senaste tiden.

Tiden bara springer iväg och det är redan den 25 juli! I förrgår var det exakt en månad tills jag sitter på planet påväg mot mitt stora äventyr, och idag är det bara fem dagar kvar innan jag äntligen blir 18! Jag hinner inte riktigt med just nu, det är så mycket roligt som händer.

I onsdags kom Nicoline ut till mig med bil och vi åkte St Anna runt samtidigt som jag njöt till fullo av hennes körkort! Vi var i Sanden och badade hela dagen, underbart. Vi blev även uppraggade av ett danskt pundargäng i en minibuss, men vi tackade nej, vred upp stereon och åkte vidare. På kvällen kom Anton och Linus och vi började med att åka och bada, tyvärr har allt varmt vatten blåst ut och det var isande kallt. När vi kom hem korkade vi upp rosévinet och började grilla, kvällen fortsatte med kortspel, allsång och många skratt. Dagen efter åkte vi ut till Sanden igen, men vi hade inte riktigt lika tur med vädret så vi åkte hem igen och åt lunch. När alla hade åkt hem tog jag mig en powernap för att sedan åka ut till Lagnö och träffa några släktingar som låg där med segelbåten, men jag mådde illa och var helt utlsagen så jag låg snällt kvar i sängen hela kvällen.

I fredags jobbade jag som vanligt på Mon. Tillsammans med två härliga stockholmare som var på besök hade vi en riktigt rolig kväll, som slutade med några glas vin och en vräkning av ett gäng finspångsbor. Igår, lördag, var det St Anna dagen och jag jobbade några timmar i receptionen men sedan med Äventyrsbolaget där vi hade prova-på med vattenskoter, kajak och andra vattenaktiviteter. Jag tillsammans med Kimmen och Robban skötte korvgrillning och biljettförsäljning och trots vädret var det relativt mycket folk hela dagen. När vi stängde var det äntligen vår tur att få åka lite vattenskoter och sen fortsatte kvällen i samma härliga anda. För att avsluta helgen på Mon blev det ett nattbad, svinkallt och i ösregn, men varför inte?

Nu är jag hemma och vänder för att om en halvtimme åka med la familia till mormor och sen till släkten från Tyskland. Jag ska röja med min prins hela kvällen lång! Min mamma tyckte att jag såg ovårdad ut när jag kom hem förut, jag förstår självklart inte vad hon menar, men jag kanske skulle duscha en snabbis dagen till ära? 










CIAO.

min prins.

Igår fick jag äntligen träffa Albin och därefter mötte jag Anna av en slump på stan, vilket resulterade i en bikini och en skjorta + att vi missade bussen hem så min snälla bror fick, irriterad, komma in och hämta oss. Väl hemma väntade min morbror med fru och mina två kusiner från Tyskland. Min yngste kusin Erik har hunnit bli 2 ½ år och har börjat prata en blandning av tyska och svenska, men förutom en del språkförbistringar måste han vara en av de mysigaste barn jag träffat! Han är en mycket bestämd ung man också för den delen så efter lite skrik fick han sova i mitt rum och tack gode gud att jag inte är mamma... Han vaknade mitt i natten så jag fick gå upp för att sjunga lite och gosa lite med honom, sen vaknade han igen kl 6 och skulle krypa upp i min säng. Det var däremot väldigt mysigt, men en halvtimme senare var han klarvaken och det var dags att gå ut och spela fotboll. Jag älskar fotboll, men inte kl 6.30 på morgonen. Barn i all ära och min lilla prins är underbar, men efter en dag eller två är jag nöjd, väldigt nöjd. 

När släkten åkte hem i förmiddags åkte jag, mamma och pappa till Linköping. Mest för att jag skulle få övningsköra på motorväg men vi passade på att äta en galet god wok- och nachobuffé och även gå ett varv på IKEA.

Nu sitter jag med mamma och tittar på Morden i Midsummer samtidigt som vi äter ost och kex, en typisk sommarkväll på Arentorp.

                  

                   

                                                Han är så jävla hård.

fest på plats 15.

Hemma igen efter en helg med mycket jobb! Det har varit roligt, mycket att göra och även lite fest på campingplats nr 15, haha. Jag gick ett varv på campingen när receptionen hade stängt, mest för att kolla så att alla hade det bra och om det fanns några lediga platser som vi missat, men när jag gick förbi nr 15 började de att skrika. De drog in mig i husvagnen och bjöd på sprit, som jag pliktskyldigast tackade nej till, men däremot fick jag ett gäng pussar och kramar av två män storleken större och det var ett ögonblick då jag på riktigt trodde att jag skulle bli kvar där hela kvällen Till min undsättning kom männens fruar och räddade mig. När männen, Mats och Lars, idag kom upp för att handla såg de lite skamsna ut, men jag skrattade och tackade för kvällen. Underbara campare!

