar han ”Rodrigo, put the water on” och jag hör att vattnet rusar genom slangen. I panik springer jag tillbaka in i badrummet och låser, men hör att han sprutar på dörren och sen under dörren in på mig. Sen börjar han med sliskig röst att prata och knacka monotomt på dörren. Jag håller på att få panik, men till slut hjälper min rummis mig så jag kan komma ut, men då sprutar Maks och två killar till ner mig med vattenpistoler.


När jag kommer tillbaka till rummet senare på kvällen har han tejpat fast min geografibok på min stol… Suck, men nu jävlar. Jag var precis och snodde hans täcke och hans kopp. Han kommer att döda mig, men det är det värt.

                             


good night from Finland House 104.


revolution.

Igår var det pa-a-arty med temat ”revolution” och efter förslag som Hitler, Che Guevara osv kom jag, Stella och Alma fram till att tänka lite mer lokalt, så vi klädde ut oss till Matti, Benas och Maks som är tre killar på skolan. Det var dom tre som hade ordnat festen så det kändes inte mer än rätt. Vi snodde deras kläder och gick till Hoegh där det mer eller mindre var ett enda stor kuddkrig. En kille stukade handleden, en slog ut en del av hans framtand, svetten rann på dom flesta och ja, jag gick efter 10 minuter.

Idag har jag och Helene tittat på Sällskapsresan och skrattat åt svensk/norsk humor, mysigt som bara den. Därefter pluggade jag lite och gick jag och simmade och nu har jag precis skypat med Lina! Jag är trött och ska nog gå och lägga mig och läsa, sen öppnar nya Hoegh caféet ikväll så jag ska väl dit en stund misstänker jag.
I morgon är det skola igen och jag är inte särskillt sugen, men jag ska försöka tagga till i kväll.



Matti, Benas och Maks


sjukis och virris.

Senaste veckan, kanske två veckorna, känns det som att jag knappt har umgåtts med någon utan bara pluggat, fast ändå har jag inte fått något gjort? Lite frustrerande för det känns som att jag har massor att göra, fast egentligen har jag nog inte det? Hm, jag känner att jag inte riktigt vet vad jag håller på med.

Jag har känt mig hängig senaste dagarna och i morse när jag vaknade så hade jag feber, men jag gick i alla fall till min första lektion och presentareade min IOP (Internal Oral Presentation) - så skööööönt att ha den klar! Sen gick jag tillbaka till mitt rum och sov till kl 1 och sen dess har jag legat i Kunals säng och pluggat Environmental Systems and Societies, mysigt men inte jätteroligt. Jag har prov i morgon och det känns sådär, men innan kvällen är slut ska det sitta. Något bra tips på hur man gör biologisk mångfald intressant? Förra provet gick skrattretande dåligt, så den här gången vill jag verkligen lyckas. Det behöver inte vara alla rätt, men kan något mer poäng än 14/40, som jag fick sist, kan ju kännas bra. Haha, jag skrattar när jag tänker på det, för 18/40 var genomsnittet i klassen. Känns som att det var något som inte riktigt fastnade hos oss... Det är inte ens godkänt, så nu ska vi fan visa Madhulika att vi inte är så dumma!

Igår fyllde vår svenska lärare Linda år så 10 av oss svensktalande gick i ösregn upp till teachers hill och sjöng för henne. Vi blev kvar där ett tag och pratade om allt mellan himmel och jord. Linda känns mer som en kompis än som en lärare och när vi gick tillbaka till skolan funderade vi på ursäkter för att besöka henne oftare.

Idag ska fortsätta ta det lugnt och hoppas på att jag blir frisk mirakel-snabbt så jag kan gå till skolan i morgon och sen träna. Jag har börjat med mitt matteprojekt (som ska vara klart i oktober) och jag ska mäta min puls när jag kör spinning under 4 veckor och sen analysera mina resultat, som förhoppningsvis kommer att visa att min kondis har blivit lite bättre. Faktiskt roligt, men nu tillaka till E-systems!



Peshwas bild från i början av förra terminen.


the world is happening.

Tillsammans med Meta, Katherine och Romy sitter jag i vårt dayroom och de grillar marshmallows över ett ljus och jag sitter och pluggar på en svenska presentation som jag har i morgon, en presentation som har hållt på att ta död på mig. Idag avslutades vår first aid pbl och jag hoppas, hoppas, hoppas att jag får en plats i frist aid teamet, men majoriteten av första-åringarna är intresserade så vi får se.

Senaste tiden här har varit väldigt känslosam, med både glada och ledsna stunder. Till exempel, alla oroligheter i Egypten med president Mubarak. Samma sak med terroristdåden i Moskva. Det kommer så tätt inpå och går rakt in i hjärtat när jag ser nära vänner oroliga för vad som händer i deras hemländer och hur deras familjer har det. Förut läste jag nyheter och tänkte inte mer än att det dagligen händer hemska saker världen över. Försök sätta er in i situationen i Egypten där din familj, tusentals mil bort, är mitt i gigantiska demonstrationer där regeringen har stängt av Internet, blockerad alla sociala nätverk och där de nu har utegångsförbud från 17-7 varje dag. Jag kan i alla fall inte ta in det, och därför sitter jag nu med en stor klump i magen och nästan skäms över att vi inte uppskattar hur bra vi har det i Sverige.

RSS 2.0