en vanlig dag på Mon.

Äntligen är den här jobbdagen avklarad! Eller varför säger jag äntligen? Jag trivs väldigt bra här och idag har det varit fullt upp hela dagen, med andra ord också väldigt roligt. Dock är det skönt att få sitta ner och snart äta middag tillsammans med mina härliga kompanjoner. I morgon ska jag jobba de första timmarna i receptionen och sen fortsätta dagen med Äventyrsbolaget. Vad jag ska få göra är ännu oklart, men jag gissar på att jag kanske kommer att hålla i samarbetsbanan eller något liknande.

Idag blev jag uppraggad av en 45 årig man med biffiga armar som frågade, med ett brett flin och sliskigt kroppspråk, om jag ville hjälpa honom att dammsuga hans stuga. Jag sa tack, men nej tack, och då säger mannen "jag ser nog att du vill". He he, nej. (rolig kille, tänker jag) När han senare lämnade in en utvärdering om sitt besök på Mon stod det på övrigt "Mycket trevlig och fin personal i receptionen". Ska jag tacka eller känna mig äcklad?
Jag har däremot stött på många trevliga människor idag, vissa har kvittrat som fåglar och andra har erbjudit mig 500 kr i enkronor när jag på skämt sa att växel behövs ju alltid, haha en mysig gammal farbror!

Vad är väl en vanlig dag på Mon? Asbra.

God natt.

städning byts mot fika.

Städningen tar ingen ände, på riktigt... I och för sig är klockan bara tolv så jag har ju hela eftermiddagen och kvällen på mig, men det är så sjukt tråkigt. David Guetta och hans vänner har hållt mig levande än så länge men jag måste komma på något nytt, eller helt enkelt bita i det sura äpplet och vara lite uttråkad. Nej, nu är det dags att cykla och möta upp Cicci vid espresso house. Se till att ta tillvara på solen nu mina vänner och sola lite åt mig med!

                


firande x 2

Förutom midsommar har det varit firande av Nicoline x 2 den här helgen, mycket trevligt! I lördags kväll var det middag med en del tjejer från skolan och igår var det med hennes släkt. Jag hade riktigt roligt båda kvällarna, men igår träffade jag en av de härligaste äldre män jag någonsin mött (jag vet vad ni alla tänket, och nej!) och han var en skåning med stort leende. Trots att vi aldrig hade täffats förut hade vi väldigt roligt ihop och självklart var Tyskland - England på och alla männen i sällskapet + jag smet ner i källaren, dit även Nicoline och Nathis till slut kom och tittade. Besviken på England och domarens insats och att resten av källaren höll på Tyskland, gick vi upp och åt den godaste jordgubbstårta som gjorts.

I morse ringde klockan 6.30 och jag satte på 'waka waka' lagom högt och gick sen upp för att börja flyttstäda, svinkul. Vem visste att man kunde plocka isär mina fönster till fyra delar och att det skulle kunna ta över en timme för att få rent dom? Och som om inte det vore nog hade jag glömt att jag hade en fönster även i köket...

Nu ska jag gnugga lite till och sen göra mig i ordning för en fika med Cecilia, efterlängtat!








artonårsfirande.

Dags att fira Nicoline som fyller arton idag!
GRATTIS KÄRA DU!



dagen efter.

Hemma efter midsommarfirande i Rejmyre och jag hade en sjukt bra kväll! Vi grillade, åt vattenmelon och jordgubbar, dansade runt midsommarstången, hade fotbollsturnering, bastade, badade, rodde, dansade, shotade, drack hemgjort vin och röjde - alla ingredisenser för en lyckad kväll. Jag mötte även min överman när det gäller att prata, det var helt galet vad Kalle med K pratade, det fanns inget stopp! Rejmyre var fullt av härliga människor och det blev mycket skratt + att jag lärde mig dansa afrodans runt sexsnåret i morse, underbart. I morse vaknade jag av att huset fylldes med 'Waka waka' och jag fick ett lyckorus, så ska jag vakna varje dag från och med nu. Bilturen hem förut var också livad tillsammans med fyra killar och trots att jag knappt har sovit, börjat bli jävligt bakis så är jag astaggad på fest igen, haha, jag ser inget slut och min tomma lägenhet fylls av skön housemusik.