När jag väl kom hem var det Sunes sommar på tv och nu tittar jag på Bröderna Lejonhjärta, vilken nostalgisk dag det blev helt plötsligt!

senaste.

Senaste timmarna har jag:



Ätit glass med bästa Karin i Stegeborg...



Snaggat Axel...

Och nu ska jag sova för i morgon väntas många timmar med jobb... och så även lördag och söndag.

God natt!

delar av v. 28

Min blogg har tagit sommarlov, och så även jag. Jag sitter aldrig vid datorn längre och därför blir det heller inte så mycket skrivande och som ni märkt har summeringar av senaste tiden blivit lite av en vana. Vad har då hänt sen sist? Jag har varit på Gustavs land med min elit och haft det underbart, varit ute och rott (jättekonstigt att skriva, men vi rodde haha) med Karin, övningskört en massa, varit på välkomstfest för Gusten som äntligen kommit hem efter ett år i Australien och sen solat, badat, läst och verkligen njutit av det fina vädret. Bilderna får säga sitt!



Karin och jag.



Gusten och jag.



Kungshällsudden.

Nu ska jag möta upp Karin och sen ska vi cykla till Stegeborg för att köpa glass, mysigt.

VM.

(Jag skrev detta igår, men det har uppenbarligen inte kommit upp så jag provar igen)


En månad av passion är nu över.


Såhär dagen efter känns det tomt och abstinensen kommer krypande. Just nu har jag känslan ”jaha, och nu då?”, vad ska vi nu längta efter? Målmedvetet har miljoner människor från hela världen följt Världsmästerskapen i fotboll, sänt från Sydafrika, och med Nelson Mandela på plats gick igår finalen av stapeln. Matchen mellan Holland och Spanien visade sig bli en riktig grismatch med 14 gula kort och ett rött, men till slut gick Spanien segrande ut ur striden med ett riktigt snyggt mål av Andrés Iniesta.
  

När Iker Casillas lyfte VM-bucklan gick det en ström av lycka genom mig. Den lyckan går inte att hitta någon annanstans än när ett lag tillsammans har kämpat mot det här guldet i en månad och de äntligen nådde sitt mål. Vilken magisk känsla! VM är alltid något speciellt, så är det bara.


Fotbolls VM är mäktigt, inte bara för oss fotbollsälskare utan det skapar en stämning som bara finns inom idrottsvärlden. Alla ordinarie program på TV flyttas och blir det förlängning så förskjuts dem, inga konstigheter. ’Waka waka (this time for Africa)’ kommer att försätta påminna oss om fotbollsfesten och med den låten nynnandes ska jag cykla till Little G’s landställe och umgås med min elit.

               


dagar på Mon.

Är det inte galet hur varmt det har varit senaste dagarna? Jag klagar inte, verkligen inte, men det har varit lite väl varmt för att jobba, framför allt eftersom det blir väldigt mycket varmare inne i köket. Mycket folk hela dagarna och jag vet att jag har sagt det förr, men jag säger det igen; man kan inte annat än gilla campingmänniskor! Självklart finns det undantag, men överlag är alla positiva, skämtsamma och har inställningen att allting löser sig.

Idag hände det igen, det har hänt senaste gångerna jag har jobbat, att en utvecklingsstörd kille raggar på mig.Vad är grejen? Det är inte XL-killen utan det här är en lång och "hängig" kille, inte så jävla attraktiv, men han ville i alla fall bjuda med mig på en minigolfrunda och sen en promenad vid vattnet. Haha gulligt egentligen, men han var för det första typ 35 år och för det andra var han lite lätt handikappad. Jag är inte den som är den och jag tyckte synd om honom när jag sa nej, men även jag måste ha några gränser.

Dagens bästa måste ändå ha varit när jag väl hade slutat jobba, genomsvettig efter stress hela dagen och även mycket jobb i köket, gick jag ner till bryggan och fick äntligen bada. Det var det skönaste jag har gjort på länge!

Dagens värsta var att jag brände halva min högerhand på ånga, så nu sitter jag och skriver med vänsterhanden och tycker synd om mig själv...

Ae, slut på skitsnack, nu laddar vi inför VM-finalen mellan Spanien och Holland!

                 

                                                    Underbara Mon!

mamma mia och jordgubbar.

Jag ser på Mamma Mia, äter jordgubbar med mjölk och njuter av att vara ledig!


senaste dagarna.

Jag är trött, precis som det brukar vara när jag väl är hemma längre än några timmar, och jag kommer sova väldigt gott i natt. Det har varit mycket som har hänt senaste dagarna, så jag tar väl en dag i taget.

Måndag: Jobb från 7.30 till 21 och det var nog inget speciellt som hände. Eller jo, haha, men det kommer inte att bli roligt i skrift så jag säger bara att jag blev uppraggad av en utvecklingsstörd kille i storlek XXL som köpte öl av mig.

Tisdag: Skärgården, på Denkas underbart fina landställe, en mycket bra kväll som innehöll lite av det mesta. Vi åkte vattenskidor, grillade, såg på Uruguay - Holland, badade, åkte båt, knäppte några öl och hade det sjukt bra! Vad är en sommar utan skärgården?

Onsdag: Förmiddagen spenderades även den i ute på Gränö och sen kom jag hem för att sova en stund i solen (haha, det börjar bli lite av en vana) och därefter åka in till Norrköping, hem till Anton och Daniel. Jag var lite för trött, men trots det blev det en bra kväll! Jag skrattade mig igenom hela kvällen och somnade gott i deras bäddsoffa.

Idag, torsdag: Mötte upp pappa och gjorde några ärenden, vi köpte bland annat 15 liter jordgubbar. Till slut kom vi i alla fall hem och jag gjorde mig en sallad, åt lite gubbar och somnade på en filt i trädgården. Resten av dagen har jag befunnit mig i ett vakuum och kommer att somna vilken sekund som helst.

I morgon ska jag vara hemma och vila upp mig och sen jobba några timmar. Min sladd till telefonen är fortfarande borta och nu även min kamera, därför kan det bli dåligt om bilder närmaste tiden..

summering.

Det händer så mycket hela tiden så att jag verkligen inte hinner skriva här, jag har bara varit hemma och vänt senaste dagarna. Därför försöker jag att summera allt lite kort, observera försöker!

Fredag: Började dagen med en skön löparrunda, smultron och jordgubbar sen var jag på Medicin centrum och fick mitt friskintyg och det var det larvigaste jag varit med om. Det tog ca 5 minuter och doktorn var så hetsig att jag inte ens hann tänka innan jag svarade och när jag skulle göra olika rörelser kan han omöjligt ha hunnit se om jag var frisk eller inte. Men, men nu är det gjort och jag har fått hans stämpel och signatur. Jag tog även två sprutor, en mot Polio och första sprutan mot Hepatit B. Sen fortsatte jag, mamma och pappa att leta resväskor till mig och efter mycket jämförande fram och tillbaka köpte vi till slut två stora vinröda väskor och en mindre svart. Vi åt även kinamat lunch på Nya torget och såg när en hypokondrisk farbror tvättade sin cykel i fontänen. Väl hemma vände jag innanför dörren och åkte ut till Sanden för att träffa Evelina. Där spenderade vi kvällen på en brygga, mycket mysigt. Kvällen avslutades med dystra miner framför fotbolls VM då Ghana åkte ut.

Lördag: Hela förmiddagen var jag tillsammans med Evelina i Sanden och njöt av det fina vädret, sen åkte jag hem för att duscha och sen ta bussen in till Söderköping. Där startade jag hemma hos Lina och när vi till slut börja vakna till liv åkte vi hem till Anna och grillade, eller i alla fall försökte grilla. Det var lika mysigt och rolig som vanligt. Sen fortsatte kvällen hem till Vixet som hade 20 års fest, men efter lite mingel fick vi skjuts av Victor in till Norrköping och fortsatte kvällen där. Vi röjde och hade väldigt roligt, as usuall.

Söndag: Mådde som jag förtjänade och åkte med pappa hem från Kneippen klockan halv åtta i morse. Hemma la jag mig i solen och somnade på stört, väcks av mamma som tycker att jag ska vända på mig, gör det och sover vidare. När det närmade sig lunch åkte jag och jobbade och har äntligen bäddat och sittter i sängen. Jag är trött, trött och åter trött. Idag har det varit högsäsongskänsla hela dagen med massa folk och mycket att göra. I morgon väntas en 13,5 timmars dag så nu säger jag godnatt!










en dag.

Klockan är just nu 22.21 och jag börjar att bli ordentligt trött. Jag har jobbat med Äventyrsbolaget hela dagen, förutom några timmar i morse då jag stod i receptionen, och vi har haft nästan 70 personer från ett företag som vi har lekt med. Roligt att få göra något annat än att stå i receptionen och jag fick även ett väldigt sug efter att åka vattenskoter då det var en aktiviteterna... Någon dag snart ska jag ut och åka, så är det!

Jag kom hem och vände för att åka till Karin och sen cykla till Kungshällsudden där vi bara njöt av varandras närvaro, haha, cheesy men det var det vi gjorde, förutom att snacka en massa skit. Vi stannade även för den obligatoriska glassen i lanthandeln och sen åkte vi hem till Karin och åt jordgubbar + kräft- och avokadosallad.

Till slut kom jag hem till mamsen och papsen för middag och nu börjar det bli dags att sova, i morgon ska vi in till Medicin Centrum för att fixa ett friskintyg, jättekul. Jag har flera härliga bilder, men mina sladdar ligger i någon av dessa hundra flyttlådor så att projektet att leta fram dom är för stort just nu, jag försökte i fem lådor utan framgång.
God natt.


RSS 2.0