Nu ska jag andas ett tag och sen är det dags att ladda om för firande av Nicoline som fyller arton idag!












midsommarafton.

Portugal möter Brasilien i VM, Sydafrika. Det är midsommar och jag drar till Rejmyre.







GLAD MIDSOMMAR!


igårkväll.

När vi var klara med flytten åt jag och mamma glass och sen hade jag körlektion som gick bra förutom att jag fick motorstopp säkert 10 gånger, det var över en månad sen jag körde med körskolans bil, men jag måste nog börja övningsköra lite mer på allvar om jag ska fixa uppkörningen på min bokade tid. Efter körlektionen träffade jag Lisa och hennes mamma för lite snabb panikshopping för att senare möta upp max-gänget och spela volleyboll hela kvällen lång! När jag kom hem kände jag mig som en flykting i mitt eget hem, ni ska få se en bild sen på varför. Det ekar i min lägenhet, det säger ganska mycket.

Nu har jag precis vaknat och känner mig jätteseg och lite vilsen eftersom jag knappt har några saker kvar, men jag ska nog äta lite frukost och sen hoppa in i duschen så jag piggnar till och kan börja tagga till ikväll!
GLAD MIDSOMMAR!


flytt.

Klockan 5.30 ringde klockan i morse och en halvtimme senare satt vi i bilen för att skjutsa Axel till jobbet och sen åka in till lägenheten för att packa. Nu, 7 timmar senare, är det mesta packat och till viss del utburet i bilen och nu väntar jag och mamma på Axel, Erik och pappa som ska bära ner alla möbler. Ofrivillig work out har vi också fått idag då jag bor tre trappor upp utan hiss. Det känns väldigt konstigt och tomt att lämna den här lägenheten som har varit min i 2 år. Jag kom hit, så mycket mindre än jag är nu, med känslan av att jag är vuxen och att det här kommer att bli lätt som en plätt, vilket det verkligen inte har varit. Många kvällar har jag hatat att vara här, men ändå tyckt så mycket om det. Jag har trivts jättebra här och kommer verkligen att sakna det här stället, vi har varit med om mycket ihop - kärlek och tårar, skratt och glädje, frustration och besvikelse, förfester och efterfester, jättebra dagar och hemska dagar. Allting har ett slut och det är bara att vänja sig, jag är trots allt många erfarenheter rikare.



Nu bara det sista kvar...

jobb.

Efter 34 timmars jobb på tre dagar är jag hemma och trött. Dåligt med uppdatering från Mon har det också varit, men det har inte hänt så mycket. Måndag och tisdag var väldigt lugna och jag fick titeln "husmor" efter att jag i jakt på projekt börjat sy. Än så länge är det väldigt lite folk på området och därmed inte särskillt mycket att göra, förutom idag då det nästan kändes som högsäsong. I måndags fick jag uppgiften att beställa hem varor till kiosken och efter en trevande början med många samtal till våran återförsäljare lyckades jag till slut, och idag kom varorna, i samma andetag som 80 % av dagens kunder, posten med tidningar och ett antal paket, samtidigt som telefonen ringde i ett, skulle jag ha lunch vilket bara var att glömma. Dock är det de här lite kaosaktiga dagarna som är roliga.
Vi har även hunnit med att larva oss i köket... Mattias (en av cheferna) suckade åt oss och fortsatte kämpa med ismaskinen.









I morgon är det dags att flytta hem alla mina möbler från lägenheten och jag kommer att få sova på en madrass och äta på papperstallrikar sista dagarna...

En kort och ytlig reflektion om monarkin.

På ett väldigt ytligt plan har jag suttit och funderat på monarkin och dess betydelse. Enligt mig finns det en viss elegans med monarkin och ett kungahus med vackra prinsessor klädda i diamanter. Många diskussioner har handlat om orättvisorna med att ärva titeln som statschef till skillnad mot en republik där statschefen är folkvald och har kämpat sig till makten, men som å andra sidan har en makt tillräckligt stor för att kunna spränga hela världen. En dag som denna är en stor folkfest och den är redan historisk.

Det häftiga med dagens bröllop är att vi kommer att få en kvinnlig statschef, vilket kan bidra till ökad jämställdhet och ett modernare tänk. Kronprinsessan Victoria kommer i framtiden att bestiga tronen som den tredje kvinnliga statschefen på 400 år och det kommer hon att göra tillsammans med Daniel Westling, en man av folket. Jämställdhet i all ära och att den blivande prinsen Daniel är ”en vanlig kille” gör det extra speciellt, men han får heller inte bli för folklig utan bör hålla samma nivå som kungahuset. Det här kan tolkas som klasstänk, vilket inte är meningen, men för att kungahuset ska behålla sin stilfullhet bör det vara lite utöver det vanliga.

De visade nyss på Tv4 en gäng thailändska turister som glatt ropade ut en lyckohälsning till brudparet.  De hade planerat sin resa till Sverige för att kunna vara med om den här dagen, det säger ganska mycket om hur stor dag det här faktiskt är. Tyskland har 300 reportrar i Sverige för att dokumentera bröllopsdagen och många tyskar som har blivit intervjuade säger att det ligger dem varmt om hjärtat, till viss dess på grund av Silvia men trots allt.


Idag är en stor dag och den har lyckats få mig intresserad.


               


.



Frukost på trappan i solen, det är sommar.


artonde juni.

I morse klockan 8 var jag på Coop konsum för att hämta bananlådor till min flytt och när jag väl hittade en kille att fråga så fick jag inte fram ett ljud! Han tittade vänligt, men lite förvånande på mig och jag försökte en gång till men min röst svek mig. Förvånad som jag var tog jag i från tårna och fick fram ett målbrottsliknande ljud som formades till ett "hej". När jag väl fick fram mitt budskap ville han ha 5 kr per låda och pengarna skulle gå till välgörenhet, så det kändes okej. Jag hade dock inte med mig min plånbok så jag fick snällt cykla hem och hämta den, skönt med lite morgonmotion... Jag kom i alla fall hem och började packa ihop lite saker och när jag skulle ta ner alla foton från min vägg fick jag en liten klump i magen, det börjar närma sig nu.

Till lunch blev det pannkakor och sen cyklade jag till Espresso house för att fika med Lovisa. Mycket skratt och snack, man kan inte annat än gilla den tjejen! Vi stötte även på Matilda och sen fixade jag några ärenden för att sen cykla och hämta fler bananlådor. Haha, jag skrattar när jag ser mig själv framför mig med en låda på pakethållaren, väskan hängandes runt armen, håret i hela ansiktet och sen en låda på varsinn sida av styret.

Kvällen avslutades på Vikingavallen med tjejerna och herregud vad vi pratade, fnissade och drog mer eller mindre grova skämt. Det är alltid så himla roligt och jag trivs som fisken i vattnet. Väl hemma blev det middag och bröllopsfesten. Jag är helt betagen och jag kommer att vara spikad framför tv:n och bröllopet i morgon från 7.58 till 00.30. Okej, kanske inte riktigt men jag kommer åtminstone att ligga i soffan hela dagen.


                

måste-göra-lista

Just nu sitter jag och funderar på i vilken ände på min måste-göra-lista jag ska börja. Det är papper från RCNUWC som ska fyllas i och lämnas in, jag måste lämna in en hälsoundersökning till Medicincentrum och även kolla upp med vaccin, jag måste städa min lägenhet som ser ut som kriget själv, jag måste börja packa ihop mina saker eftersom jag flyttar om 13 dagar (!) och en mängd fler saker. Men istället för att börja i en ände och bocka av någonting ligger jag i sängen och tittar på fotbolls VM, Franrike - Mexico.

Jag känner mig lite stressad, men det är trots allt en del roliga saker som måste göras så jag lider inte allt för mycket. Däremot är jag väldigt trött efter hela dagen i solen tillsammans med Lisa och Nicoline, men det var en toppendag!


                
                                     Haha, jag älskar bilden.

Personalfest

Jag har inte riktigt hunnit med bloggen senaste dagarna, shame on me. Jag jobbade som sagt tisdag och onsdag, vilket var tungt eftersom jag har gått och blivit förkyld och nu har en väldigt myndig mansröst.

Direkt efter jobbet på onsdagen åkte jag in till stan för personalmöte med MAX. Jättekul att träffa alla igen och efter mötet bar det av till Himpan för brännboll och grillning, mycket mysigt! Självklart vann mitt lag brännbollen och vad vi skrattade. När mökret föll drog vi oss hem till Anton och Daniel där vi röjde hela natten tills polisen kom och det var dags att gå hem.








mitt huvud snurrar.

Nu är flygbiljetten till Bergen den 23 augusti bokad.
Efter helgen känns det nästan overkligt att jag faktiskt har fått det här stipendiumet och att jag ska bo i Flekke i två år tillsammans med ett galen blandning av människor. Det ska bli så himla spännande och roligt, men samtidigt är det lite läskigt. Jag hoppas verkligen att jag kommer att trivas och passa in på skolan, men jag ser redan fram emot att komma hem och få träffa alla mina underbara vänner här hemma på vinterlovet. Det är väldigt många tankar som snurrar i mitt huvud idag och därför har det varit så himla skönt att bara ha varit för mig själv idag och inte gjort någonting, bara fått komma i fatt.

I kväll ska jag hem till mamma och pappa för att i morgon och på onsdag jobba hela dagarna. Nu ska jag packa upp helgen väska för att sedan packa en ny.


Här är en bild från förra sommaren på Mon, utanför Lommen med Teddy och Jesper.

sliten och sjuk.

Idag känner jag mig mer död än levande. Jag vaknde för en timme sen och hade då fått sova 12 timmar, men inte är jag piggare för det. Jag håller på att bli sjuk också... En dunkande huvudvärk, täppt i näsan, när jag sväljer känns det som taggtråd och jag börjar att få en skön mansröst. Troligtvis effekterna av för lite sömn, men det var det värt!

Nu ska jag gå och handla frukost, mitt kylskåp ekar, och försöka att inte skrämma för många människor på vägen. Det är nu min älskade keps åker på och i värsta fall även solglasögonen, jag har inte riktigt hunnit titta mig i spegeln mer än en släng över axeln (det räckte).

Hörs.

UWC sommarträff.

Igår morse åkte jag till Stockholm, Värmdö, för UWC sommarträff. Jag kom dit i tron om att det skulle bli en bra helg och en chans att få ställa alla frågor, men inte så mycket mer. Jag kunde inte ha haft mer fel... Snittåldern var ca 20 år och det var föredetta elever + vi nyintagna. När klockan var två på eftermiddagen korkades det upp och in kommer en massa plattor öl, massa vin och annan dricka. Vi förstaåringar fick göra en sketch då vi drev om olika fördomar man har om länderna där skolorna finns, vilket faktiskt blev succé. Sen fortsatte kvällen och natten i samma anda och alla röjde som galningar. Det blev knappt en timmas sömn innan det var dags att gå upp för årsmöte. De berättade också om hur livet faktiskt är på skolan i Norge. De super i skogen och har sex där det passar, inte riktigt som jag trodde att det skulle vara, men det blev en positiv överraskning! I år blev dock två stycken andraåringar relegerade pga. att de hade gjort hembränt i fysiksalen och sålt dunkar till skolans elever, haha. Jag tror att det kommer bli två galet roliga år och jag är så taggad! De påpekade dock att det är tufft akademiskt och att IB är jobbigt, men det har jag varit förberedd på från första början.
Tyvärr tog jag dock inga bilder...

Nu ska jag gå och lägga mig och försöka sova i fatt några timmar.

student.

Herregud vad jag är trött, sliten och lycklig.

I torsdags efter Kunskaps utspring skulle jag på Lovisas mottagning, men helt plötsligt fick jag sån sjuk huvudvärk så att jag blev hemma och sov några timmar. Sen vaknade jag, jätteseg, av att Karin ringde på dörren. Vi gick och skulle köpa glass, men när inte rätt sort fanns gick vi hem och deppade med chips. När klockan började bli kväll gjorde vi oss i ordning och mötte upp några av tjejerna för att gå till Deli. Där började en sjukt bra kväll med sällskap av Totte, Gabbe och Sebbe m fl. Ett antal tequila gjorde kvällen nästan lite för bra, men vadå, man lever ju bara en gång! Däremot var det inte riktigt lika roligt morgonen efter då jag skulle vara i skolan 8.30 för att hålla i skolavslutningen. Men det var inte bara jag som luktade sprit och vinglade runt, haha, ett antal av oss tjejer kom direkt från efterfesten. Men det blev ju bra det med till slut och sen var det dags att säga hejdå till alla lärare och jag grät som aldrig förr. Det var hemsk... Och även Farres oväntade och fina ord till mig inför alla elever och lärare, självklart började jag gråta då med.

Sen var det bara att ta ett djupt andetag och åka till Axels student. Jag kan inte fatta att min bror har slutat skolan, jag är stolt över killen! Det blev också en väldigt bra kväll, lite slitet men jag höll ihop. Jag fick träffa släkt och vänner som jag inte sett på evigheter och även min dagmamma som jag inte träffat på hundra år (förutom på friluftsdagen förra veckan). En massa god mat och mycket skratt.










Kunskaps utspring.

Kom precis hem från Kunskaps utspring och hela Norrköping kokar verkligen av lycka och glada studenter! Det smittar, och i morgon är det jag som slutar på Kunskap. Jag har suttit och skrivit ihop lite olika tal till i morgon då vår basgrupp ska hålla i avslutningen och jag tillsammans med Farre ska vara konfrencierer.

Ikväll ska jag träffa Karin och sen resten av tjejerna. Jag ska inte jubla än, men förhoppningsvis kommer det att bli en galen och minnesvärd kväll. Tyvärr känner jag mig väldigt sliten efter att Axel förstörde min skönhetssömn i natt när han behövde en sovplats lite akut. Men har det hindrat mig förr?! Skulle inte tro det.

Jag och Lisa var (äntligen) på bio igår och såg Sex and the City 2. Vilken underbar film, jag såg även ettan tidigare på dagen och jag blir så lycklig av dem.

Hela studentveckan har jag gått i ett ända stort lyckorus tror jag, även fast det inte är jag som tar studenten. Nu ska jag snart iväg till Lovisas mottagning och sen möta upp Karin. That's it for now.






Grillkväll på Månsson mansion

Igår fick jag skäll för min dåliga uppdatering så jag måste väl försöka bättra mig...

I morde vaknade jag upp med en trött Karin bredvid mig. Kvällen igår var mycket trevlig, tillsammans med Max-gänget, med grillning och häng hemma hos Lisa. Jag hade glömt mitt minneskort till kameran, bra. Vi grillade, skrattade, spelade spel, drack och slogs om vem som skulle få ha sin spotifylista på. Vi tjejer vann och "Gettin' over you" spelades många gånger under kvällen. Kvällen avslutades med en långpromenad från Smedby och hem, men det var mysigt.

Jag gjorde även halkan igår! Det var roligt att sladda omkring, men även häftigt att få känna känslan när man kör och man nästan tappar kontrollen över bilen. Ett steg närmare körkortet!

Några bilder kunde jag i alla fall ta innan kameran var full, haha.







Jag har i alla fall sjukt snygga vänner, det är ett som är säkert.

måndag.

Igår var min första dag på Mon för den här säsongen och att mjukstarta känns onödigt så jag körde ett 7.30-21 pass, precis som de flesta dagarna kommer att se ut i sommar. Trots lite värk i benen var det en väldit rolig dag med lite att göra i receptionen (alltså mycket häng i köket och disken, vilket innebär mest skitsnack från min sida). På kvällen provade köket även olika kombinationer och upplägg för desserterna på menyn och jag var självklart med och provsmakade, det mesta var sjukt gott. Efter igår insåg jag något jag egentligen redan visste; det blir inte sommar på riktigt om jag inte får vara i skärgården.

Karin, Bettan, Berging kom även hem igår och det ska bli så himla kul att ha henne hemma nästan hela sommaren!

Idag var jag i skolan på basgrupp, skrev tal till avslutningen, tömde mitt skåp och hängde lite vår älskade cafeteria. Nu håller jag på att rensa min garderob och när jag kom till mjukisklädesavdelningen blev jag fundersam. Varför har jag 11 par mjukisbyxor och 14 tjocktröjor? Jag städade trots allt garberoben för några månader sen... Hälften av dem ska jag ge till insamling, frusna barn i Lettland behöver dom nog bättre än mig.

Nu ska jag ut i regnet och springa en runda, jag blir alltid sugen på att springa när det regnar!

lillen har varit snällare än snällast.

Så snäll som jag har varit idag har jag inte varit på länge! Klockan 9 i morse började jag och slutade för en timme sen; jag har städat hela jävla huset! Eftersom Axel tar studenten på fredag ska väl dammtussarna sugas upp och alla ytor putsas. Hela familjen har klarat av att städa ihop utan att börja bråka?! Det har varit en bra dag med andra ord. Vid matbordet började vi även att prata politik och jag känner att det börjar bli dags att sätta mig in i det lite mer för att veta vad jag ska rösta på den 19 september. Det är en djungel, men jag ska nog skaffa mig en åsikt till slut.

Som om det inte vore nog med att jag bara har städat hela dagen är jag väldigt, väldigt partysugen och tjejerna skulle ut ikväll, men inte jag inte. Varför kunde jag inte ha blivit född lite tidigare på året? Bara för det har jag gått runt med Axels studentmössa och låtsas att jag är några månader äldre än vad jag faktiskt är.

                  

Ae, nu ska jag och mamma träna på att fickparkera. Önska mig lycka till! (Eller skänk mamma en tanke, det här kommer att ta hårt på hennes nerver)


nyströmskas bal.












poolhäng med J.

Vilken underbar dag det har varit med poolhäng hemma hos Jessica, tittat på alla vackra studenter på balen och till sist tittat på fotboll med några av tjejerna. Solen har strålat på oss allihopa och någon slags bränna börja väldigt sakta, men säkert, att ta form. Fler dagar som den här, ja tack!

De dagar då man bara umgås med vänner, solar och badar, spelar volleyboll, grillar och allt annat mysigt man kan göra, det är dom som brukar bli de bästa. Med andra ord, de borde vara fler av dessa dagar!


 

lärarmiddagen.

Lärarmiddagen igår var bland det roligaste jag har varit på! Alla lärare och elever var på toppenhumör och stämningen var underbar. Lärarna hade gjort en "Robinsonfilm" där alla 3:ornas basgruppsledare var med och det var en film á la Claes Pålsson, och för er som inte känner honom så betyder det att den är sjukt rolig och med mycket rockmusik. Putte höll ett jättefint tal om framtiden och Eva W fattade sig kort (!!!) och sa även hon några väl valda ord. Jag hade Claes P vid sidan av mig och en massa andra härliga tjejer vid bordet, vi skrattade så att tårarna rann. Vissa lärare blev fullare än andra och jag skulle nog säga att Chrisitan och Mia tog hem första priset. När klockan är runt 1 sitter vi ute på terrassen ett gäng, däribland Christian, och jag frågar honom hur han mår (han tittar typ i kors) och jag får svaret "Ae, men om jag skulle ta och gå och kräkas". Sen går han med raska steg mot toaletten, haha. Mårten var ganska ostadig han med. Det var så roligt och jag längtar tills det är 92:ornas tur. Eva Werkelin sa även att nästa läsår kommer att förskjutas så att de inte kommer att ta studenten förrän runt den 15 juni, toppen för min del så att jag hinner hem!

Nu ska jag ta bussen hem till Jessica för att njuta av vädret vid hennes pool. Sen ikväll blir det att titta på Nyströmskas bal och sen fotboll. Så jävla bra dag!

Här får ni en riktig bildbomb, titta och njut!


Samordnarna.


Mårten introducerade Robinsonfilmen, jag skrattade tills tårarna rann.


Jag och fina Lovisa.


Christine, Rebecca och Lisa.


Alla studenter.


Isaks sång till Eva SS om hans kärlek till henne och hennes svek då hon stöter på andra killar och inte bara honom...


Haha, hur ska jag klara mig utan Classe Pålsson?


Snygg-Linus


Henrik Hedman!


Haha vad spanar Christian på?


Mia tog en shot...


Classe tog en shot...

Vår skolchef Eva Werkelin tog en shot...

Det finns filmer också... Det kommer nog, men inte just nu.

CIAO


morgonmysterier.

Vad är det med mig egentligen? Jag tror att jag kom hem runt ett-två inatt och klockan sju i morse vaknade jag och kunde inte somna om, så nu har jag sett på en film och ska ge mig ut på en promenad. Jag borde vara helt slut nu, men icke. Jag berättar mer om kvällen igår när jag kommer in igen.

                 

folkparken.

Nu är det verkligen sommar på riktigt och det är så jävla härligt! Några timmars stekande i folkparken med ögongodis då det även var Ottenvolleybollen. Lite kubb blev det också. Vi låg och pratade om nästa år när 92:orna tar studenten och det kommer bli galet. Jag har även fått veta att jag slutar skolan den 4:de juni så jag hinner hem till deras student!!! Allting börjar falla på plats.

Nu är jag hemma för att göra mig i ordning inför kvällen med lärarmiddag och jag tror att det kommer bli grymt kul! Jag är taggad, men inte riktigt lika taggad som jag skulle vara om jag var 18... Det är bara 57 dagar kvar.

               

               

               

mormor.

Gårdagens spenderades i Valdemarsvik hos min kära mormor och hos frisören. Jag klippte och slingade håret och först såg det ut som att slingorna hade blivit gula, jag kände paniken krypa fram, men det blev bra till slut och jag tror att jag blev väldigt nöjd, jag har inte ritkigt bestämt mig än. Dagen fortsatte med glass vid vattnet och mycket skratt, precis som vanligt. Min mormor är bäst, så är det bara.

I morse tog jag bussen tillbaka till Norrköping och allt var frid och fröjd tills det kom en tjej och satte sig bredvid mig. Till en början var allt bra, men helt plötsligt börjar hon dunka huvudet i stolen framför och jag tittar lite förvånat på henne. Då tittar hon på mig och ler, sätter på sig hörlurar med jättehög musik som sen efter några sekunder bara blir en jättelång ton. Haha vad är grejen? Sen satte jag på min egen musik och skrattade tyst för mig själv. Väl hemma gick jag ut och sprang en runda och nu väntar jag på att min högröda färg i ansiktet kan försvinna så att jag kan åka till skolan en snabbis.

                  

                

Ikväll är det lärarmiddag!

första juni.

Kvällen har spenderats med Anton och Nicoline, sittandes vid strömmen och snackat skit, plockat syrenblommor, ätit ananas och njutit av att det är förste juni idag. En riktigt bra kväll. Det får räcka med de orden.

                     


far och dotter förhållande

Varför blir jag så rebellisk när jag är hemma tillsammans med pappa? Är det för att jag är så trött på hans onödiga kommentarer och sjukt töntiga tjafs? Kanske, men oavsett njuter jag av att se honom irriterad, kan tyckas barnsligt men jag kan inte låta bli. Istället för att bli ledsen och besviken vill jag att han ska bli lika irriterad på mig som jag blir på honom. Jag har lite onödigt hög musik och "glömmer" alltid att stänga dörren, att jag aldrig kan komma ihåg det! Dunkar lite extra när jag går, suckar extra högt och svarar inte på de kommentarer jag tycker är fel och totalt onödiga, sprutar parfym i hallen istället för på mitt rum (pappa hatar när det luktar för stark av parfym och dylikt), pratar lite för länge i telefonen osv. Jag kan rabbla i en evighet.

Jag har kommit underfund med att om man öppet stör sig på många saker blir man också mycket mer sårbar eftersom att andra lättare kan trampa på ömma tår. Jag låter som världens värsta dotter, men jag blir bara så less ibland. Det skrämmer mig lite att jag naturligt agerar som jag gör nu, men jag vet inte... Jag tror att det finns fler som känner igen sig?

the end.

Igår upptäckte jag en sorglig sak... Mitt gymkort gick ut. Och idag är det endast 30 dagar kvar tills jag flyttar ur min lägenhet. Mitt lilla egna hem, jag kommer att sakna det, men det är som sagt i alla fall 30 dagar kvar innan det är dags för flyttårar. Nu sörjer jag bara över mitt separation med gymkortet och World Class, hur ska jag klara mig utan alla svettiga, härliga styrkepass och alla muskulösa män? Sanningen är väl den att jag inte kommer att utnyttja kortet under sommaren när jag i alla fall inte kommer att bo i stan, men det suger.
Jag vill inte flytta, fan.

Men jag vill inte gräva ner mig utan om 1 ½ timme ska jag åka in till Norrköping igen och träffa Nicoline, muy bien.

Jag saknar min lilla prins, men om några veckor kommer de äntligen till Sverige!

               

RSS 2.0